Lugn söndag...

Igår kväll fick Hilma springa över till farmor för att sova över, idag väntade födelsedagsshopping i Sundsvall, hon fyller ju snart 5 år vår lilla Hilmafis 😍. 

För oss andra har det varit en rätt bra och ovanligt lugn söndag. Casper har ju varit borta hela helgen och kommer hem igen i morgon efter skolan och så har Hilma shoppat med farmor. 

Vi fick för en gång skull sovmorgon idag, barnen vaknade iofs tidigare än oss men inte lika tidigt som de brukar. De tassade snällt upp och kikade på bolla som de också brukar göra men idag helt utan tjafs, skrik och bråk!!! Theo och Ninni satt med i soffan och mös de med, syskonkärleken när den är som bäst ❤️. 

Vi klev upp pigga och utvilade, åt ägg på macka till frunch och sen ville barnen se gårdagens avsnitt av "Fångarna på fortet" som de inte fick vara uppe och se eftersom de var rätt så trötta. 
Theo lade jag ut i vagnen då klockan redan hunnit bli sovdags för honom. 

När barnen god det lugnt i soffan så passade jag på att sätta mig med tråd och virknål för att virka små ugglor. Har äntligen blivit klar med den stor ugglan som jag tagit på mig att virka! Det tog mycket längre tid än jag trodde att göra denna 26 cm höga uggla. 

Men nöjd med den blev jag! Har utvecklat lite och testat med "fjädermönster" på magen denna gång. 

Jag hann få klart 4 st ugglekroppar innan det var dags att fixa lite middag, nu ska det bara virkas och fästas ögon och näbb innan dessa ska fyllas och virkas ihop upptill. Men jag tror att jag ska göra några fler kroppar först innan jag hoppar på ett gäng med ögon 😄. 

Maten blev lätt att fixa, bara att värma makaroner, köttbullar och brunsås från i fredags, önskar att det vore lika lätt och snabbt att fixa middag fler dagar i veckan! 
Maten räckte till barnen och det var ju huvudsaken då Jonna, Meja och Melvin skulle iväg till kyrkan för att sjunga med barnkören, de skulle samlas kl 16.30 och sen sjunga i kyrkan vid 18.00. 
Jag och Göran som inte var så jätte hungriga bestämde oss för att äta senare.

Efter att Towe och Ninni ätit upp sin mat så hjälptes vi åt att städa på rummet, de han leka en hel del efter fångarna på fortet och de tycker att det är så skoj med alla utklädningskläder som vi tagit fram nu igen efter att vi införskaffat den nya förvaringen till deras rum. 

Vet inte om jag lagt upp bilden innan men bra blev det!

I alla fall, när vi städat klart fick de sätta sig och mysa lite med ostkrokar i soffan framför en film, passa på att mysa i lugnet lite extra när det bara var de och Theo hemma. 

Så småningom kom Hilma hem och hade lite modevisning, honhade shoppat många fina plagg och var väldigt nöjd med dagen😊. 

Körsångarna ringde och bad om hämtning när klockan var strax före 19.30, otroligt va snabbt det blir riktigt mörkt ute nu...
När de kom hem så blev det raka vägen in i duschen för Jonna och Meja som har skola i morgon. De andra hade vi redan gjort klara för sängen så det var bara att stoppa om och säga god natt, Theo var lite envis ikväll och somnade sist, Ninni däremot var riktigt trött och somnade som en stock ganska omgående. Hon har inte kunnat vila så mycket alls idag då hon hade lämnat sina snusar uppe i morse när hon läste böcker, hon har väldigt svårt att slappna av och varva ner utan dem. Vi tycker det bara är bra att hon inte har dem dagtid, helst har hon dem hela dagarna men eftersom hon suger på tummen så blir det mer tumme i munnen om hon har snusarna än när vi lagt bort dem. Dock suger hon inte överdrivet mycket på tummen när hon har dem heller och på nätterna när hon sover så åker den automatiskt ur. 

När barnen äntligen sov så lyxade vi till det och värmde pizza som vi hade i frysen, sen blev det en och annan chokladbit också och det passade ju jättebra när vi kikade på reprisen av "Dessert mästarna". 

Nu ska jag sova, men avslutar med denna bild som jag tog igår, Ninni sprang ut före mig (jag behövde kissa först 😜), till Theo som sovit klart i vagnen och det var så sött hur jag hittade dem när jag kom ut;

Shoppingkorgen går uppenbarligen också att sitta och mysa i ❤️





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus