Kyrkis med 5 små troll!

Idag vaknade vi sent, barnen var uppe lite före mig men jag kikade inte på klockan direkt utan efter en liten stund... och då blev det lite bråttom! Klockan var 08.40 och jag hade tänkt att vi skulle vara på kyrkis senast 10.00!

Men vi gjorde inte någon jätte brådska med stress utan åt frukost, klädde på barnen och sen var det min tur... i samma stund som jag låste in mig på toa så började barnen stoja massor och jag kände då att det inte var någon ide att försöka komma i tid.
Hade ingen lust att komma ut från badrummet utan tog god tid på mig och precis innan jag var klar så hade de lugnat ner sig och vi kunde lugnt klä på oss och traska iväg!

Vi kom ca 30 minuter för sent men det gjorde ingenting, men Jonna var duktig att be om ursäkt för att vi var sena :)

Agneta heter en kvinna som har hand om kyrkis i Oviken och hon var på beök hos oss idag, hade lite sångstund innan lunchen.
De lugnare partierna när barnen skulle sitta stilla gick väl sisådär och då inte bara för mina barn, Jonna, Melvin och Meja var de äldsta och de kunde faktiskt ha lite ro i kroppen och lyssna när hon bland annat pratade om skaparberättelsen. Värre var det med Hilma och Towe...
Men så fort det blev sång och rörelse så var Hilma med på en gång och var jätte duktig!

När vi har kyrkis med Karin så har vi väl inte så mycket religiöst inblandat men jag tycker att det fungerar kanon i alla fall! Karin är bäst!

Det blev så småningom lunch som idag bestod av ugnsfalu med hemgjord potatismos och till det broccoli, jätte gott var det!
Till efterrätt blev det glass, grädde och bär! Det var ännu godare!
Alla barnen skötte sig jätte bra och Jonna som alltid är ivrig hade inte så bråttom som hon brukar även om hon var klar först...

Lite osams blev vi då vi skulle gå hem för under tiden som jag bytte på Hilma och Towe och lade ut dem i vagnen så plockade de andra fram papper och pennor och skulle rita, klippa och pyssla även fastän jag sagt innan att de inte skulle hinna... men det löste sig och vi knatade hemöver!

Väl hemma så sov både Towe och Hilma, parkerade dem i carporten. Melvin ville stanna ute och leka en stund medan Jonna och Meja gick in på sitt rum och pysslade med sitt. Göran och Casper satt och kikade på film och jag gick in i sovrummet och gjorde klart det sista.

Filmen blev slut ganska snart och då tog Göran med sig Casper och Melvin upp för att bygga lego! När Hilma vaknade lite senare så gjorde hon dem sällskap, Towe sov vidare.
Meja gick till farmor efter en stund och jag hjälpte Jonna att brodera, samtidigt som jag bytte gardiner och satte upp fönsterlampor i deras rum och sen kom Elin för att leka med Jonna.

Bönrisotto med currystekta fiskbullar blev det till middag i dag och alla åt bra!

Göran tog med sig Casper senare för att lämna in ett papper på jobbet, hämta paket på macken och till sist hämta Meja hos farmor och när de kom hem var det dags att natta barnen. Jag hade tänt en massa mysig ljus i sovrummet och hallen medan de var borta och sen hjälpte jag Jonna med lite mer broderi, hennes tålamod tog slut innan mitt fast hon skyllde på att det var jobbigt! ;)
Hilma och Towe hade redan ätit sin välling när de andra kom hem och middagen åt vi sent så något kvällsfika behövdes inte, det blev borstning av tänder, kissa och sen lägga sig. Klockan  var då 19.30 och vid 20.00 sov alla små troll utom Hilmafis...

Jag har varit ner och eldat och nu sitter jag här i soffan bredvid älsklingen som kikar på Top gear... jag hade velat se Drömmen om ett barn men det lär väl gå i repris kanske!? Det var inte så jätte noga, kunde ju sitta här och skriva lite då i stället!

I morgon ska barnen friseras och duschas, Towe som kalasade rejält i blöjan (och utanför) innan middagen fick sig en ordentlig dusch då i samma veva så hon är nu ren och fin!

Sen på kvällen blir det Halloweenparty på skolan för Jonna och Casper och vi hade nog tänkt att Meja, Melvin och kanske Hilma ska få vara uppe och mysa med lite popcorn om de är pigga nog!

Nähä, nu springer tiden iväg och det är strax Lyxfällan så jag ska avrunda här...

Puss puss♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus