snart 7 veckor <3

Tiden går och lilla Ninni är snart 7 veckor! Veckorna går så himla fort och det känns verkligen att hon växt, inget litet knyte längre utan en bebis, dagarna ser lite annorlunda ut, hon äter och sover inte bara utan är mer vaken och börjar så smått få lite rutiner.

Hon är mycket mer rörlig, viftar med armar och ben försöker kika bakåt och vänder sig nästan på sidan, gillar att kika runt, försöker snutta lite på sina händer när de far förbi munnen.
Senaste dagarna har hon börjat träna tungan, både i och utanför munnen, ler gör hon ofta när vi pratar med henne och när hon ser sina syskon, lite olika ljud som liknar joller kommer allt oftare också.

Vi var ju och vägde den 24/4, då var hon dryga månaden och vägde:

1 månad: 4425 g och 56 cm lång

I morgon ska jag försöka komma ihåg att kila upp på vinden/lagårn och hämta ner en låda med kläder i storlek 62 till henne, de flesta av bodysarna som hon har nu börjar bli lite tighta och korta i ärmarna... ska i samma veva hämta ner större kläder till Hilma om också växer!

Jo, lite rutiner har börjat formas, hon somnar mellan 20.00-22.00 på kvällen, jag lägger henne i spjälsängen när hon har tuttat sista kvällsmålet, oftast har hon hunnit somna men ibland är hon fortfarande vaken...

Hon sover i sin säng tills hon vaknar och är hungrig fram på morgonkvisten, oftast någon gång mellan 04.10-05.30, brukar oftast ta på henne en ny blöja i samma veva.

Jag tuttar henne liggande i vår säng och vi somnar båda om, antagligen så somnar jag oftast före henne ;). Sen är det lite olika om hon vaknar och vill tutta igen vid 06.00 tiden eller om hon fortfarande sover när jag kliver upp.

Sen kan hon sova lite till och från under resten av dagen men har alltid en längre sovperiod mitt på dagen någon gång mellan 11.00-17.00 (12.00-16.00), då kan hon sova 4 timmar utan problem, ibland kanske hon vaknar till för att äta och sen sova igen men det är inte alls ofta...

De stunder som hon är vaken är det så gott som alltid någon som pratar, gosar och myser med henne, har vi inte tid precis då så sitter hon med i babysittern och kikar sig omkring och ibland ligger hon i soffan och myser med syskonen.

Hon älskar fortfarande att ligga på skötbordet, helt nakenfis och sprattla, lyssna och kika på nallen som hänger ovanför och spelar för henne.
Bada gillar hon också även om hon bara hunnit med att bada 3 ggr... däremellan tvättar jag bara av henne med en tvättlapp då och då, hon är ju ingen kräkis så hon häller sig rätt så ren ;).

Tränar nacken gör vi lite mest varje dag också, ligger på mage, lyfter på huvudet och ser sig omkring, det blir lite längre stunder för varje gång, men som de flesta bebisar tröttnar hon och blir lite grinig efter en stund på mage ;)

Idag låg hon och mös med Towe, lade henne på mage på Towe bröst, hon började leta efter mat då hon kände bar hus och rätt som det var fick hon tag och började suga på Towes tutte!!! Trodde Towe skulle protestera och börja skrika men ingen var nöjdare än just Towe ♥, självklart tog vi bort Ninni rätt omgående så att Towe inte skulle få några sugmärken, men lite roligt och gulligt var det ändå :), stoltaste storasystern är nog ändå Towe!

Här kommer lite bilder som är tagna sista veckan i april:


nyäten och dags för sängen...


...men vaknar till då mamman stör med den ljusa blixten...


...det är jobbigt att hänga med i köket...


...mamma bråkar med den där blixten igen...


sover väldigt gott ute i vagnen, med mössan över ögonen som vanligt ;)







Kommentarer
Postat av: Milla

Så fina kort på Ninni. Älskar alla trollungarna. Jag är så glad att jag fått chansen att lära känna er. Få ta del av erat liv. Ni är underbara människor, du och Göran är fantastiska. Mycket kärlek och tålamod. En helt underbar familj. Många kramar Millan.

2012-05-06 @ 01:04:21
Postat av: Milla

Fina lilla Ninni, tänk så fort det går. Hon verkar vara en riktig A-bebis :) äter och sover som hon ska.

Ska bli spännande att få se henne växa upp. Fina bilder



Kram Milla

2012-05-06 @ 21:44:51
URL: http://familjenellison.blogg.se/
Postat av: madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD

Hon är så söt :-)

2012-05-06 @ 23:20:53
URL: http://madelein.se
Postat av: Hanna - Mode och min vardag

Söt hon är!

2012-05-07 @ 21:33:37
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus