Svinkallt!

I morse var det bara -17 grader tyckte jag när jag kikade på termometern.... men jag hade sett fel, det var -27!!! Det bet lite i kinderna när jag flera gånger under förmiddagen var ute med hunde i hopp om att han skulle kissa någon gång! Han höll sig 5 timmar :) han som inte alls brukar hålla sig har faktiskt bara kissat inne en enda gång idag och det var vid 18.00 tiden ikväll...
 
Eftersom Göran skulle till Svensta och träffa jobbcoachen och sen vidare till stan för infomöte så var jag lat och lät barnen vara hemma idag, onödigt att fara och ränna ute i denna kyla i onödan, ännu mer att kallstarta bilen!
 
Efter lunch så stökade jag undan lite i köket och börjad baka lite småkakor... började ju i onsdags förra veckan och  bockade av kolakakor, bondkakor, strasskakor och chokladsnitt... hittade inte mammas recept på chokladsnitten och dessa jag gjorde var iofs goda men inte så som jag ville ha dem... tog med dem på kyrkis på torsdagen :).
 
Idag bockade jag av, bregottkakor, brysselkex, choklad chip cookies och chokladsnitt, denna gång med mammas recept :) Men jag gräddade dem i för låg temp så de blev lite mjuka... men det gjorde inget för smaken finns där och barnen älskade dem!
 
Baconlindad kykling, vitlöksris, currysås samt stekt lök och russin till middag! Det var ju hur gott som helst!!!
 
Casper kom till mig vid 17.30, sa att han tänkte gå och lägga sig och frågade ifall han fick se film om han lade sig tidigare, och ja det fick han men jag tyckte han kunde vänta tills klockan var 18.00 i alla fall :).
 
Resten av barnaskaran valde och så att gå och lägga sig vid 18.00 och se film, blev närmare 18.20 innan rummet var städat och tänderna borstade men det gjorde inte så mycket...
Med andra ord så satt jag och Ninni själva framför Julkalendern ikväll ;), Ninni smaskade välling och sen tutte innan hon somnade snällt i sin säng.
 
Ninni sov bara en gång idag, minns inte riktigt tiden men typ mellan 10.45 och 14.15 kanske!? Och trots den bitande kylan så bäddade jag ner henne i vagnen, väl berbäddad i åkpåsen med en extra yllefit samt en fleecefilt hängande från sufletten så hade hon det super mysigt ocH ca 32 grader varmt (mitt i åpåsen).
 
I morgon blir det till att kliva upp tidigt! Barnen har luciatåg på förskolan vid 07.00 och därefter bjuds det på grötfrukost.
Göran är inte alls något stort fan av folksamlingar så han stannar gärna hemma detta år, jag ska iväg i alla fall men vi får se hur många av barnen som jag tar med mig... 
Har struit lucialinnen och plockat fram tomtekläder, det var rätt kalla kläder som jag hämtade uppe på vinden!
Nu får vi bara hålla tummarna för att bilen startar i morgon!
 
Nähe, klockan tickar på, dags att sova... ska bara borsta gaddar och kika till pannan, samt gå ut med vovven först ;P
 
Puss å god natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus