Fars dag! (+ lite måndag)

Igår var det fars dag! Men det var visst mamman som fick sig lite sovmorgon ;P... egentligen inte alls meningen...
 
Det blev enligt mig inte en helt lyckat fars dag från början till slut... vi hade för många måsten kvar på listan... eller egentligen bara en stor; STÄDA!!!
Så vi klev upp, mamman sist, i åt frukost och sen så plockade vi och städade i någon timma framåt.
 
Pappa & co. kom i sluttampen på städningen, bara badrummet, lite tvätt och plock på bänken kvar så det gick ganska snabbt, det är tur att gästerna finner sig till rätta själva :). Jacob dök i billådan direkt :D.
 
När städningan var klar så satte jag igång att baka, då kunde jag i alla fall vara social samtidigt som jag gjorde det jag skulle ha gjort dagen innan ;).
Det blev falsk tosca och lingonkaka, lite senare slängde jag ihop en enkal tårta med marsan och chokladpudding.
Jag hade både Hilma och Towe som hjälpredor mest hela tiden :), de skötte sig bättre än vanligt faktiskt!
 
När kakorna var klara och innan tårtan gjordes så satte jag igång med middagen som idag fick bli lite tidigare, dels för att vi skippade lunchen pga sn frukost och dels för att vi skulle hinna fika i lagom tide efter middagen.
 
I alla fal så flöt dagen på, jag piffade till och med upp mig med en kjol och lita mascara, lite vax och spray i håret och örhängen :).
Jag var i köket mest hela tiden och gästerna lika så.
Göran spelade lite dator med Casper innan han gick ut och hjälpte pappa att byta däck på bilen, däremellan var han också i köket och var lite social.
 
Det blev helt enkelt en lugn dag utan stress och jag hann med det jag skulle göra utan större problem, så en så dum fars dag blev det ju inte i alla fall.
 
När vi skulle fika hade jag tänkt att vi skulle sjunga för pappa (moffa) eftersom han även fyller år på torsdag men han skulle så klart ut och röka precis då innan jag hann säga något och sen glömdes det bort...
 
Tårtan var tydligen god i alla fall för hela gick åt!
Försökte mig på att skriva "far" på tårtan med grädde och sen strössla lite fint... ett hjärta spritsade jag dit också... men ja... fint blev det ju inte ;P men det är väl tanken som räknas :)
 
Kvällen kom, gästerna åkte hem, barnen städade/plockade på rummet för 3:e gången för dagen, barnen nattades och sen var det bara disken och tvätten kvar... eller det skulle eldas också, men det görs ju varje kväll och det tar ju inte så jätte långt tid.
 
Göran duschade, han har en "fettknöl" på ryggen som jag brukar klämma ur med jämna mellanrum (ganska äckligt) och nu var det dags. Bestämde mig för att klämma ur den rejält och en av gångerna jag tryckte till så sprutade det över allt!!! På handen, armen, på Görans arm och i min lugg! jag bestämde mig ganska snabbt för att jag också behövde ta en dusch.
 
Till slut så fick vi i alla fall sätta oss i soffan och mysa lite, vi kikade på solsidan på programbiblioteket och senare första avsnittet av uppfinnarna med Martin Timell.
 
Kvällen blev rätt sen innan i kom isäng, närmare 02,00 var klockan...
I morse när jag vaknade så låg Casper brevid mig! han hade tydligen drömt om köttätande jätte blommor :)...
 
Både Casper och Jonna kände sig lite tussiga idag och med tanke på att alla de 4 yngsta är snoriga och har haft lite feber de senaste dagarna så fick de faktiskt vara hemma idag och vila en dag extra, för att se vilket håll det vänder åt.
 
Vi åt frukost vid 07.00 i alla fall, lade oss och mös på sängen en stund medan barnen kikad på bompa men ganska snart så gick Göran in i köket och började baka.
Han bakade franska och jag kokade lite lingonsylt innan jag satte en rågsiktsdeg och sen var det dags att äta lunch.
 
Här är rågsiktsbröden, gjorde två limpr och två "kakor" av samma deg...
Görans sesam franska syns inte på bilden då de limporna låg inlindade i handdukar... men fina och goda blev dem!
 
Susanne kom förbi mitt i baket, hon skulle till Svensta och undrade ifall Casper ville följa med, på så vis kunde han ta med sig sin jacka in på Tyg och Garn själv och be dem fixa en ny löpare, sen skadar det ju inte med lite egen farmortid heller.
 
Meja gick till Ottilia före lunch och lär bli där tills middag skulle jag tro, de leker på bra de där två damerna :).
 
Just nu sover Towe sen efter vi ätit lunch (typ 11.45) och jag har ganska nyligen lagt ut Ninni i vagnen för att sova en andra gång. resterande (utom Casper) slappar framför en film.
 
Melvin är för övrigt bättre, han har knappt någon feber och det låter lite lättare att andas, har som sagt inte varit med om att det låller i sig dygnet runt förut, det där med kruppen...
 
Nä nu ska jag antingen tömma diskmaskinen eller vika och hänga tvätt...
 
puss puss
 
ps... bilder kommer jag att komplettera med ikväll :)
 
Fortsättning av dagen :
 
Jag hängde både tvätt och tömde disken innan jag ringde Team Sportia och kollade ifall de gerjer jag behöver fanns inne och ja allt som jag sökte fanns faktiskt för en gångs skull! 
De var snälla och lade undan allt tills på onsdag då vi troligtvis ska in till stan.
 
Sen var det dags för middag och med tanke på det nybakta brödet så passade ju soppa bra!
 
Satte Jonna på att hjälpa mig att tillreda linssoppan :D
 
 
 
Hon var jätte duktig och kan som sagt när hon vill den damen. Men att vänta på att soppan skulle koka upp ordentligt hade hon inte tid med, så skulle vi absolut spela kort :). Det passade ju bra under tiden vi väntade på både uppkoket och koktiden.
 
Efter middagen blev vi kvar i köket en stund och Towe hon tog en bok och satte sig i sin nya läshörna (tydligen!!!).
 
På diskbänken!
Alla sätta är ju bra :D
 
Nu ikväll nattade vi barnen innan 19.30, fast de somnade lite senare... men i alla fall så passa att jag och Göran fått lite mer tid utan barnen än vanligt.
 
Vi har börjat klura på julklappar och vi satte oss för att kika på kläder på H&M och Ellos, vi brukar beställa där lite då och då men idag blev vi bara besvikna :( jätte dåligt utbud!
 
Jag kollade in Lindex och där fanns det mer som tilltalade... dock har jag inte var mitt konto där så jag kunde tyvärr inte beställa nu... 
Och ja, jag vet att man inte ska köpa på "kredit" men vi har inte råd att lägga ca 6000 kr på kläder till barnen precis nu, allt på en gång och då är det värt de där etra kronorna i ränta. Man kan köpa allt på en gång i stället för att småköpa lite då och då och man slipper gå med alla barnen inne i butikerna i stan och pröva kläder!
 
Opfs. så hade vi inte valt att göra det nu då det ska vara julklappar men ni förstår taken!? Lättare att sitta i lugn och ro och klick här vid datorn :).
 
Nej nu är klocna på tok för mycket, Göran har somnat på soffan, Melvin lika så, han kom ner för en stund sen... han var så tjurig så jag tänkte det var bättre att låta honom somna på sofan och skippa en onödig konflikt så här sent på kvällen, han var nog inte ens helt vaken...
 
Så nu ska jag ta och bära upp honom, borsta tänderna, dricka vatten, ta nässpray, gå ut med hunden och sist försöka äcka min älskade man och få med honom till sängen innan jag själv ska krypa ner och försöka få några timmars sömn innan klockan ringer 06.00 i morgon bitti!
 
Puss å god natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus