Skottdagen firades med grillning!

I år är det ju som bekant skottår och idag är/var det den 29 februari, självaste skottdagen! kanske en dag bland alla andra men ändå lite speciellt!

Vi gjorde oss klara för att gå ut direkt efter frukost idag och  ganska precis 10.00 befann vi alla oss ute i det fantastiskt fina vädret! Flera + grader och en massa sol, det droppade från taken och var så gott som vindstilla!

Först hjälptes vi åt att fylla på med ved i källaren och sen åkte Göran på affären, vi tyckte att det vore lite mysigt att grilla till lunch!


Först en liten paus i all lek med varsin kaka. De fyra minsta sitter uppradade... de lekte tydligen krig innan de satte sig...
(lite hemskt ser det ju ut... tur det är lek och inte en så allvarlig sådan)


Sen fortsatte barnen att leka medan vi väntade på rätta tillfället att grilla, man får inte ha bråttom när man väntar på den perfekta glödbädden ;)

Towe blev trött innan grillningsdags så hon fick i sig en kall korv innan jag bäddade ner henne i vagnen.

Själva grillningen gick jättebra och vi hade supermysigt tycker jag! Varför åka iväg och grilla när det går lika bra precis ute på gården!
Fast det är ju en viss tjusning med att åka iväg också, så det lär bli det också.

Det var som sagt töväder så ganska snabbt blev det en fin vattenpöl i carporten och där var det svårt för de små att hålla sig ifrån... Hilma skulle gärna stå mitt i pölen medan de andra nöjde sig med att skopa vatten från den för att sen leka att de gjorde chokladglass och liknande.

Snöbollskrig roade också, alla var med utom mamman som satt och njöt av solen samt Towe som fortfarande sov i vagnen efter 2 timmar!

Efter 4 timmar ute blev Hilma less... gick in i garaget och klädde av sig alla ytterkläder!
Nya strumpbyxor på och en fleecetröja samt en tunnare mössa och sen fick hon mysa i sin åkpåse intill Towe som nu hade vaknat.


Mysgos!


Trött var hon också och lite sur för at hon inte fick sin napp...


...men ett skratt kan ibland vara lätt att locka fram!

Göran, Casper och Tony roade sig med att testa köra Toyotan i snöterräng... med andra ord över en av snöhögarna och gissa vad!? De körde fast!
Eller Göran körde fast och grabbarna fick hjälpa till att skotta loss och sen prövades samma sak flera gånger om...











Roligt had de i alla fall!

Sen gick vi in, hängde upp alla blöta kläder, spelade spel, kikade på film och lagade mat. Tvättade några maskiner, åt kvällsfika och nattade barn.

Systeryster Tina ringde nu ikväll och frågade ifall vi hade planer för lördag eller om vi kunde tänka oss att kika in hos mamma på förmiddagen! Lilla familjen från Borlänge är nämligen bjudna på dop på söndagen och gör en snabbvisit och för att kunna träffa så många som möjligt av oss så gäller det att planera in bra! hade det inte varit för att Magnus inte hade möjlighet att få ledigt på fredag så hade det varit lite mer tid att spela på men man får göra det bästa av situationen helt enkelt!
Ska i alla fall bli mysigt att få träffa dem en stund, och alla vill vi ju säkert snusa på lilla Märta!

Puss puss♥

Kommentarer
Postat av: madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD

Ser ut som en fin dag! Ha det så mysigt när ni träffar den lilla :-)

2012-03-01 @ 09:13:41
URL: http://madelein.se
Postat av: Milla

Vilka härliga bilder :) vad mysigt med korvgrillning ute.

Kram Milla

2012-03-01 @ 09:43:38
URL: http://familjenellison.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus