Besök på hjärtenheten...

I onsdags var vi ju till stan, Göran hade tid på hjärtenheten för att kolla upp varför han får såna kraftig hjärtklappning...
 
De förde ner en elektråd genom näsan och ner i matstrupen bakom hjärtat och med hjälp av ström impulser provoserade de fram själva hjärtklappningen.
 
Det hela gick ganska snabbt, dels fick vi komma in mycket tidigare då föregående undersökning gått snabbt och dels för att det bara tog några minuter att få hjärtat att reagera, eller för läkaren att ta över hjärtat och ryhtmen. Jag blev ganska förvånad när han sa; Ja men nu vet vi vad felet är!
 
Det visade sig att Göran mest troligt, nästan helt säkert, har ett litet hål i en "platta" i hjärtat och då skapas rundgång och det resuterar i hjärtklappning.
Det var inget som är jätte farligt men läkaren rådde Göran att operera. Det är ett rutiningrepp som görs i Umeå, de bränner och lagar hålet och riskerna är väldigt låga, mindre än 1% får pacemaker och för Göran är riskerna ännu lägre pga. att det ligger bra till...
 
Jag är inte så haj på hur allt fungerar men typ så var det i alla fall...
 
I alla fulla fall så ska han få en tid för att göra ett ultraljud på hjärtat och sen blir han kontaktad av de i Umeå. Dessutom ska det vara klart innom 3 månader, det säger "reglerna".
 
Vi är glada att de hittade orsaken och felet, nöjda med att det går att fixa, men ändå så är vi självklart lite nervösa... men som läkaren sa, man kan ju medicinera också men då är det bara 50% chans att medicinen fungerar + att det tillkommer flera biverkningar... så vi kör nog på operation med tanke på att det är så låga risker och att han blir fri felet på en gång!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus