Kokta fingrar...

Oj, kanske lät väldigt hemskt det där!? Men det är ju nästan så...
Igår förmiddag vid 10.45 tiden efter att Hilma badat och jag tagit upp henne på skötbordet kilade jag in i köket för att hälla i tortellinin i det kokande vattnet som jag hade på spisen. Tänkte vara lite effektiv och låta dess koka under tiden jag klädde och gjorde klart Hilma.

Towe är ju rätt snabb numera och så klart så smet hon tillbaka till köket, tog en tripp trapp stol, sköt den till spisen och doppade sina små fingrar på sin högra hand i det kokande/heta vattnet!!!
När vattnet kokade upp hade jag ju locket på men inte sen...

Hade inte en tanke på att det skulle hända men förstod ändå vad som hänt när jag hörde henne skrika! AJAJAJ!

Det gick ändå bra, all fingrar var doppade och vi sköljde ordentligt i svalt vatten, 10 minuter under rinnande vatten och 20 minuter satt hon med handen in en skål medan hon petade i sig lite lunch.

Trött var hon också stackarn och efter lunchen åkte vi mot Svenstavik så att en sköterska kunde kika på handen. Men först fick hon alvedon, det måste ha bränt otroligt mycket i hennes små stackars fingrar för ingenting hjälpte, hon gick mest runt och grät och  viftade med handen... hon ville inte vara i famnen eller på golvet.

Det blev en rejäl blåsa mellan lång och ringfinger samt lite ovanpå några fingrar... det plåstrades om med speciella plattor för brännskador, hon var jätte duktig även om hon så klart protesterade en hel del.

Nu har hon i alla fall ett fint bandage på handen, endast toppen på tummen sticker fram och hon är väldigt medveten om att hon har bandaget men låter det vara i fred, prövar att bita i det lite emellanåt bara ;)


I morgon ska vi till Svenstavik på hälsocentralen igen för att kika hur det ser ut, det lär ju bli bandage några dagar till för att skydda men det är ju tur att de ofta har bra läkkött när de är små, även om det var väldigt olyckligt att det hände!

Mitt samvete plågas ju så klart av detta, men man kan inte vara överallt samtidigt och alltid tänka på alla faror... jag är bara glad att det inte blev värre! Hon hade ju kunnat få hela kastrullen över sig t.ex! Huva, hemska tanke :O

Älskade lilla klåfingriga Towe!






Kommentarer
Postat av: Tina

Lilla skruttan! Sånt som händer! <3

2012-02-08 @ 05:35:02
URL: http://familjennagolunda.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Vad jobbigt! Stackars lilla tjejen :-( Hoppas det läker snabbt utan alltför mycket obehag.

2012-02-12 @ 14:43:45
URL: http://viktoriam4underbara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus