Vår semester!

55 mil senare var vi framme i Skara!
 
Eftersom vi åkte tidigare än tänkt så var vi framme ganska tidigt, precis vilken tid minns jag inte...
Vi letade i alla fall reda på vart stugorna låg innan vi stannade för att äta frukosten som vi packat med oss. Vi hade inte tillgång till stugorna förrän 14.00 på eftermiddagen.
 
Sist vi var i Skara så hade de som ett miniköpcenter intill Skara sommarland så vi åkte dit och parkerade i väntan på att de skulle öppna, tänkte att där kunde vi fördriva tiden några timmar! Men ack vad vi bedrog oss då det var nerlagt...

Det blåste som sjutton där nere och det kändes lite kyligt... ändå var det massor av folk som tydligen skulle spendera dagen på sommarland. Vi tänkte att de inte var kloka som åkte dit en sån blåsig dag men nu i efterhand så var det nog ganska smart! (kommer till varför senare...)
 
I alla fall så fördrev vi tiden på ett annat köpcenter i stället... Jula för att kika lite, City Gross för inhandling av middag och frukost de kommande dagarna och till sist Mc Donalds för lite lunch innan vi åkte till stugorna.
 
Vi kom till stugorna vid 13.30, jag ringde ägaren och det gick bra att komma lite tidigare.
Vi packade ur bilen, packade in maten i skåpen, bäddade sängar, Göran vilade sig på sängen efter nattens körning, barnen spelade på sina DS och PSP.
Angelica och Robert hade gått till sina stuga och gjort lika, bäddat och lade sig för att vila lite, Jonna vilade med dem. Jag var dit och kikade en sväng och vi bestämde att vi skulle äta middag vid 17.00.
 
Vår stuga..
 
Den andra stugan...
 
Jag på väg till vår stuga igen...
 
Himlen såg så mjuk och härlig ut!
 
Innan middagen roade jag mig med;
 
jag å Meja
 
jag å Casper
 
Jag å Melvin
 
 
Angelica hade tagit med sig en Tjälknöl som hon haft i ugnen natten innan vi åkte och till den hade vi handlat potatisgratäng och sallad.
Vi åt, kikade lite på tv, pratade en stund innan det blev dags att lägga sig inför vårt första äventyr;
 
Liseberg stod på schemat och vi klev upp vid 07.00, åt frukost vid 08.00 och strax efter 09.00 gick vi till bilen. Ute var det varmt och skönt, solen sken och det såg ut att blir en toppen dag!
 
 Jonna i bilen på väg till Göteborg och Liseberg!
 
Vi kom dit i tid, parkerade stod i kö, löste in oss, köpte åkband och insåg att det var rätt många som hade samma planer som oss denna dag!

Det blev snabbt långa köer vid karusellerna och vi startade med en tur i Sagoslottet, Göran passade Ninni och vagnarna medan vi andra åkte.
Nästa stopp blev Colorado, Melvin fick inte åka den så han fick stå med mig Angelica och Ninni och vänta på att de skulle åka förbi. Kön var nog ganska lång för vi stod bra länge och väntade på dem!
 
Därefter tyckte jag det var passande med en karusell som även Melvin kunde åka med på och det blev Rabalder. Jag och Angelica stod med Ninni och de andra stod i kö över 1 timma innan de äntligen fick åka!!!
Vi det här laget var det hög tid för lunch, och det tyckte ganska många andra också!!! Det värsta var att många paxade bord innan de ens hade beställt maten och det innebar att de som fått sin mat inte hade någon stans att sitta... vi satt på backen och åt och ammade, det gick ju det också :).
 
Efter lite mat i magen gick vi upp på berget där Göran, Angelica och Casper åkte Uppsvinget, där var det inte lika lång kö tack och lov!
 
 Angelica, casper ocg Göran i Uppsvinget
 
Något som jag många gånger störde mig på var alla dessa människor som gick omkring och rökte överallt när det vid entrén står klart och tydligt att det finna vissa speciella platser som ät utmärkta för rökning! VARFÖR ska det vara så svårt??? BLÄÄÄÄ!!!
 
Vad gjorde vi sen då? Jo vi letade reda på Flum Ride och där var det 40 minuters kö! Göran gick och ställde sig i kön som sträckte sig långt upp över trapporna och under tiden passade Robert och Angelica på att åka en annan karusell med barnen, den låg alldeles intill och jag vet inte vad den heter... små båtar som går runt runt i alla fall.
 
Alla utom jag åkte Flum Ride jag ställde mig med Ninni och vagnarna i skuggan och väntade, och väntade och väntade...
 
Söt och nöjd Ninni
 
 sover gott i Märtas vagn som vi lånade :)
Tack Märtis!
 
Vi hade tänkt åka Balder efter det men det var över 1 timmas kö så vi avvaktade! I stället knatade vi upp på berget igen. Alla utom jag Meja, Melvin och Ninni kikade på 3D film, åldersgränsen var 7 år. Jag köpte en mjukglass som vi delade på utanför samtidigt som vi kikade på alla som åkte Atmos Fear.
 
När de kom ut från filmen sov varade ca 15 minuter så passade Casper ocg Göran på att åka just Atmos Fear, kötiden var bara 15 minuter! Under tiden fick barnen springa runt och leka lite på gräsplättarna, bli av med lite överskottsenergi efter all väntan helt enkelt!
 
När Göran och Casper kom tillbaka var det bara 10 minuters kö och jag gick med på att också testa Atmos Fear!!!! Sköt ifrån mig allt vad ångest och nervositet heter och det gick hur bra som helt :), den var inte alls så hemsk, det enda var att det kändes som att den aldrig skulle ta slut!

Nästa stopp blev Uppskjutet, jag och Angelica åkte och den kändes värre än Atmos Fear. Jag har ju åkt uppskjutet förut och det som är värst med den är vändningen från att åka upp till att åka ner!
 
Näst sista stoppet blev Lisebergsbanan, Robert väntade med Melvin och Ninni och vi andra åkte. Eftersom det började bli ganska sent på kvällen, klockan var efter 21.00, så gasade de på lite extra och jag blev så klart lite smått åksjuk och illamående...
 
Sist men inte minst blev det en tur till med Flum Ride, Ninni som blivit lite kinkig, rött och hungrig när vi åkte Lisebergsbanan ammade jag i kön till Flum Ride. Folk trodde säkert att jag var galen och skulle ta med henne på åkturen!? Men jag lämnade över henne till Angelica innan vi var framme för åkturen :), alla åkte utom hon och Robert och vi blev rejält blöta!!!
 
Alla var hungriga och klockan tickade på. Strax efter 22.00 satt vi och åt Fisch and Chips för att sen vid 22.30 rusa iväg i hopp om att hinna åka Flum Ride en gång till... men den var stängd, redan för många i kö och vi avslutade kvällen på Liseberg.
 
Packade in oss i bilen och åkte hem för att sova.
Det hade varit en varm och lång dag, alla hade vi fått lite färg på oss och många lite dricka hade vu druckit! Vi köpte free refill flaskor och fyllde på ganska flitigt. Inte så nyttigt men bra med energi och lätt att få i barnen vätska!
 
Nästa morgon klev vi upp tidigt igen och denna dag var det Skara Sommarland för hela slanten!
Vi var där när de öppnade vid 10.00, solen stekte och det kändes att det skulle bli en varm dag med minst +28 grader i skuggan!
Det som var väldigt synd var att 13000 andra också tyckte att det var en bra dag att åka till sommarland! Och då var dessa 13000 betalande inlösta, alla under 1 meter går in gratis! Rekord för sommaren tydligen och det var ju rätt typiskt!
 
Vi började med att hyra en skrinda och så åkte vi lite karuseller, innan vi tog en runda och kikade på vattenskidåkning och lite annat. Barnen fick köra små elbilar och sen skulle vi möta upp Susanne och Patrik som också var i Skara! De åkte på semester före oss och har varit lie var stans och nu stannade de till några nätter på sommarlands campingen.
 
Vi skulle äta lunch, först tänkte vi äta på Mexican corner men där var hur lång kö som helst så det blev hamburgare... där var det också lång kö... kortast kö var det på en thai restaurang men vi visste inte om det var något för barnen...
Efter en lång stund i kö inne i en kvav snabbmatsrestaurang fick vi äntligen vår mat. Melvin hittade en Tradolan värktablett nedstoppad mellan springorna i ett bord, tur att våra barn oftast inte stoppar i munnen!!!
 
Vi åt och jag matade Ninni innan hon skulle få följa med farmor till campingen medan vi andra badade. Tony fick följa med oss och vi knatade iväg mot poolerna.
Vi hittade ett hörn där vi kunde byta om och parkera skrindan, asfalten var het och fötterna ömma efter gårdagens Liseberg.
 
Poolerna var helt proppfulla, överallt var det människor, som i en myrstack och vattnet gick knappt att se.
Vi började med stora bassängen där vågmaskinen var igång, vattnet var lagom varmt, precis så det svalkade utan att man behövde frysa.
 
Det var som sagt människor överallt, att försöka sig på att åka någon av alla rutschkanor var ingen mening så vi testade en av poolerna med en gigantisk lekställning med massa kanor och duschar. Melvin som absolut inte gillar när det skvätter skrek mest hela tiden, de andra sprang iväg på en gång, men det var inte roligt för vi var tvungna att ha konstant stenkoll varenda sekund vart alla var och ändå var vi 4 vuxna och 5 barn.
 
Melvin skrek och vägrade, jag tog med honom till "land" och lånade telefonen av en kvinna som satt i gräset och väntade, ringde Susanne som fick komma och möta upp oss så att Melvin kunde följa med henne. Han blev ledsen för han ville ju bada men det funkar ju inte om han inte vill att någon skvätter...
 
Men det blev bara knappt 1 timma till med bad för oss andra också, vi tappade lusten och gick och bytte om igen. Resterande 3 timmar åkte vi tåg, några kikade på vattenshowen, vi åkte karusell och spelade lite på godishjulen. Göran vann 4 kg zoo, pim pim och fruxo + några gosedjur.
 
 Melvin tyckte bestämt att det var HANS godis!
 
Klockan 20.00 stängde de men vi var inte ute förrän närmare 20.30.
Susanne hade bjudit över oss till campingen där de hade pizzabuffé så vi åkte direkt dit men först fick de komma och möta oss på parkeringen då Susanne hade våra bilnycklar i sin väska!
 
Jonna och Melvin med farmor när vi åt pizza buffé
 
Casper och Tony sörplar slush i kapp!
 
♥♥♥
 
 Min slush som jag inte orkade dricka upp ;)
 
Även denna kväll blev sen och vi hade trötta barn som stupade i säng.
 
På torsdag var det dags för hemfärd så även denna dag klev vi upp strax efter 07.00. Jag började plocka i ordning lite smått medan vi väntade på Robert och Angelica, de packade ur och städade sin stuga innan frukosten.
Jag och Göran bäddade ur sängarna och Melvin var så trött att han fotsatte sova under tiden, även när vi tog bort underlakanet :)
Jonna dukade fram frukosten och när Robert och Angelica kom så åt vi.
Ninni låg på golvet och filosoferade snällt, hon har vari som en ängel alla dagar, inte protesterat alls om inte hon varit övertrött utan bara varit nöjd med tillvaron och allt som hänt omkring henne.
 
Ninni i bilen på vägen hem, skoj med leksaker!
 
och hittar man inte tummen på högerhanden så duger fingrarna på vänsterhanden minst lika bra när man är trött och ska sova
 
När allt var packat och alla var påklädda så gick barnen ut till bilen, Göran och Robert packade bilen medan jag och Angelica städade och strax innan 10.00 var vi klara och satt i bilen på väg därifrån.

Vi stannade till och tankade innan vi började vår långa resa hemåt igen och nu tog vi vägen över Borlänge tillbaka.
 
Väl i Borlänge var det dags att äta sen lunch och eftersom det inte hade blivit så mycket bada på sommarland så stannade vi till på äventyrsbadet Aqua Nova och badade några timmar! Vi hade ändå ingen brådska hem...
 
Vi badade från 15.00 till 18.45, 19.00 stängde badet och vi fortsatte resan hemåt både rena, trötta och möra i våra kroppar, men först stannade vi ännu en gång på Burger King för att fylla på med lite extra energi! barnen ville ha glass så de fick de. Var även in på ok en snabbis, köpte lite godis och Angelica handlade tidningar som vi satt där bak och läste.
Tänka sig, jag var vaken nästan hela vägen hem!!! Det är inte så vanligt när det gäller mig ;).
 
Vi var hemma före 00.00 men först hittade vi inte nycklarna in!!! Jag trodde för en stund att vi glömt dem i stugan men efter lite letande kom Göran på att han stoppat dem i jackfickan... tack och lov!
 
Vi packade in, ställde in grejer i kylen, nattade barnen, bäddade rent i sängen som katten bajsat i (fan var roligt att komma hem till doften av kattskit och sen upptäcka att den skitit två stora högar i sängen!!! NOT), tur jag inte bäddade rent innan vi for som jag tänkte!
 
Vi satt uppe en stund och pratade innan vi alla kröp i säng och sov som stockar hela natten. Sovmorgon till strax innan 10.00 tog vi också och det var välbehövligt efter alla tidiga morgnar och sena kvällar.
 
Vi tog det ganska lugnt, åt frukost och plockade lite innan vi åkte mot stan för att hämta hem Hilma och Towe som för övrigt haft superfina dagar hos Tina, Märta och Magnus (som jobbat mesta delen av tiden).
 
Först stannade vi i Svensta för att släppa av Angelica och Robert, Casper fick också stanna en sväng i stället för att följa med oss.
 
Innan vi hämtade töserna var vi in på Barnens Hus, köpte en varsin liten docka till småflickorna och så fick Meja, Melvin och Jonna handla för sina födelsedagspengar som de fick av moffa sist.
 
Hos Tina möttes vi av glada små tjejer och hundar :). De hade nog saknat oss men blev inte ledsna utan kramade på oss och syskonen innan de fortsatte leka en stund.
 
Allt hade som sagt gått jätte bra och jag har ju blivit uppdaterad lite då och då under vår resa så jag har ju vetat att det gått bra och har absolut kunnat känna mig trygg och avslappnad.
 
Tina rastar busungar i lekparken
 
Lite morgonläsning
 
Lyxigt mellisfika ute
 
Sommarfina Märtis
 
Bompamys innan läggdags
 
Mys med moster!
 
Märtis premiärgungar!
 
och så ett bad innan mamman och pappan kommer och hämtar hem sina småtroll
 
 
Tiden sprang iväg, vi åkte efter ca 1 timma, hämtade upp Casper och var lite bekväma, vi köpte hem pizza till middag ;) och så in på Ica för lite mjölk medan vi väntade på pizzorna att bli klara.
 
Efter att vi ätit röjde vi undan all packning så att det var gjort  och sen var det dags för sängen, tiden går fort som attan ibland...
 
Idag Lördag har det varit ganska lugnt, barnen har lekt ute och jag har tvättat undan alla 8 uppsättningar med sängkläder som vi hade med oss till stugorna.
 
Meja tog med sig Hilma och Towe ut för att måla på plattorna, huckle och skor fixade hon på dem!
så söta så jag dör en smula
♥♥♥
 
Våra täcken och bäddmadrassen till sängen här hemma tvättade jag igår (pga. kattskiten), vi fick sova med bara påslakan under tiden...
 
Eftersom barnen har lekt rätt så fint idag så har jag kunnat sitta här och skriva dessa inlägg som jag publicerat idag och just detta blev ju ganska långt! Det har jag skrivit mycket på nu ikväll efter att vi nattat barnen och nu är det bara bilderna som ska på plats också... lika bra att fixa det på en gång!
 

Kommentarer
Postat av: Angelica

Tusen tack för 2 fina veckor ;-)

Svar: Haha, tack själv! Men det var ju bara knappt 4 dagar ;)
Kimsan

2012-07-29 @ 14:46:22
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Åh vad mycket fina bilder. Snygg du är i håret!! :-)

Svar: Jag tog inte så många bilder som jag hade tänkt... blir ju lätt så när man är iväg å gör saker :).Tack för att du gillar min frisyr :) dock är jag osäker på om jag ska spara ut till något pageliknande igen!? Men vi får se...
Kimsan

2012-07-29 @ 22:23:28
URL: http://madelein.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus