Varför söker jag graviditetspenning...!?

Jag fick en kommentar, någon undrar hur jag tänker när jag söker graviditetspenning fastän jag inte jobbar!?

Kommentaren lyder:

"Läste ditt tidigare inlägg om graviditetspeng och förstår verkligen inte hur du tänker! Graviditetspeng är väl ngt man får när man jobbar och pga av graviditet inte orkar/klarar av sitt arbete? Vad jag förstått har du inte jobbat på många år och är väl just nu mammaledig och får föräldrapenning?? Du klarar ju av att ta hand om hem å hushåll med alla barn eller är det meningen att om du får graviditetspeng ska pappan i familjen ska vara pappaledig och göra allt hemma? Förstår inte hur du tänker!!!"

Jag tänkte att det kanske finns fler som undrar så jag gjorde ett helt inlägg om det istället för att bara svara med en kommentar under inlägget.

Jo det är som så att innan denna graviditet var det planerat att jag skulle gå tillbaka och jobba nu i januari 2012 och eftersom planen finns för att återgå till arbete så har jag rätt att söka.
Jag har hittills varit hemma med föräldrapenning men mina dagar är nu slut, ännu ett skäl att söka.

Visst är jag hemma och jag klarar att ta hand om barn och hem men inte i den takt som jag i vanliga fall orkar... sen är min man också hemma om dagarna då han är arbetslös så vi delar mycket på det som ska göras! men som sagt jag går på halvfart just nu, måste lyssna på kroppen och att å tillbaka till jobbet nu skulle inte fungera alls.

Jag jobbar ju som de flesta vet som frisör och det kanske inte låter så ansträngande för vissa men det är det! men står och går hela dagarna, har en rast på hela dagen, magen är i vägen och arbetsställningen påverkas hela tiden, det blir både överbelastning och felbelastning på axlar, höfter och rygg.

Varför fick jag då avslag!? Jo jag har pratat med FK och som jag förstod det så har reglerna blivit ännu hårdare och i stort sett alla som inte har ett arbete där tunga lyft ingår får avslag! Min syster t.ex. som jobbar inom restaurangranchen fick först avslag av samma anledning men med en ordentlig beskrivning av hennes arbetsdag och eventuella kramper i en överklagan fick hon godkänt.

Jag har skrivit till FK att jag vill ha en omprövning gjord, dels för att jag fått graviditetspenningen beviljad två gånger förut och då under samma förhållanden som nu, samma arbete och arbetsplats. Detta var 2007 samt i slutet på 2010 (Towe föddes i Januari 2011).
Jag hoppas verkligen att jag får den beviljad för min kropp skulle inte klara av att gå tillbaka till jobbet nu! Sen så är det ju så att jag har 10mil enkel resa till mitt arbete och detta innebär 4 km promenad till och från bussen (sammanlagt) + drygt 3 timmar på buss varje dag!

Kanske har jag med detta gjort någon klarhet i hur jag tänker eller så har jag bara förvirrat och ni som läser sitter där med ännu fler frågor!? ;)

Men så här ligger det i alla fall till.

Puss puss

Kommentarer
Postat av: Faster Nena

Hoppas du får det!

Kram

2012-01-15 @ 00:01:29
URL: http://boerjesdotterblogg.bloggplatsen.se
Postat av: Kimsan

Ja jag håller tummarna! Det får du också gärna göra ;)

Kramen

2012-01-15 @ 00:11:54
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus