Påskhelgen!

Jo det har ju varit påsk och vi är som jag skrev tidigare i ett inlägg inga storfirare av denna högtid... men barnen har fått påskägg med godis och strumpor (strumporna från mormor!) och vi har druckit påskmust!

Vi har ätit kyckling och tacos, ingen påskmat men mat som vi gillar! I torsdags när vi var på kyrkis fick vi däremot påskmat så lite sill och annat har jag ätit :) Men man är ganska less efter julmaten fortfarande...

I Torsdags (skärtorsdag) kom mamma förbi på eftermiddagen och stannade några timmar! Vi fick även besök av ett gång påskkärringar som knackade på och vill he ha lite godis ;). Själva var vi inte ut och påskade... det blåste kallt och barnen var fortfarande snuviga så vi skippade det... vi påskade så det räckte förra året då vi var ute i 3 timmar och fick med oss nästan 6 liter godis!!!
Göran var chaufför på kvällen/natten.

I Fredags (långfredag) fick vi vid 09.30 tiden besök av Helena, Lukas, Ebba och Monica, Helena och barnen behövde friseras och så ville de ju självklart snusa lite på Ninni och de andra barnen!
Meja hade besök av Cornelia som även var här en stund på torsdagen. Efter lunch så satte vi oss i bilen för att åka mot Brånan och hämta en fin vagn som vi fått köpa av bästa Elin. En Brio race som vi ska ha till Hilma, har ju endast tvillingvagnen nu. Vagnens fotstöd var trasigt på ena sidan (men det visste vi) och nu så har Göran lagat, gick att svetsa lite :) och Hilma ÄLSKAR vagnen!!!

i Lördags (påskafton) fick vi besök av Ewe, Freddie, Niklas och Isak, det har jag skrivit om tidigare och det var jättemysigt! Tack så mycket för att ni kikade förbi, det uppskattas!
Sen på kvällen så var Göran chaufför igen (även jag ;P) och han kom inte i säng förrän 03.30 men det var det värt!

Söndagen (påskdagen) fick vi också besök! Då var det pappa & co som trillade in strax innan lunch och stannade till strax innan 20.00! Vi åt lunch, pratade, barnen lekte, det mystes, vi åt middag, pratade lite till, umgicks och hade mysigt! spelade Yatsy gjorde vi också!
Göran som var rätt så trött efter att ha varit chaufför lade sig för att vila efter lunch och tvärsomnade! Så han var väl inte så jättesocial denna dag ;)
På kvällen var han piggare och vi kikade på Big brother som vanligt.

Igår Måndag (annandag påsk) åt vi frukost och sen bakade vi piroger som var klara lagom till lunch. Under tiden degen jäste och pirogerna gräddades så spelade vi spel.
Efter lunch följde Göran med barnen ut och lekte någon timma, jag skulle också gå ut var det tänkt, skulle bara tutta Ninni och lägga henne i vagnen... men lagom till att hon fått ny blöja och tuttat klart så ville Towe gå in så vi lagade middag i stället.

Så på kvällen kom Angelica förbi och  friserade mitt huvud lite, det var ju ett bra tag sen sist och det är rätt ovant nu igen! Kanske en aning för kort i luggen men annars bra, det växer ju fort så det gör ingenting... sen så tar det ju någon dag att vänja sig samt att det brukar bli annat när man tvättat och fixat håret någon gång själv :). Casper meddelade att han faktiskt inte gillade när jag klippte mig så här... jag frågade vad han inte gillade och det var snaggen på sidorna som han inte gillar.... men som han själv sa så är det ju han som tycker så ;). han är så go!

Pratade även med världens bästa Tina igår kväll, hon ringde efter Big brother och vi skulle bara prata en kort stund... hon hade dragit på sig mjölkstockning och  ville ha lite tips och råd av sin expert till storasyster som hon själv säger ;P! Jag är bara glad att kunna hjälpa!
I alla fall så blev det BARA 2 timmar och 10 min (!!!) som vi pratade och det visade sig att strax innan vi lade på så släppte mjölkstockningen, knölarna försvann och hon hade kunnat pumpa ur mycket mer mjölk än hon kunnat på hela dagen! Kanske att jag är lite magisk ;P, eller så var det bara mina tips som gjorde susen samt råd som kanske lugnade hennes själ en aning!? Skönt i vilket fall att det släppte!

Idag Tisdag är det vanlig vardag igen, förutom att barnen har lov. Göran och Casper är i Funäsdalen, de klev upp 06.30 i morse och åt frukost innan de strax efter 08.00 blev upphämtade av Susanne. Vid det laget så var vi också vakna och uppe, Göran hade myst med oss en stund i sängen, Ninni bajsade rejält och de andra barnen satt i soffan och myste under filtarna och kikade på bompa.

Varför grabbarna är i Funäsdalen idag berättar jag senare ;)

I övrigt så har vi hela denna helg vaknat väldigt tidigt på morgnarna, runt 07.00 varje dag och ingen av oss har egentligen legat och dragit oss speciellt länge, det tycker jag ändå är rätt skönt! Och bra med tanke på att vi haft det ganska fullt upp varje dag med små besök och äventyr!

Ps. blir väldigt mycket uppdaterande av bloggen när jag är hemma själv med barnen har jag märkt... men det är ju mest för att datorn/datorerna oftast är upptagna av de större grabbarna då när jag har lite tid över att sätta mig och skriva ;P... och att skriva på kvällarna som jag brukar tycker jag oftast blir sent och då är jag bara väldigt trött dagen efter...

Nu ska jag försöka göra någon nytta... om det finns något att göra!? (tvätten fixade jag ju igår) Annars kan jag ju alltid mysa tillsammans med barnen!

Puss puss♥




Kommentarer
Postat av: Monia - mamma till Tuvalie

sv: jag gör kolikmassage som vi fick lära oss på BVC. Finns även hur man gör om man googlar på kolikmassage... Det sista steget i den massagen är att trycka upp knäna mot magen och det är då pruttarna kommer ut :) massagen innan är nog för att få ner gasbubblorna längre ner i tarmen.



Minifom-dropparna har vi provat , men dom fungerar inte så vidare värst på henne tyvärr :(

2012-04-10 @ 14:25:58
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
Postat av: madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD

Hej :-)

Ja det är tygblöja. Det är smidigast för oss för Milla får eksem av vanliga blöjor

2012-04-10 @ 22:30:34
URL: http://madelein.se
Postat av: Linda

Haha.. undra hur den Lindan tänkte då hon fick den vänförfrågan ;)

Jag bodde i Måläng (ungefär i Fåker)innan vi flyttade till Hackås..

2012-04-11 @ 10:05:26
URL: http://joolinda.bloggplatsen.se
Postat av: lena

Ja, det är väl trevligt att du får komma ut lite utan barnen, men måste få fråga - va dom själva denna gång oxå? Tänk om huset står i lågor nästa gång du kommer hem!!!

2012-04-11 @ 12:05:08
Postat av: Kimsan

Nej Lena de var inte ensamma, när jag åkte var pappan hemma och så var jag bara iväg fram och tillbaka. Brukar inte lämna barnen själva om vi åker utanför byn och då bara om den äldsta är hemma med dem så klart!

2012-04-11 @ 12:53:41
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus