Skolan har startat och sommarvärmen har kommit!

Skolan började i torsdags förra veckan, bra på ett vis att ha en kort vecka som start men Hilma som började förskolaklass blev lite besviken över att bara få gå en dag och sen behöva vänta ända tills tisdag, 5 dagar!!! innan hon fick åka till skolan igen.
Hilma och Towe fick en mjukstart på dagis också, vi hade ju kunnat vänta tills denna vecka men vi tänkte att det kunde vara bra att starta med en dag och de var inte lika besvikna utan fann sig i läget.
 
Igår var det måndag och man kan väl säga att skolan har startat på riktigt, ska bli så skönt att komma in i alla rutiner igen även om vi hållt dem ganska bra under sommaren eftersom vädret inte varit så tilltalande så det har inte blivit några lååånga och sköna sommarkvällar med långa utevistelser. För de enstaka gånger som vädret varit bra så har det varit massor med knott istället så barnen har blivit sönderbitna.
 
Värmen då? Jo den har äntligen kommit och nu i snart 2 veckor har det varit strålande sol och över 20 grader varmt så gott som varenda dag och vi har njutit för fullt och inte klagat en sekund! Min önskan om en lång och fin höst kanske kommer att slå in!?
I onsdags, dagen innan skolan började så var vi ner till sjön, vi gick ner nedanför campingen, och så badade vi. Barnen sprang som galningar och slängde sig vattnet, jag hade också med mig badkläder och bytte om när jag såg att Theo som oftast bara blöter fötterna också visade intresse av att bada på riktigt. Vi vadade ut en bit och jag blev ganska förvånad över att det inte var så kallt som jag hade trott vilket var bra såklart. Vi var där nere i nästan en timma, det var efter middagen och klockan var strax innan 18.00 när vi kom dit och innan vi åkte hemåt så hade både jag och Theo doppat oss! Theo tyckte det var jätteroligt att bada och jag simade lite med Meja, det vill säga att vi gick ut en bit och simmade in mot stranden där Thoe och de andra lekte i sanden mellan doppen.
Göran var inte med ner till sjön, han hade tagit med sig Casper, Tony och Jonna till Handsjöforsen för att bada där istället, Tony har frågat hela sommaren om de inte kunnat åka dit.
 
Om man kikar på väderkartan så ser det ut som att det ska bli några dagar med sämre väder nu men hörde att sommarens längsta värmebölja är på väg in så vi håller tummarna för att vi får ännu fler fina och soliga dagar som vi kan njuta av och kanske ev ta några dopp till i sjön. 
Det känns faktiskt ganska skönt att jag i alla fall badat en gång i sommar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus