Förskolans dag!

Igår (torsdag) var det förskolans dag!

Göran hade lovat Meja och Melvin att de skulle cykla till dagis och eftersom förskolans dag skulle firas klockan 10.00 så var det ingen ide att åka fram och tillbaka så vi gav oss av hela högen strax innan 09.00.

Meja cyklade själv, Hilma och Melvin satt i cykelkärran och Towe i cykelstolen. Jag tog en promenad med Ninni i vagnen.


Göran på min cykel... smidigast så cykelstolen satt på den och han ville att Towe också skulle få åka!
Men han tyckte den inte var vidare bekväm... ;P


soligt och roligt!


Meja ♥

När jag kom fram hade Göran redan lämnat av Meja och Melvin, Hilma och Towe  åkte rutschkana med Jonna och hennes klasskompisar.
Ninni låg i vagnen och...


...snuttade på tummen såklart!


premiär för de nya fina kläderna hon fått av sin fina faster ♥

Vid 10.00 samlades alla föräldrar och skolbarn för att knata in på baksidan av förskolan där själva firandet ägde rum. Barnen sjöng, någon politiker höll tal och sen blev det bullkalas!


förskolebarnen och klass F-3 + fröknar :)

När det sen blev dags för oss att gå hem så ville Melvin inte stanna kvar på dagis... jag sa att han skulle och då blev han jätte ledsen och senare arg... visst hade han fått följa med hem egentligen men jag hade ju redan sagt nej och det skulle ha blivit fel om jag ändrade mig bara för att han protesterade som han gjorde... så han fick stanna.

Towe åkte vagn hem och Hilma fick åka i cykelstolen.

När vi kom hem värmde vi lunch och åt innan vi gick ut i det fantastiska vädret och njöt! För även denna dag bjöd på härligt sommarväder!

Towe lade jag så småningom i vagnen för att sova, Ninni sov också så då tog jag en cykeltur med Hilma till affären, Göran mixtrade i garaget under tiden.

Senare blev det ytterligare en cykeltur för min del, jag och Jonna cyklade för att hämta M&M på dagis, jag lämnade cykelkärran hemma och Melvin fick åka i cykelstolen.
När vi var på dagis ringde Göran och sa att vi skulle åka till Susanne för de hade gått dit.

Barnen var ute och lekte hela eftermiddagen, Göran mötte vi på vägen till Susanne, han och Casper skulle åka upp i skogen och hjälpa Patrik som kört fast med skogstraktorn/maskinen... och det tog några timmar... sen tror jag de stannade lite extra länge bara för att Göran tyckte det var skoj att köra lite maskin :).

Så småningom gick vi hem och inväntade grabbarna, vi fick så lov att hålla oss ute för Göran hade med sig hemnyckeln... iofs har Susanne en extranyckel men jag orkade inte hämta den...

Göran lagade mat, makaroner och köttfärsås. Vi åt och sen bar det iväg på fotbollsträning, Jonna och Casper har träning samtidigt fast i olika lag, så bra att de lagt dem samtidigt! meja fick följa och jag lovade Melvin att han skulle få bada om han stannade hemma!

Egentligen var det tänkt att vi alla skulle följa på träningen, men den ligger så dumt tidsmässigt så det blir bara jobbigt att försöka hålla de små vakna på vägen dit och hem... lika var det på matchen i onsdags...

I alla fall så satte jag Melvin, Hilma och Towe i ett bad, Ninni satt i babysittern, hon somnade till så småningom och jag passade på att få undan allt vått som var tvättad och vikt i sina tvättkorgar...

När de andra kom hem från fotbollen sov tre små rena barn i sina sängar, det hade varit en lång dag och alla var trötta och hel slutkörda.
Ninni hade svårt att komma till ro, det var för varmt och hon fick sova i endast blöja.

Det blev en rätt så intensiv dag ed promenader och cykelturer i värmen och  solkräm hade jag helt glömt bort så det blev några snygga brännor på var och en av oss. Såklart ingen på Ninni men på alla andra, Towe hade lite röda kinder så hon klarade sig bäst, hon hade långärmat hela dagen, Hilma också men hennes tröja var v-ringad i halsen och det syntes!
Jonna var som vanligt mer brun än röd och meja hade mest fått färg i ansikte hon också, Melvin hade en snygg bränna i nacken... men han var heller inte direkt röd... Casper hade bränt underarmarna en aning. Göran tror jag klarade sig, jag fick en fin i urringningen och nacken...

Puss puss ♥




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus