Mycket på en gång!

Det har hänt en hel del sen senaste veckan och jag tänkte försöka sammanfatta den lite...

Torsdag 2/6:
Kristi himmelsfärds dag och barnen var lediga från skolan, vi klev upp, åt frukost och sen satte vi igång med veden! Vi höll på i stort sett hela dagen med lite små pauser här och var med lunch, blöjbyten, tutta Towe och annat. Vi åt både lunch och middag ute, Jonna, Casper och Tony hjälpte till med veden, Melvin var med farmor, Meja cyklade här på gården och Hilma lekte mest i sandlådan!
Fram emot kvällen kände vi oss nöjda och då hade vi ändå hunnit med knappt 2/3 av hela lasset!
Vi gick in, nattade barn och tog det lugnt resten av kvällen.

Fredag 3/6:
Samma visa som dagen innan, vi klev upp, åt frukost och gick ut för att fortsätta med veden. Först tag Casper och Göran ner stockar som de lade bakom maskinen, de tog ner ganska precis hälften av det som var kvar och målet var att göra ena halvan innan lunch och resten innan middagen!
Men vi var det ju så här att Jonna någon gång mellan 11.00-11.30 tiden satte handen i klyven och då blev det liksom stopp med veden... inte så konstigt alls men det blev inte riktigt som vi hade tänkt... skriver ett eget inlägg senare om själva "olyckan".

I alla fall så blev det ingen mer ved den dagen utan Jag, Göran, Jonna och Towe satte oss så småningom i bilen för att åka till akuten, Maria tog med sig Casper, M&M och Morris till Hogdal och Susanne tog med sig Hilma.
När vi var på väg ringde jag till både mamma och pappa och berättade vad som hänt...

Pappa var hem till Milla och Jacob på lunchen, talade om för dem vad som hänt, sa att "nu får vi rycka in", bad Milla packa så att de kunde åka när pappa slutade för dagen. De kom hit vid 20.00 tiden, samlade ihop barnen, nattade Hilma och Jacob och sen fick Casper, M&M vara vakna tills Göran kom hem någon gång efter 22.00, jag Jonna och Towe blev kvar på barnavdelningen över natten.
När Göran kom hem nattade han M&M innan han gick ner i källaren och eldade, det var nämligen helt slut på varmvatten...

Lördag 4/6:
Göran och Meja kom in till Sjukhuset och hämtade oss strax efter 12.00 då vi fick lov att åka hem, in på apoteket och hämta ut lite medicin innan vi åkte hem.
Väl hemma sa packade v oss ur bilen och bytte om innan vi satte igång med veden igen! Den var ju tvungen att göras oavsett så det var lika bra att sätta fart så fort som möjligt!
Göran lastade fram, pappa körde maskinen och jag, Casper och Tony såg till att veden kom på plats i vedboden! Milla hon passade alla de andra barnen, hojtade till då och då när Towe ville ha en slurk tutte!
16.30 beställde vi pizza som jag och pappa åkte till Åsarna och hämtade, hem, äta och sen fortsätta...
Milla fortsatte att ta hand om barnen och i slet med veden... klockan 22.30 klöv vi sista pinnen och strax efteråt hade Göran lastat de sista pinnarna i vedboden och stängt, allt fick plats men det var på håret!

Jonna och Melvin hade somnat i soffan, Hilma, Towe och Jacob sov i sina sängar och Meja hon var fortfarande vaken!
Vi stoppade Jonna och Melvin i säng och sen satte vi oss i soffan och kikade på fredagens avsnitt av BB, klockan var nu strax innan 00.00 om jag inte minns helt fel!
Meja slocknade ganska snart i soffan hon också, jag tog med henne på toaletten för att kissa och hon blev självklart sur... hon sa att nu ville hon ligga i sin säng en stund innan hon kom tillbaka och satte sig med oss i soffan! tror ni att hon kom tillbaka??? Nej hon sova som en stock hela natten!

Vi kikade på BB, smuttade lite rom & cola samt lite mintu, vissa mer än andra ;0)... Milla gick och lade sig först, pappa var inte långt efter, fast först somnade han till ute, jag skulle titta till honom och då vaknade han, han var även ut en sväng till och matade rävarna innan även han somnade för natten.
Jag och Göran satt uppe en stund till och filosoferade och hade roligt åt andra innan vi också till slut gick och lade oss...

Det var vår helg med vedkapning och annat...

Kommer som sagt mer uppdatering om Jonna och hennes sjukhusbesök snart!


Kommentarer
Postat av: Pappsen

Man ska uppenbarligen inte dricka efter fysiska aktiviteter och alls inte strax innan man somnar... Kanske även får skylla lite på ovana, tränar ju inte dan tarmen så ofta även om en del tror det :)



Jaja, trevligt var det i alla fall och nästa gång så slipper jag i alla fall slåss med veden, skönt att få den gjord tidigt i år, då är den dessutom garanterat torr till vintern också!



Märktes också att vedmaskinen skaffat sig respekt bland dom andra ungarna, dom höll sig på bra avstånd så man slapp oroa sig för att nån av dom skulle pilla in ett finger där det inte ska vara!



Jonna är tålig hon, inte mycket gnäll över den onda handen alls trotts att det måste kännas en del... skin på näsan den donnan :)



Vi kommer i alla fall snart igen, sommartraditionen säger ju att det ska fiskas minst en gång, gärna fler, men minst en gång i Rätanstrakten... längtar lite efter det då :O)



P&K

Pappsen/Moffa med resten :)

2011-06-08 @ 13:19:50
URL: http://patetiskabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus