Sommar och sol!!!

I förrgår (onsdag) blev det riktigt sommarväder!

Göran åkte ju tidigt, han skulle följa Robert och Angelica till Sundsvall över dagen.

Jag fick för mig att vi skulle gå till dagis (2km)... Melvin som hade sina stövlar orkade gå till Grindes (ca 500m) sen var han trött! Jag hade varit lite föreseende och tagit med mig bärsjalen, så Hilma åkte upp på ryggen och både Melvin och Meja satt fram på vagnen och så var det full fart framåt!
Jag hade tänkte att vi skulle gå hemifrån  vid 08.30 men vi blev 30 minuter sena... så vid 09.00 var vi på väg!

Väl framme på dagis så passade Casper de små medan jag lämnade på dagis, skolbarnen hade ändå rast.
Casper ville gärna att Hilma skulle stanna med honom på skolan, han frågade lärarna och det gick bra. under tiden gick jag till Lotta en stund, talade om att Casper kunde ringa om det var något så kunde jag hämta Hilma.

Lotta hade gått till Leena och ropade så då gick jag Towe och Ninni också dit en stund, vi satt och ute i solen och myste och pratade.
Tiden tickade på och det blev lunchtid och då hade vi sån tur att Lotta bjöd på korv med bröd! Casper hade fortfarande inte hört av sig så jag antog att Hilma åt med honom på skolan.
Jag var kvar hos Lotta ända till 14.00 då det var dags att hämta barnen på dagis, Jonna hade redan slutat för dagen och var på fritids, Casper hade bara lite kvar av sin teknik lektion. Hilma hade skött sig bra, hon hade både målat med vattenfärg och fått hela klassen att skratta när hon sa åt Tony att vara tyst!!!

Meja och Melvin var ute på skolgården och lekte lite med Jonna och hennes kompisar, Casper ville ta med Hilma på bussen hem och det slutade med att både meja och Melvin också åkte buss. Jag, Towe och Hilma gick en stund innan så att vi skulle hinna hem samtidigt.

När vi kom hem tig jag med mig lite mellis ut, hårdbröd med smör och ost och vatten att dricka till, kanske inte låter så vidare smarrigt men gott var det, det tyckte alla.

Resten av eftermiddagen fortsatte vi att njuta av det fina vädret, Jonna och Meja cyklade och vi andra tog en promenad runt grannkvarteret. Stannade till hos Susanne en sväng men fick snart promenera bort en bit till för att kolla till barnen som fastnat hos Petko.
Petko är lika gammal som Hilma och kommer från Bulgarien, de har bott här i ca 1,5 år ungefär. I lägenhetslängan ovanför dem bor Ivan, han är nog ca 5 år och  kommer från Ukraina. Båda barnen går på dagis och förstår och pratar en hel del Svenska, föräldrarna är duktiga och försöker lära sig så mycket som möjligt och det tycker jag är skoj!
I alla fall så hade de bjudit alla barnen på glass och kakor!

Så småningom kom Göran hem från Sundsvall, han hade Susannes bil så jag såg när han kom och då samlade jag ihop barnen och så gick vi hem.
Hasse hade kommit och barnen var glada, de sprang fram och kramades med farfar! Han kom för att fira Jonna samt att följa med och kika på matchen som Casper skulle spela i Klövsjö lite senare på eftermiddagen/kvällen.

Jag gick in och fixade mat men grabbarna hann inte äta innan de skulle iväg... Casper tog med sig  mat i en glasslåda och åt i bilen, han skulle absolut åka med farfar!
Vi andra satte oss ute och åt.

Efter middagen så tog vi en promenad till, Jonna och Meja vill cykla och vi hade ingen lust att bara sitta hemma. Återigen stannade vi till hos Petko, barnen lekte och jag språkade lite med pojkarnas mammor :). jag blev bjuden på jättegoda grillade kycklingspett!

Tiden rullade på och det blev kväll, vi knatade så småningom hem över, grabbarna kom hem, de hade förlorat matchen... vi var ute en stund extra, barnen sparkade boll med sin pappa.

Precis när vi var på väg in kom Dexter så Göran tog honom och gick hem med han till Susanne, under tiden duschade jag alla barnen och gjorde dem klara för sängen.

Trötta barn somnade rätt så snabbt, även föräldrarna var trötta!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus