1:a Maj & studsmatta!

1 maj var ännu en dag med strålande sol! Dock blåste det inte så mycket så tvätten torkade inte lika snabbt men det gör ju ingenting.

Även denna dag gick vi ut efter frukosten, ja alla utom jag och Ninni som stannade inne och vek lite (rätt mycket) tvätt och plockade med vinterkläder och annat som skulle läggas undan.

Göran och Casper lastade i en massa skrot i Toyotan som ska iväg på skroten, den har gjort sitt nu! De andra barnen lekte lite här och var på gården.

Innan jag och Ninni också gick ut så värmde jag lunch ohch tog med mig ut, tänkte först att alla skulle komma in eftersom det var tre olika rätter men insåg ganska snabbt att även det var lika bra att bära ut då barnen annars skulle tjata ihjäl sig om att få äta ute!

Glömde skriva i förra inlägget om sista april att vi även monterade upp den nya studsmattan! Vi har ju en sen förut och sen är inne på sitt 4:e år nu, nätet är helt trasigt skyddet över fjädrarna har börjat ge med sig... så istället för att köpa ett nytt nät för 800 kr så dubblade vi summan och köpte en helt ny! Denna är dessutom större och har ett bättre nät än den förra, en bra investering som barnen fått som tidigt gemensam födelsedagspresent och de blev jätte glada!



Vi har fortfarande kvar den gamla studsmattan också, med många barn så kan det behövas! dessutom så har vi "kompisförbud" på den nya studsmattan. kan låta helknasigt men det blir enklast så då vi är väldigt hårda på att man inte ska röra nätet i onödan och det är alltid mycket lättare att vara hårdare mot sina egna barn än andras och om det nu skulle gå sönder så vet vi att det bara är våra barn som kan vara de skyldiga!
Däremot får de jätte gärna hoppa på den gamla tillsammans med sina kompisar :)
En stor anledning till att vi köpte en ny var för att de minsta barnen ska kunna hoppa så säkert som möjligt så Casper och Jonna får mest också hålla sig till den gamla.

Sen är det ju alla de här reglerna om hur många man får vara åt gången och så vidare... vi har sagt max 3 av de små och två av de större och inga springlekar utan mest hoppning.
Vad har ni för regler?

I övrigt så är barnen lite smågriniga på oss eftersom jag tvingar dem att ha på sig både mössa, vindjacka och vindbyxor på sig när de ska vara ute! De får inte börja klä av sig förrän isen gått av sjön.
Jonna är ju den som protesterar mest, de andra säger inte så mycket utan godtar "tvånget". Jonna försökte på alla vis att få klä av sig och jag fick säga åt henne flera gånger... när hon gick in och tog på sig en fleecejacka i stället för vindjackan sa jag inget men när hon vaknade nästa morgon och jag påpekade att hon var lite snuvig så tog hon självmant på sig både jacka och byxa innan hon gick till skolan ;)

Nu är den härliga våren här, barnen älskar att vara ute och de fick även plocka fram sina cyklar, dock får de bara cykla på gården tills dess att de sopat ute på vägen.
Alla de andra barnen på kvarteret har haft sina cyklar ute några veckor redan men vi har alltid sagt tidigast 1 maj om de inte sopar vägarna innan dess och än så länge så håller vi det.

De blev i alla fall jätte glada, Göran pumpade däck och justerade sadlar, Meja cyklade hela dagen, Melvin försökte lite gran och Hilma lika så men ingen av dem hade något jätte intresse men det kommer!

Jag drog även ut lådorna med sommarskor, tänkte att det kunde vara lite lättare att cykla i något annat än stövlar!
Vi ställde upp alla skor på Toyotans motorhuv och så gick vi igenom barn för barn, kikade vad som passade och vad som kommer att behövas köpas. Sammanlagt behöver vi köpa 6 par skor och det är ju väldigt passande om man som vi brukar handla på skopunkten, ta 3 betala för 2!

Jag pckade undan en massa vinterkläder i sina lådor, är ganska bra att ha ordning och reda på alla kläder, spelciellt när man har dryga 30(!!!) lådor med kläder att hålla ording på :)

Nu är det bara resten kvar ;) ska även plocka ner större kläder till Hilma som växer så att det knakar men det tar vi vid tillfälle:)







Kommentarer
Postat av: Camilla 31 år & blivande 9 barnsmamma

Hej hej

Vi satte upp vår igår..

Tycker det är bra med regler man måste ha det annars blir allt bara knas..



Vi har precis som er max 3 av dom små eller 2 av dom stora..

vi tänkte att 1 är för tråkigt,hur kul är det att hoppa själv och 3 så hoppas dom nog på varandra,så 2 var lagom..ler..



Ha en jättebra dag



Mvh camilla



2012-05-03 @ 14:02:44
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Linda

Vi har också satt lite regler vad gäller studsmattan.. när dom 2 äldsta vill hoppa så får dom ta det lugnt när den ena "lilla" är med för han tycker det är läskigt när han bara flyger runt pga deras hopp..

Och ibland får han vänta medans dom stora hoppar så dom får hoppa "riktigt" och här får dom heller inte leka på den, dom gjorde det 1:a dan och redan då vart det fläskläpp å blod så inge lek bara hopp :)



2012-05-03 @ 19:52:59
URL: http://joolinda.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus