En lite grinig lillebror...

Hilma vaknade strax innan 06.00 och var pigg och glad! Jag sa åt henne och lägga sig igen och det gjorde hon, hon filosoferade på en bra sund, Melvin vaknade till men somnade om igen, han låg ju med mig i min säng, Towe låg också med mig efter att hon vaknat under natten och ville äta.

Då när Melvin vaknade till så hade han tänkt gå ner men stannade till och såg att dörren in till hans och Hilmas rum var stängd, han skulle bara kika in men lyckades väcka Jacob när dörren öppnades, han är lite känslig för plötsliga ljud... Melvin blev väl ställd och kom tillbaka och lade sig med mig i stället för att gå ner.

Casper vaknade 06.30 och gick ut med hunden sen kom han upp och tog med sig Hilma ner, Jonna och Meja hade väl vaknat efter en stund också, det var en lugn morgon för dem nere i soffan! Jag och Melvin slumrade vidare en stund.

Minns inte vad klockan var när vi klev upp men före 09.00 var den i alla fall. jag tog det lugnt och jäktade inte med frukost utan plockade undan lite i köket först, tog även en vända i badrummet, stoppade undan kläder och lite annat.

Barnen önskade oboy och rostat bröd till frukost eftersom det är helg och så fick det bli. Milla och Jacob kom ner lagom till att vi skulle sätta oss också, de hade varit upp en sväng tidigare på morgonen men sen gått och lagt sig en stund igen.

Jacob har väl inte varit den gladaste lillebror idag men man får ha såna dagar och han är ju inte van vid så mycket liv och rörelse som det är här, många nya intryck på en gång! För hoppas på bättre humör i morgon!

Förmiddagen var lugn, jag gjorde inte alla så många knop, fixade lite här och där, hängde lite tvätt och sånt som man gör bara ändå, men efter lunchen så förberedde jag för lite bak av te-kakor lite senare på eftermiddagen.

Hilma sov före lunchen, hon sov rätt många timmar uppe i sin säng!

Eftermiddagen tillbringades i köket, bak, plocka disk,grädda våfflor, mata Towe och elda i källaren!

Jonna var med Elin på förmiddagen, först var de hemma hos Elin innan de kom it och lekte en bra stund ute, sen kom de in och Elin var här till 16.30 och lekte. I alla fall när Jonna och Elin kom in efter att ha lekt ute så var Jonna tvungen att upplysa Meja om att hon inte fick leka med dem och det blev tjafs på en gång! Kändes som att i samband med att Jonna kom hem så slog en blixt ner kändes det som! Men det lugnade sig ganska så snabbt, fast det kändes ju att hon var hemma igen!

Vi åt våfflor till middag, det var ju våffeldagen igår och egentligen skulle vi ha ätit det till kvällsfika då men middagen blev ju så sen.
I alla fall så tillsatte jag för mycket vatten i smeten så jag fick skippa att ha i mjölken och det blev på så vis extra frasiga våfflor, som Meja sa; "Det smakar som smörgåsrån".

Så småningom blev det dags att natta de minsta och jag skulle precis lägga dem då pappa och Göran kom hem efter trippen till huvudstaden, klockan var då strax efter 19.00 tror jag. Jonna och Casper fick vara vaknat till 21.00, de fick resten av godiset som var kvar, Meja och Melvin fick godis förut idag då de varit duktiga och hjälpt till att plocka leksaker från golvet! Första vändan med städning så vägrade de, då var det bara Hilma som var duktig och då fick de bara lite godis, de delade på en tablettask och de var sått besvikna, men om man bara städar lite så får man bara lite godis också! Låter ju som att jag mutar dem med godis för att de ska städa men eftersom det är lördag och de ändå skulle få sitt lördagsgodis så ville jag att de skulle städa först och m de var duktiga så skulle de får godiset efter det!

Alla barnen somnade utan problem, 20.30 sov även Towe och jag bar upp henne till sin säng, hon är faktiskt otroligt duktig! Skrattar gr hon om jag kittlar henne också och hon är ju inte ens 3 månader! Kan inte minnas att någon av de andra barnen varit så tidiga men det + att hon försöker sätta sig upp när hon ligger i babysittern!

Gjorde räkmackor när de sista barnen lagt sig, jag eldar fortfarande och karlarna snarkar på soffan. Ska snart ta med mig Göran upp och sova men måste vänta lite och kolla till pannan innan jag lägger mig... allt fungerar inte riktigt som det ska ännu och det är lite tråkigt men jag hoppas att det fixar sig så fort röris kommer till veckan!

Nu blir det sängen!

Puss puss och god natt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus