garagerivning, matlagning, sista april & majbrasa!

I söndags var vi ute större delen av dagen, vi rev det lila garaget bakom lagården och slängde på majbrasan tillsammans med en massa annat bråte som var i garaget!

Jag var på Grindes och handlade lite och sen lagade jag tre olika middagar på en och samma gång! Tre rätter som vi senare på eftermiddagen/kvällen skulle ta med till svärmor som också lagat till tre olika rätter!

Eftersom Göran och Casper höll på att köra en massa skräp och ville köra klart allt så blev vi lite sena... men det var ingen brådska, 19.00 kom vi dit och det var ju bara en timma senare än sagt ;)

Vi åt, barnen smakade på allt men tyckte att vissa av rätterna var lite starka men sånt ska ju också smakas på tycker jag, man måste smaka på allt innan man kan säga om man gillar eller ej

19.30 var jag fram och mötte upp bussen som kom från Sveg, pappa hade snällt skickat med våra haklappar som blev kvar efter kalaset... Milla som plockade i diskmaskinen plockade även i haklapparna och de blev bortglömda... tur att det gick att lösa :)

Till efterrätt blev det friterad banan/ananas och glass! och det gick hem hos alla, dock ville inte alla ha den sliskiga lönnsirapen på, men det gör ju mindre :)

Vi var som sagt sena dit och ännu senare hem, 22.30 gav vi oss av hemåt och det blev raka vägen in i badrummet för att göra barnen klara för sängarna och jag har för mig att de somnade rätt så ovaggade ;)

Jag och Göran gick också och lade oss rätt omgående tror jag...

På sista april, måndag, var vi också ute mest hela dagen, gick ut efter frukost och in när middagen skulle lagas, lunchen åt vi ute vilket barnen älskar! Är ju inte så mycket bökigare att bära med sig maten ut än att duka fram den i köket...

Casper hade varit snäll att bädda ur alla sängar på övervåningen innan frukost, jag tog dem här nere och sen tvättade jag minst 3 maskiner mer sängkläder som fick torka ute. Det torkade väldigt snabbt, strålande sol och lagoma vindar!

Middagen blev lite senare än tänkt, som vanligt när man har roligt!
Jag bäddade rent i alla sängar och Göran lagade mat, sen åt vi innan vi stoppade alla barnen i duschen. Det är nästan ett måste att vara nyduschad innan man kryper ner i sin renbäddade säng! Kanske låter lite opraktiskt med tanke på att vi senare skulle ner och kika på majbrasan men röken stiger ju så högt upp så vi tänkte att det borde gå bra att komma hem utan att alla stinker rök. Dessutom skulle det ju ha blivit lite sent att duscha dem efter att vi kommit hem...

Duschade barnen tre och tre, snabbt och smidigt, det går åt lite varmvatten och man vet att alla blir rena :). Casper vill väl helst duscha själv men finner sig ändå i att duscha med sina syskon ibland.

Nyduschade med pyjamas på så var det dags att klä på ytterkläder och promenera ner till brasan. De tände den redan 20.00 det år, brukar vara 21.00 annars...

Många låter ju sina barn springa hur som helt nere vid elden men vi föredrar att försöka hålla våra barn där vi är, visst får de gå iväg en bit men helst vill vi att de står nära så vi ser och vet vart vi har dem.

Efter en stund vid brasan som avslutades med fyrverkerier så knatade vi hem igen och nattade barnen. Hilma avslutade det hela med att slänga nappen på brasan innan vi gick hem :)



Nu har vi invigt våren!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus