Musik café och annat...

I onsdags var vi bara hemma och tog det lugnt hela dagen, Hilma var med farmor till Svensta en sväng så efter lunch när både Towe och Ninni sov så var det helt lugnt här hemma! hade eventuellt tänkt gå en promenad men solen försvann och det började blåsa... då kändes det mer lockande att bara vara hemma och slappa en stund i det lugna, jag fastnade en stund framför tv:n...

På eftermiddagen bakade jag och Casper kolakakor till Musik café som de ska ha med skolan och sen så passade jag på att baka några muffins också medan Göran fixade middagen.

Igår torsdag var det våravslutning på kyrkis, jag hade ju bakat muffins som jag tog med mig :). Dessvärre så var vi bara två mammor som kom och 4 barn varav jag stod för 3 av dem ;) men vi hade trevligt i alla fall. Mia som har 11-kaffe med barnen kom ner och frågade om vi inte kunde komma upp och hälsa på alla tanterna när vi ätit klart så att de fick kika på barnen, speciellt på Ninni och Pontus (3,5 månader), Hilma och Towe var lite blyga...

Det regnade när vi gick till kyrkis men sen när vi gick hem var det uppehåll. Göran var i stan så jag skulle promenera hem för att ta bilen och hämta barnen på dagis men Susanne ringde precis när vi skulle gå och sa att hon kunde hämta dem, hon hade varit hos veterinären och var strax hemma.

Jo, Göran var i stan för att när vi var i stan och handlade så köpte han tennkablar och när han kom hem så fattades en kabel... han ringde och de var tvungna att köpa nya och så fick han åka in och hämta den igår... men han fick ingen reseersättning (som man enligt lah har rätt till) bara för att chefen bestämt det... bara för att det inte finns något underlag för vem som gjort fel i det hela, dem eller leverantören... tycker ändå att det är deras ansvar att kolla att allt är i förpackningen innan de lämnar ut till kunden, speciellt när som i detta fall förpackningen redan var öppnad!
Nog om det...

Vi kom hem, Meja och Melvin följde med farmor hem en stund, Towe och Ninni sov och jag och Casper spelade lite Alfapet!
Göran var inte hemma ännu då han stannade till i Svensta och hälsade på Robert en stund.

Jag svängde ihop lite middag, wokgrönsaker, grillkorv och överblivna tortellini sen gårdagen samt en burk creme fraiche och lite kryddor.

Klockan 18.30 var det musik café i Handsjön, eleverna skulle vara där redan 17.00 och förbereda så Casper fick åka med sin lärare, jag och Ninni kom efter senare och vi åkte Mazdan, första gången jag körde den :) och det känns som att man sitter på backen och kör om man jämför med Opeln (stora bilen).

Ninni sov mest hela tiden, vaknade och kikade runt en stund innan hon ville äta och sen sova igen. Själva musik cafét bjöd på en massa musik och gott fika, jag var mest törstig och drack ganska många glas med saft men en och annan kaka slank ner också :).

De såldes även lotter och en auktion hölls, eleverna hade ritat tavlor som man fick köpa för miljoner, den dyraste tavlan gick för 50 miljoner (50 kr), roligare att ropa miljoner än kronor!
Sist av allt hölls en lottdragning med många fina vinster som skänkts från både affärer och oss familjer.

När vi kom hem var bara Jonna och Casper vakna, Susanne hade precis hämtat upp Meja som hade fått lov att sova där i natt, Melvin, Hilma och Towe sov så sött.

Jag gick ner och eldade innan vi kröp ner i soffan och kikade lite på BB... men tröttheten kom smygande och jag var tvungen att borsta tänderna i en av reklamerna för att bli lite piggare...

När det var dags att lägga sig så upptäckte jag att det fanns tvätt som skulle hängas... jag hade glömt bort att Göran sagt att han tvättat en maskin, han hade nog också glömt, han sov på soffan ;)...
Så det var bara att vika en hel massa tvätt sen gårdagen så att jag kunde hänga upp den nya... jag viker alltid tvätten direkt när jag tar ner den, det sparar en hel massa jobb och tid tycker jag!

Idag fredag skiner solen och det var genast mycket lättare att kliva upp! Det är bara Casper som ska iväg på fredagar så jag fixade en tallrik fil med musli till honom så sk vi andra äta snart.

Vad vi ska göra idag vet jag inte, men en sväng ut blir det nog efter lunch, behöver lasta in den sista veden i källaren så att vedboden blir tom, sen så behövs det eldas lite smått fortfarande och veden är så gott som slut i källaren nu.
För övrigt när det gäller värmen så hade jag tänkt att slippa elda mer efter sista April, det är så pass varm ute ännu att knappt någon värme går ut på elementen så vi eldar i stort sett bara för varmvattnet som vi tänkte köra på el under sommaren... Det kostar lite extra men man spar både tid och ved som kan behövas bättre i vinter!
Blir det lite kyligt någon dag så går det ju att elda lite i kaminen :)

Nu är alla uppe och vakna utom Göran så jag ska peta liv i honom och sen ska det bli lite frukost... mannagrynsgröt låter lockande.

Puss puss♥

ps. i morgon ska vi till Sveg och fira Jacob som fyllt två år!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus