Plockat stygnen...

Towe har börjat vara ganska morgonpigg nu de senaste dagarna, hon vill inte alls somna om då hon tuttat på morgonen så i morse klev vi upp strax efter 07.00!

Göran som ännu en natt blev kvar på soffan var redan vaken och alla de andra barnen var också vakna, ja förutom vår egen lilla sovtuta Meja då förstås!

Vi satt och myste i soffan en stund och strax efter 08.00 ställde jag mig i duschen... kanske lite optimistiskt då vi skulle åka till Svensta strax efter 09.00!

Men det gick faktiskt bra, alla hann äta frukost och klä på sig och 09.13 satt vi i bilen! Jag hann till och med föna håret!
Vi var framme i Svensta i god tid också, vad har hänt med sista minuten Meyer´s!?

Göran följde med Jonna in på hälsocentralen där hon hade tid kl 10.00 för att plocka sina stygn, vi andra satt kvar i bilen och väntade, jag passade på att tutta Towe... fast hon var inte så sugen just då utan hann få en slurk till precis innan vi skulle åka!

Hela 18 stygn hade hon på fingret vår lilla Jonna och hon var så nervös att hon suttit och nypt Göran i bröstvårtorna! Meja följde med in men vågade inte titta...
Vet inte om jag riktigt kan säga att det läkt fint... ser inte helt bra ut vid knogen men det kan ju bli bättre bara det får torka ihop lite, hoppas det i alla fall!


Lite svår att få bra bilder...
men här nedan kan man se att hade det gått lite längre så hade ett pekfinger hängt rätt löst!


När vi var klara i Svensta så tog vi en sväng till Östersund när vi ändå var ute och åkte... vädret var inget vidare och vi blev så besvikna igår, Barnens Hus var ett av målen!
Först gjorde Göran ett ärende på Söder Sport där han handlade en kedja till Tonys cykel och sen blev det Barnens Hus!

Jonna hade med sig lite egna pengar från att hon fyllde år så hon köpte ett Pet Shop hus som hon länge velat ha! Onödigt och dyrt kan vi tycka men om hon så gärna vill ha det så... de måste ju få välja helt själva ibland!

Meja hittade en sparkcykel, hon hade velat ha en rosa men det fanns ingen så det fick bli en med röda däck i stället!

Hilma hittade en neger docka och en boll!

Melvin hittade inget... det enda han intresserade sig för var en cykel samt en timmerbil för nära 600 kr (!!!) så han gick och lekte vid lekhörnan vid kassorna i stället med Jonna och Meja medan Casper bestämde sig för vad han skulle ha...

Casper velade och till sist hittade han något vid kassorna, en BMX byggsats kanske man kan kalla det!? Han blev nöjd i alla fall! Han valde mellan den och en bil byggsats som egentligen inte var av den modellen som han ville ha... så han gjorde ett bra val i slutändan!

Nästa stopp blev Team Sportia där jag skulle köpa en rock-ring och så skulle vi ha en varsin fotboll till Jonna och Casper i bra storlekar till dem så att de kan träna här hemma inför sommarens matcher!

För Melvin tog det tvärstopp vid cyklarna! Vi hade diskuterat innan om hur vida han skulle få en cykel i år eller inte och med tanke på att han var intresserad av cykeln på Barnens hus så fick han följa med in här för att se hur han reagerade.
Det blev en 12 tums med stödhjul till honom, både Hilma och Towe kommer ju ändå efter och ska ha en cykel och med tanke på att Melvin inte har riktig koll på det där med tramporna än så passade just 12 tum bra även om det hade gått med en 16 tum också...

Innan vi var ute så hade jag fått med mig en pilates/fitness boll också, har tänkt ett bra tag att jag ska köpa en men barnen brukar ju ha svårt att låta bli bollar... får se nu hur det går!

Var in på Coop en snabbis och köpte 1 kg köttbullar och festis som lunch! Det var både lättsamt och poppis! Där stötte vi dessutom på en rosa sparkcykel! Det var samma pris på den som den Meja köpte tidigare så vi bestämde rätt snabbt för att köpa den rosa och lämna tillbaka den andra!

Ett snabbt stopp på Barnens hus igen för att lämna tillbaka sparkcykeln, Meja blev jätt glad för att vi köpte den rosa!
Sen ett snabbt stopp till på Söder Sport för att även köpa en ny framgaffel till Tonys cykel, Susanne pratade med Göran och hon undrade om vi kunde fixa en sån på en gång då vi ändå var inne i stan!

Det blev ett kort stopp i Åsarna för mjuk glass innan vi kom ända hem också, hade ju lovat barnen glass igår men det blev aldrig av...

När vi kom hem packad Göran upp rock-ring, boll och sparkcykel, Jonna fick vänta med sitt Pet shop hus av olika anledningar... hon får öppna det tidigast om en vecka bestämde vi...

Jag lagade middag och vi åt innan det sen var dags för Göran att ta med sig Jonna och Casper på fotbollsträning i Klövsjö, Meja fick också följa med!

Melvin och Hilma kikade på Madicken, Towe sov och eldade för varmvattnet och monterade Antonius stativ till tråd korgarna, ställde in dem på plats också men mer hann jag inte innan Towe vaknade... bättre om vi ställer i ordning allt tillsammans i morgon också så det gjorde inget...

När Göran och barnen kom hem var de blöta och frusna, de duschade och den blev det kvällsfika, jag hade precis lagt Hilma när de kom.
Jonna tyckte att det var lite läskigt att duscha såret och hon var inte överförtjust när vi sa att hon skulle sova utan någonting på... men det är väl bara ovant antar jag... förstår henne också!

Towe var vaken på över tid, 21.00 var klockan när jag lade henne och hon somnade på stört efter att jag tuttat henne samt bäddat ner henne i spjälsängen!

De andra barnen fick sitta uppe till strax innan 22.00, när vi nattat dem fixade Göran varma mackor medan jag plockade ur och i diskmaskinen!

Innan de lade sig satte vi upp hyllor ovanför barnens krokar i hallen som vi införskaffade igår på Ikea!

Nu är klockan 23.15, vi har fikat och Casper gick nyss och lade sig.

I morgon ska vi fixa med lite av varje här hemma, får se vad vi hinner med!

Puss puss♥





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus