Alla barnen hemma för att kurera sig!

Igår kväll talade vi om för både Jonna och Casper att de kunde ha sovmorgon eftersom de båda skulle vara hemma från skolan på grund av magsjukan... Just därför hittade jag de två i soffan kl 05.20, de satt  och spelade tv-spel!

Jag gick egentligen först upp för att jag hörde Towe gny men när jag kom till hallen hade Jonna redan varit in och stoppat om henne ♥ smög sen tillbaka till soffan och satte sig! Så jag kissade och gick tillbaka och lade mig :)

Ja som sagt så har alla barnen varit hemma idag, Casper hade ont i magen igår eftermiddag och fick springa på toa flera gånger, Melvin var lös i magen i morse och Jonna nu ikväll... kanske inte direkt magsjuka som de har men något virus eller liknande är det i alla fall...

Det finns ju så många olika bud också när det gäller de här timmarna som man ska vara hemma... vud vanlig magsjuka sägs det vara 48 timmar efter sista symptom och 72 ifall det är vinterkräksjukan.

Men sen hur är det egentligen med det här att skicka "friska" syskon utan symptom på skola och dagis fastän det finns sjuka syskon hemma!? är det bara den som kräkts som är smittbärare? Ja jag vet då inte riktigt men har i alla fall beslutat att alla barnen får vara hemma hela veckan för säkerhets skull. Lärarna tyckte väl inte att det var nödvändigt men det får bli så denna gång i alla fall...

Jag och Göran har ju än så länge klarat oss så Göran fick i alla fall ta en sväng på Grindes idag för att köpa hem lite till veckan.

Det har i alla fall varit en lugn dag, Göran gjorde sällskap med Susanne till stan fram och tillbaka på förmiddagen, de skulle lämna av Vilda (en av valparna efter Susannes hund Molly) till sin nya familj + att Göran skulle kika på förslag till framtida tatuering, men blev inget klokare just idag...

Efter lunch bäddade Jonna ner sig i vår säng och kikade på film, Towe lade jag upp i Caspers rum för att sova, vi har en extra spjälsäng där! Casper fick äntligen plocka fram datorn och spela lite (han har inte spelat något på över 2 veckor!), Meja och Hilma låg i soffan och kikade på film och Melvin ville absolut bada och då passade jag på att ta reda på en hel hög med tvätt som var klar för garderoben!

Jag och älsklingen har nu ikväll kikat på tv och ätit upp det sista godiset som vi köpte i fredags och det var inte ens gott... varför äter man egentligen godis och varför tror man att det är just det man längtar efter!? Tänk om man bara kunde sluta!!! Ja, jag vet att det kan man... bara det att det inte känns lika lätt alla gånger... känns alltid lätt då man ätit så man mår illa men absolut inte när man är sugen ;)

Nu ska jag duka av bordet, borsta änderna och sen krypa ner i sängen för att få några timmars sömn innan det är dags för nästa dag!

Puss å god natt! ♥


Kommentarer
Postat av: Linn

Här ska man ha syskon hemma, just för att det är så smittsamt.

Kram

2012-02-28 @ 08:10:57
URL: http://viktigalinn.blogg.se/
Postat av: Kimsan

Ok, jag ska kolla vad som gäller här... när det gäller dagisbarnen så är det ju ingen fara men skolbarnen missar ju så mycket snabbt...



Kram

2012-02-28 @ 13:06:06
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: Sandra

Dagisbarn ska vara hemma om syskon är sjuk, och om föräldrarna är sjuk när det är magsjuka just för att det är så smittsamt. Jobbigt att ha friska barn hemma om man själv har magsjuka kan jag tycka! Tror inte skolbarn behöver vara hemma.

2012-03-02 @ 19:28:25
URL: http://perfectbynature.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus