Avlusning!

Igår upptäckte jag lus på Meja, kammade och fann ca 15 st, hittade även ca 15 st på Jonna, 3 st på mig själv och 5 st på Göran, de andra var lusfria fast Hilma hade några ägg...
 
Kammade i morse också och hittade ytterligare 1 lus på tre av oss som hade igår. 
man kan ju bli fi lössen bara genom att kamma varje dag i typ 2 veckor, har en NitFree kam som även punkterar äggen, använde den sist (för något år sen) då vi endast hittade på Jonna.
 
Men denna gång valde vi att köpa medel på apoteket, Anti-lice heter det som vi köpte och det räcker med endast 1 behandling för att ta död på både löss och ägg! Det bästa är att det är fritt från nervgift och annat skadligt som tidigare lusmedel innehöll så detta kan lössen ej bli resistenta mot vilket är kanon!
 
Man ska inte behöva behandla de som man ej hittat levande löss på men vi valde i detta fall att behandla hela familjen. Just pga att det inte är skadligt och med tanke på att Hilma bara hade ägg så kan det ju tänkas att om vi inte behandlar henne så kanske något ägg kläcks och så kanske någon fler blir smittad och sen är karusellen igång igen...
 
Detta medel Anti-lice ska sitta i över natten och det är som en doftfri tunnare salva som ska smörjas in i hårbotten samt övrigt hår om man har längre hår.
Gick väldigt smidigt att behandla alla barn innan läggdags :) så i morgon blir det till att tvätta hår och kamma. Lär nog inte hitta så många löss då de flesta redan är urkramade.
 
Just detta medel påverkar även äggen så att de lättare släpper från hårstråna.
 
En tanke som slog mig igår efter att jag kammat alla barn var att det skulle ju vara mycket behagligare och smidigare ifall man kunde kamma håret när det är fuktigt och med lite balsam i, men tänkte att det kanske är svårare att få ur alla löss då!?
Idag satt jag och läste om olika behandlingar och det fanns en metod som heter våtkamning och där rekommenderade de just blött hår med balsam i då det hindrade lössen att röra sig lika mycket som de i vanliga fall kan göra :) så nästa gång vi ska kolla efter eller kamma ur löss så kommer jag garanterat fukta barnens hår och tillsätta lite balsam innan!
 
Alla barnen var väldigt fascinerad av de små djuren och ville gärna kika hur de såg ut :)... tur de inte är farliga och är relativt lätta att bli av med! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus