Lördag och 1 mars...

Igår kväll innan vi lade oss så hade det kommit ett tunt lager snö på backen, det som kom sist det snöade har redan smält bort, förutom snöhögarna då men de har också krymp avsevärt.
I morse när jag skulle gå ut med vovven (som vi är hundvakt åt) så var det minst 5 cm härlig tösnö! Allt var vitt, trädens grenar var också täckta med snö (det var de redan i går kväll/natt) och det är så vackert!

Nu har det ju hunnit börja töa igen...


Igår fredag var vi inne hela dagen, inget lockande att gå ut alls, torsdag däremot var vi ute en bra stund efter lunch vilket resulterade i dyngsura overaller och vantar. 
I torsdags ansåg jag oss vara lite för krassliga för att gå på kyrkis, tråkigt att inte kunna gå men det är ju dumt att riskera att smitta de andra bara för att man är egoistisk, onödigt med dålig stämning, bättre att visa respekt :).
Det var för övrigt snoriga näsor och rossliga bröst som va hindret, ingen feber men bacillerna finns ju i alla fall.
 
Igår var det säsongsstart för Let´s dance och barnen fick vara uppe och kika, Towe och Melvin gick så småningom och lade sig, Jonna och Meja åkte i säng fram emot slutet då de fick ett ryck och både skrek och busade i soffan, Hilma däremot skötte sig och kikade på programmet ända tills det var slut.
 
Man kan ju tycka att efter att ha varit vaken till 21.20-22.00 en fredagskväll så kan det passa med sovmorgon!? Det tyckte inte Jonna och Melvin som klev upp 06.45 vilket är tidigare än jag väcker dem på vardagarna och då brukar det klagas... De andra vaknade också en efter en och innan 07.30 var nog alla vakna...
 
Hilma hade nog kunnat tagit sovmorgon om jag inte råkat väcka henne... Ninni vaknade typ sist av alla (trodde jag), drog upp rullgardinen och tog bort stegen till Hilmas säng som vi brukar för att inte Ninni ska klättra upp... Precis när jag lagt upp stegen i Hilmas säng så sätter sig en mycket yrvaken och förvånad Hilma upp och då inser jag ju att hon inte alls var vaken och satt i soffan med de andra som jag trodde ;P... Ett mycket gott skratt fick vi både hon och jag!!!
 
Ikväll är det finalen av Melodifestivalen men det lutar åt att flera av barnen kommer att vara för trötta för att vara uppe och kika på den... speciellt Jonna och Melvin, de kommer att vara som monster i morgon om de inte får sova, vi får se hur vi gör... programmet går ju att se i repris också.
 
Jag känner och har flera dagar känt för att baka, men jag ska skjuta på det lite, både Ninni och jag fyller ju snart år så jag tror jag tar det närmare då...
Jag har i alla fall lite nya recept som jag vill testa, bland annat en briochedeg som tydligen ska vara en mycket god variant på vetedeg med mycket smör och ägg :).
 
För tillfället är det ganska lugnt här hemma, Ninni och Theo sover ute i vagnen, Jonna och Casper spelar dator och resten av skaran sitter i köket och spelar kort av olika slag. Göran har krupit ner under en filt i soffan och kikar på en film. Jag skulle nog ha kunnat gör honom sällskap men jag känner att jag inte har ro i kroppen till det... istället ska jag snart gå in i köket och förbereda middagen som idag blir köttragu på fläskkött och syltlök.
 
Så går jag ju med lite extra spänning i kroppen och väntar på att bli moster igen! Tiden gick ut igår och jag har chansat på att den lilla tösen ska kika ut den 4 mars så det återstår att se om jag har rätt!? Håller i alla fall tummarna att det ska gå lite snabbare och smidigare för älskade Tina denna gång bara <3.
 
Jo efter frukosten så fick Ninni bada i tunnan som vi har och Theo som pinkade ner sig när han låg på skötbordet fick göra henne sällskap en liten stund och de såg ut att mysa båda två... fick dock ta upp honom ganska snart om han skulle ha någon snopp kvar ;P... Ninni hittade så klart den och vägrade låta bli... ;) spännande så klart, hon har ju ingen egen...

Vår lilla biff! Ser lika stor ut som sin storasyster!!!

Gos!

Kram ❤️

Hoppas alla får en fin lördag, det ska jag försöka ha i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus