En torsdag i mängden...

Idag är det torsdag men det var ingen kyrkis som det i vanliga fall är... nej för nu är det uppehåll över sommaren...

Jag klev upp efter att ha znozat en gång extra och då blir det som lite extra stressigt om gröten ska hinna bli klar samt svalna något så att man kan äta den utan att bränna sig... men Jonna var rätt så samarbetsvillig så de hann med bussen ;)

Göran låg kvar och skippade frukosten, blev egentligen väldigt irriterad över det för jag fick inget svar varför men jag orkade inte bry mig om det just då... tror han var för trött bara, så där när man tror att man inte sover och tiden bara springer iväg, man tänker att man bara ska dra sig en stund...

I alla fall så tog jag med barnen in i badrummet där de borstade sina tänder och klädde på sig, det gick rätt smärtfritt utan protester och sedan sprang de iväg och lekte så jag passade på att hoppa in i duschen. jag informerade Meja att om det var något så fick de gå till pappan :).

När jag duschat klart hade pappan klivit upp, han kom bärande på Ninni som också vaknat, eller ja hon hade legat vaken en bra stund där i sängen med honom innan men jag lät henne vara eftersom hon var rätt nöjd.

Göran skjutsade barnen på dagis i alla fall och jag bytte på Ninni, hon fick ligga nakenfis en stund medan jag fixade håret, tog faktiskt på mig lite mascara också när jag ändå var i farten och noppade ögonbrynen... men min svarta pincett var borta så jag blev lite sur :(...
När jag tagit på Ninni kläder så ville hon ha lite mat och sen trodde jag hon skulle somna å jag lade henne i spjälsängen.

När Göran kom tillbaka gick jag ut i den iskalla blåsten och hängde lite tvätt, torkar gör det ju även fastän det är kallt! Solen sken dock väldigt starkt och värmde bra genom fönsterna :)
Innan jag gick ut hörde jag att Ninni inte alls hade planer på att sova så jag bad Göran att ta henne in i vardagsrummet och lägga henne på fällen en stund, där fick hon genast sällskap av Hilma och Towe!

Hilma hämtade burken med allt från halsband till gummisnoddar och hårspännen, hon ville ha ett hårspänna som jag rafsade fram, slutade med att jag satt och trasslade isär alla halsband som låg där i ett enda trassel. Ninni var såklart också med på ett hörn, vi satt på golvet med henne.

Det blev ganska snart dags för lunch och eftersom det inte fanns några rester kvar så var vi väldigt lata och åt bara makaroner och ost! till det åt jag och Hilma en halv (stor) burk oliver!
Under tiden Göran fixade med lunchen så tuttade Ninni igen innan hon somnade gott.

Efter lunch var det dags för Towe att sova, lade henne i spjälsängen som vi har i Caspers rum, Ninni sov fortfarande och Hilma ville kika på tv en stund. Göran åkte ju till garaget och hjälpte Benny så jag tog tillfället i akt och satte mig här och skrev klart alla de inlägg som jag hade påbörjat sen innan (det skrev jag ju om förut).

Så småningom kom barnen hem från skolan, de åkte med Göran samtidigt som han hämtade M&M på dagis.
Jag serverade äpple och ett varsit digestive kex till mellis.

Jag trodde att de skulle vilja vara ute och cykla när de kom hem, de sopade vägarna idag när barnen var på skolan så jag hade kunnat slå vad om att cykla skulle vara de första de ville göra men jag hade tydligen fel... kanske blåste det för kallt!?

Middagen lagade i tillsammans jag och Göran, han fixade själva köttfärssåsen och jag ostsåsen ;) + att jag plockade undan allteftersom han sölade ner ;). han hade ju kunnat städa undan själv men jag hade inte så mycket för mig + att han senare skulle på fotbollsträning med Jonna och Casper och då skulle det troligtvis bli jag som fick plocka undan i alla fall ;). Men disken efter själva middagen tänkte jag att han ska få ta när han kommer hem.

Ja som sagt efter en god lasagne middag med rivna morötter till blev det fotbollsträning för de äldsta och barnprogram för de mindre.
Nu är alla barnen nattade sen en timma och  de andra har fortfarande inte kommit hem från fotbollen...

Ninni ligger i soffan, hon har fått på sig ny blöja och pyjamas och jag tänkte/trodde att hon skulle vilja äta snart men slumrade i stället en stund till...

I morgon är det fredag och jag ska garanterat ta en rejäl sväng med dammsugaren! den har stått ganska stilla sen i helgen eftersom det varit så bra väder ute och nu hopar sig dammråttorna i alla hörn...

Nu kommer de andra... kvällsfika och sen sova för dem och för oss vuxna blir det kvällsfika framför tv:n innan vi ska sova... så skönt att bara sitta och ha lite ego tid utan en massa barn runt sig en stund innan man ska sova... varva er kallas det ju också ;)

Puss puss♥







Kommentarer
Postat av: Elisabeth Nilsson

Gud vad ja beundrar dig! Hur du får ihop allt!

Så kul att läsa din blogg du är så verklig! :-)

Kram på dig!

2012-05-03 @ 21:42:00
Postat av: Kimsan

ÅÅÅ men tack vilka fina ord! Kul att du gillar det jag skriver... skriver direkt ur verkligheten rakt upp och ner :)



Kram tillbaka!

2012-05-03 @ 21:45:07
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Postat av: madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD

Skönt med en morgon utan protesetr! Ja här var det faktiskt ovanligt smärtfrittt på morgonen också. Min gubbe ligger dock alltid kvar så jag orar inte irritera mig längre hahaha

2012-05-03 @ 21:54:43
URL: http://madelein.se
Postat av: Kimsan

hahaha... egentligen är det kanske ingen stor grej att han ligger kvar i sängen men det är som ett trauma som finns kvar sen jag var barn...

Jag och mina syskon fick alltid tjata upp våra föräldrar på morgnarna, även på vardagarna för att vi inte skulle komma försent till fritids och dagis men värst var det på helgerna då vi först väntade jätte länge innan vi gjorde frukost och sen hann teet nästan kallna medan vi väntade att de skulle kliva upp och oftast slutade det med att vi åt frukosten själva i alla fall... lika om man var snäll och gjorde sig till med kaffe på sängen... så för mig är det lite extra jobbigt!

2012-05-03 @ 23:03:00
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus