Att tala rätt!

Jonna åkte vid 08.30 tiden, farmor kom och hämtade och så lämnade hon av Rossi som vi lovat att passa under dagen!

Göran lämnade Meja på dagis vid 09.00 och idag tog det rätt lång tid... kom sedan på varför! Med jämna mellanrum kommer en specialpedagog till förskolan och spelar lite spel och leker med de äldre barnen, mest för att kolla hur de ligger i utvecklingen, vad de kan och om det är något de har svårt med.

För en tid sen blev vi tillfrågade om det var ok att Meja fick delta i några talövningar då det är vissa bokstäver och ljud som är svåra, inget som är ovanligt men de gör väl allt för att förebygga och upptäcka saker i god tid!

I alla fall så skulle denna kvinna befinna sig på dagis idag och prata med en av oss om just Meja och  om och vad hon har svårigheter med.

Det var R, som inte alls är ovanligt och så var det vissa S-ljud... vi fick bra tipps på hur man hjälper barnet att träna upp tungan, för det är ofta där "felet" ligger, att tungan är för "otränad". T-ljud var bra för att få rätt position på tungan, slicka sig runt HELA munnen, "vindrutetorkaren" då man för tungan fram och tillbaka från sida till sida och sen var det tydligen bra att dricka ur sugrör!

Även fastän alla dessa svårigheter i talet är vanliga så är jag väldigt tacksam att det finns hjälp att få och att barnen blir erbjudna hjälp och vi som föräldrar tackar så klart inte nej!
Hon är ju väl medveten själv om att hon inte kan prata HELT rent och då kan man ju tillsammans med henne sätta upp små mål samt att hon förstår varför vi ska träna, men så klart ska det vara roligt!

Innan lunch åkte vi till Svenstavik, skulle egentligen bara till Åsarna och hämta ut ett paket från Ellos men det blev Svensta och Dollar innan vi åkte tillbaka och lyxade med lunch på kiosken i Åsarna!

När vi kom hem var vi ute en kortis men gick ganska snart in då det blåste och var kallt... kassarna behövde packas upp och Towe ville ha mat!

Vid 14.00 bäddade jag ner Towe i vagnen, klädde på Hilma och sen traskade vi ner till dagis för att hämta Meja! Hilma sprang direkt in på dagisgården och började leka med de andra barnen! Känner mig inte så orolig inför den dagen då det är dags för inskolning!
Meja följde för övrigt med Ottilia hem idag!

När vi kom hem igen, utan Meja så hade solen kikat fram och Hilma ville vara ute och leka, Towe sov gott i vagnen och jag gick in och sa till Melvin att komma ut och leka han också! Casper var ute med Tony när vi gick men nu var han inne men hade inga problem med att hänga med ut igen, Göran gick också ut.


Melvin och Hilma leker väldigt bra ihop och de gillar att leka samma lekar!


Hjälmen är på för säkerhets skull!


Sötnos utforskar!


Göran klippte gräsmattan igår!


Meja hade lugtat på maskrosor hos Ottilia!


Hilma ÄLSKAR att åka på lill-crossen med Casper!


Så här ledsen blir hon när det är färdigåkt...


Meja älskar att gunga!


Sandlådan är en stark favorit hos Melvin!


Towe i helgen! Prövar pannband!

Meja kom hemgående efter en stund, Jonna kom så småningom hem och hade modevisning för oss, Hilma åkte cross med Casper och Towe hon sov!

Klockan tickade på och det närmade sig middagsdags, Towe vaknade så jag gick in och tuttade henne och sen åkte jag, Göran, Hiilma och Melvin på Grindes för att handla lite, Casper var hemma med de andra!

När vi kom hem igen så sov Towe igen, jag gick in och stekte pannkakor, Göran dukade och ropade in barnen och sen åt vi!
Efter middagen gick jag ner i källaren och eldade, barnen ville inte se bompa så de lekte på rummet i stället men ganska snart så blev det kvällsfika i form av äpplen i bitar och under tiden som barnen åt så visade vi kläderna som vi beställt till dem. Jonna, Meja och Hilma fick likadana klänningar och tigths, Casper och Melvin fick ett varsitt par shorts och likadana linnen!
Jag och Göran kikade på våra kläder lite senare...

Barnen nattades och vid 20.30 tiden tog jag med mig vovven på en power walk, när vi kom hem körde jag lite rump och ben övningar innan det var dags att fixa fika och mysa ner sig i soffan framför BB!

Innan promenaden provade vi våra kläder och bestämde vad som skulle vara kvar och vad som skulle tillbaka, jag behöll ett par shorts och ett linne, båda hade Göran valt! Göran behöll ett par shorts samt några linnen och T-shirts!

Dessa två bor nu hemma hos mig!


Det får räcka för idag!
P&K
<3


 




Kommentarer
Postat av: Linn

Sv: Jag har ju spiral så gravid hoppas jag inte att jag är!

2011-05-27 @ 06:49:57
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: Tina

Åh vad jag saknar er heeela högen! Love you! Puss <3

2011-05-27 @ 09:07:52
URL: http://tiiiiinaa.blogg.se/
Postat av: Elin

Skit snyggt linne!

Hoppas ni alla mår bra!

Kram

2011-05-28 @ 00:00:03
URL: http://elinpetersens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus