Krasch med fyrhjulin

Igår var olyckan framme och denna gång var det Caspers tur... Han skulle visa oss att han hoppade över en snödriva med fyrhjulingen vid stugan och stora granen sen vid garaget. Första hoppet gick bra men det vid garaget gick sämre... Detta hände vid 14.30 tiden. 
Allt hände så snabbt men jag såg alltihop! Han hamnade lite snett i luften och blev själv osäker på landningen, han kände att det inte skulle gå bra och han tror själv att han försökte hoppa av när han var i luften men hann inte. 
Det förklarar att han inte hade någon styrsel i armarna för att ta emot sig vid nerslaget. 
Trots hjälm med båge fram så slog han på något sätt i munnen någonstans på styret. Han trillade av fyrhjulingen åt sidan men inom 2 sek var han uppe igen, skrek av panik, slet av sig hjälmen som han försiktigt lade på backen innan han rusade vidare mot oss. 
Jag mötte upp honom på snödrivan, röt i åt honom att lugna sig och satte honom ner vid bänken som stod framför garaget. Kanske låter elakt att jag röt åt honom men det är ju bättre att han försöker lugna sig så man får kolla vad som hänt än att han ska skrika och kasta sig omkring gripen av paniken!
 
Han lugnade sig ganska snabbt, jag gick efter papper, det blödde ganska mycket. Vi konstaterade ganska snabbt att läppen var spräckt och att några tänder saknades. 
 
Jag sprang in efter telefonen och slog numret till 1177 men ändrades mig snart, lade på och ringde 112, sitta där i kö och inte veta om blödningen skulle lugna sig eller inte!
 
Medan jag pratade med 112 så gick Göran in till de andra barnen som bara 15 min innan gått in, de skrek också, trodde att både jag och Casper skulle DÖ! Jag började må illa ganska direkt så jag lade mig hastigt på bänken under tiden jag pratade i telefonen. 
Göran bad Jonna sätta igång en film så de fick annat att tänka på medan vi löste det som pågick utanför. 
 
Ambulans skickades, men under tiden den var på väg så kom   de med "första hjälpen bilen" från brandkåren. Det var två mycket bekanta ansikten som dök upp och vi blev väl omhändertagna i väntan på ambulansen!
Casper fick en nackkrage utifall han skadat nacken i kraschen och så en massa filtar lindade omkring sig. 
Det hade slutat blöda och Casper var lugn, han lugnade sig väldigt snabbt efter att han satt sig ner på bänken men så klart så var han skakad, chockad och lite rädd. 
 
Göran fick följa med i ambulansen, Casper fick själv välja vem som skulle följa. 
När de åkt kom de ut och ville prata med de som kom från brandkåren, en av dem jobbar även på förskolan så de känner henne väl.
 
Några kramar och frågor senare så gick vi in, Ninni hade nyss vaknat ute i vagnen. 
Barnen var skärrade och oroliga, de ville följa med i ambulansen, säga hej då, osv. 
 
Jag lugnade dem och berättade vad som hänt och att det inte vara någon fara med Casper men att han måste till doktorn för att laga läppen och tänderna. 
De fick en varsin banan och order om att sätta sig i soffan och fortsätta kika på filmen under tiden som jag gav Ninni något att äta. 
 
När hon ätit packade jag lite grejer, ringde något samtal, tände upp i pannan och inom 1 timma hade jag lämnat 4 barn + hund hos barnens farmor och var tillsammans med Jonna och Ninni på väg in till stan. 
I bilen ringde jag både mamma och pappa och talade om vad som hänt. 
Väl i stan så lämnade jag av Jonna och Ninni hos Tina, jag stannade också en stund innan jag åkte till akuten där Casper och Göran väntade i rum 9. 
 
När jag kom var klockan 19.15 och de hade redan väntat i 2,5 timma sen de kom in med ambulansen, det var många i väntrummet och flera som satt och låg på sängar i korridoren in, högtryck med andra ord!
 
Vid 21.30 kom en läkare från ortopedien för att göra en koll så att Casper inte skadat någon annan del av kroppen eller hade ev hjärnskakning. Allt såg fint ut men vi fick lite förhållningsordrar att hålla oss till ifall han skulle ha fått en liten hjärnskakning. 
 
30 min senare kom en läkare från öron, näsa, hals och satte 5 stygn i Caspers läpp. Det hade skett ett litet missförstånd angående läppen, han i ambulansen var tvungen att ringa säkert 10 samtal under resan in för att få koll på vart Casper skulle och vad som skulle göras så han hade helt glömt att säga något om läppen.  Men det löste sig ju och vi hade ju ändå fått vänta på ortopedläkaren. 
 
Vid 21.30 fick Casper lite fika och när de konstaterat att han mådde bra efter det så fick vi vid 22.00 lämna akuten för att bege oss hemåt. Han hade inte ätit något sen frukost (11.00) och lite glass till mellis (13.30) så han var rätt hungrig, det var iofs vi också. 
 
Vi gjorde ett stopp på Max innan vi åkte till Tina och hämtade Ninni och Jonna. Casper åt strips och nuggets, stripsen kunde han mata in i mungipan där han inte var skadad och nuggetsen fick han dela i mindre bitar.  Att dricka ur sugrör gick jätte bra :).
 
Meja, Hilma och Melvin blev kvar hos Susanne över natten, de sov redan. Towe hade vaknat och ville med hem. 
Lade barnen direkt när vi kom hem och de somnade snällt. Casper sov i min säng och Göran på soffan, vi skulle ha Casper under uppsikt under natten. 
 
Natten var lugn och vid 09.00 i morse var vi i farten igen, barnen hämtade hos Susanne och vi åkte mot stan. Casper hade tid hos tandläkaren i Krokom vid 11.00, Göran följde med honom dit och vi andra hälsade på Tina. 
 
Vi blev i stan hela dagen, Göran och Casper hälsade på faster Ewe en sväng också innan hemgång. 
 
Hos ta säljaren gick det jätte bra, men hur det går för tänderna, hur de klarar sig vet de först om 1-2 veckor. Biten till ena tanden hittade vi så den kunde sättas tillbaka, på andra sidan byggde de på det som fanns kvar av tanden. 
 
Man kan ju säga att helgen inte riktigt blev som vi tänkt men vi är väldigt glada att det gick bra!
 
Här kommer lite bilder på hur det såg ut när det hänt och ser ut nu när det är lagat. 
 
Under tiden som vi väntade på ambulansen... 
 
Några timmar senare inne på akuten...
 
Casper fotar sig själv...
 
Nysydd i läppen och avtvättad...
 
Närmare bild på de 5 stygnen...
 
Fixat tänderna, bara att hålla tummarna och hoppas att tänderna klarar sig så att han slipper rotfyllning och annat...
 

Kommentarer
Postat av: Nena

Stackars Casper!
Jag håller tummarna för att tänderna klarar sig!
Så synd på en så fin pojk :/ Ja det skulle ju vara synd även om han inte var lika fin också givetvis, men ändå.
Kramar från mig!

2013-04-07 @ 22:17:23
URL: http://boerjesdotterblogg.bloggplatsen.se/
Postat av: Lena

Hejsan! Jag tycker verkligen synd om Casper :( men är lite fundersam...förbipasserande såg när han körde 4-hjuling, men då hade han ingen hjälm? & även om han skulle ha haft hjälm så är de omöjligt att få dessa skador om det är båge på hjälmen, de är ju därför det är en båge, såvida inte bågen gick av?! Mvh Lena

















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Svar: Hej Lena! Det stämmer att han tidigare den dagen körde en stund utan hjälm men jag sa åt honom att ta på den om han skulle köra mer så vid olyckan så hade han faktiskt hjälm! Jag vet inte riktigt hur han lyckades träffa, han måste ha slagit upp bågen och träffat något längre ner på styret underifrån för bågen gick inte av. Det finns till och med blod i hjälmen som "bevis"! Så jo, oturligt nog så är det visst möjligt att få dessa skador trots hjälm med båge även om jag önskar att det inte hade gått.
Kimsan

2013-04-08 @ 09:15:14
Postat av: Hege

Hvor forferdelig! Man blir jo helt ødelagt når noe skjer med barna! Men ser ut som det gikk bra med Casper alt tatt i betrakning! God bering til han. Klem

2013-04-10 @ 16:05:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus