Dagarna går och Jacob fyller 3 år!!!

Igår tisdag var jag lite flitig tycker jag själv :).
Göran var på gruppträff hos arbetsförmedlingen och jag stannade hemma med de 5 yngsta barnen, de som går på dagis är lediga denna vecka.
 
Efter frukost badade Towe och Hilma, jag och Meja bäddade ur alla sängar, inte våran och Caspers för dem bäddade jag rent i härom dagen men övriga 6 st i alla fall.
Tvättade alla underlakan och hängde ut på tork, det gäller att inte tappa lakanen på backen! Det är jätte blött och smutsigt under torkvindan...
 
Under tiden som lakanen var i tvättmaskinen så duschade jag och klädde, klippte naglar och kammade hår på Hilma och Towe medan Meja och Melvin badade en stund.
Ungefär nu var klockan 09.00 och Göran åkte...
 
När Meja och Melvin också hade fått sina naglar klippta och var påklädda så bytte jag blöja och klädde Ninni som också var rätt blöt efter att ha sällskapat de badande barnen precis utanför badkaret :).
 
Det kikades lite på film och åts äpple innan det var dags för lunch och efter lunchen när jag lagt ut Ninni i vagnen och varit ute med vovven och hängt upp lakanen ute så var det dags att måla naglar!
 
När nagellacket torkat fick alla följa med upp och välja vilka sängkläder de ville ha och sen fick jag sällskap av Towe när jag förberedda bäddandet av sängarna genom att i alla fall ta på örngott och påslakan på kuddar och täcken, underlakanen fick vi ju vänta på en stund till.
 
Göran hade ringt lite tidigare och berättat att vi var bortbjudna till Susanne på iddag och då var jag ganska glad över att jag inte väntade med bäddningen tills närmare kvällen! Det brukar kunna bli lite sent när vi ska äta där och då kan det vara skönt om allt är klart och det bara är att stoppa barnen i säng när man kommer hem :).
 
I alla fall så kom Casper hem från skolan och Göran från Svensta, jag bäddade klart sängarna i lugn och ro, blev en ganska lugn eftermiddage med tanke på att vi inte behövde laga någon middag... men eftersom vi inte skulle äta förrän vid 18.00 så fick Ninni sin middag vid 16.00.
 
Patrik fyllde år igår och Susanne hade gjort kababtårta :), timmarna gick och vi kom hem vid 20.15 tiden och 20.30 låg alla barn i sina sängar!
 
Kanske det inte låter som jag var så vidare flitig egentligen, inte nu när jag sitter här och skriver men det kändes bra att i lugn och ro hinna bada alla barn och bädda rent 6 st sängar innan klockan 14.00 och däremellan hinna med att laga lunch, lägga Ninni, hänga tvätt ute och måla naglar :) en lugn dag då man ändå fick mycket gjort! Ja jag är nöjd i alla fall och det är ju huvudsaken! Att bädda 6 st sängar i ett svep kan vara lite jobbigt när man både får bädda högt och lågt ;P.
Innan dagen var slut hade jag även tvättat en maskin med kläder samt en med de små sängkläderna, alla örngott och snuttefiltar som var torra och klara lagom till läggdags :).
 
Idag onsdag hade jag tänkt att vi skulle gå ut, såg ut att bli en fin dag vid frukosten men molnen bara växte och det började blåsa, det regnade till och från och vi hade ännu en mysig dag inne :).
Tvättat alla påslakan har jag gjort samt vikt lite tvätt, plockat lite här och fixat lite där men i lugn och ro.
 
Matlista är planerad och nerskriven, frysarna inventerade och handlingslistan klar! I morgon är förmiddagen fullbokad med MVC, tandläkarbesök och läkarbesök och sen drar vi till staden och storhandlar! Blir enkel middag i form av spaghetti och korv när vi kommer hem och har packat upp och sen är det troligtvis ganska nära läggdags :).
 
Jonna har varit hemma från skolan idag och ska så vara i morgon också. Dels för att hon är lös i magen och dels för att hon har ont i tyggen, antagligen en liten sträckning i muskeln till vänster om ryggraden, vi smorde med aloevera heatlotion igår kväll och idag har det varit bättre.
Frågade henne om hon kommer ihåg om hon halkat, ramlat, eller snubblat in i nårgot men inte vad hon minns... kan tänka mig att hon kanske ryckt till när hon varit nära att halka eller liknande och helt enkelt inte tänkt på det... 
 
Göran är på bandy ikväll, jag passar på att datornörda lite nu när jag är ensam, barnen sover sen strax efter 20.00, de fick vara uppe lite längre och somnade ganska direkt när de lade sig på kudden.
 
Speciellt för dagen är att lillebror Jacob idag fyller 3 år!!! Stort grattis till en stor kille från storasyster och hela familjen Meyer! <3
 
 
Nu ska jag avrunda, smyga till köket och förbereda lite kvällsfika tills älsklingen kommer hem... Club Sandwish av någon form ska vi försöka få till ;P...
 
Puss puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus