Julen 2015...

Sista luciafirandet för i år blev som jag skrev i förra inlägget den 13:e december på själva luciadagen, barnen uppträdde på älderboendet här i byn. Meja följde inte med då hon abslut inte kände för det, jag försökte övertala henne men det gick inte och jag hade ingen lust att tvinga henne även om jag tycker att hon på ett vis svek de andra barnen i kören med att bara hoppa av i sista sekund.
 
Möblerat om har vi också gjort igen, Meja och Melvin fick flytta ner till stora rummet igen och så var jag till Tina och hämtade ett bord och 4 stolar att ha där inne så att de kan sitta och pyssla och rita, blir så trångt och bökigt när de alltid ska sitta i vårt lilla kök och nu har vi ju även extra matplatser om vi är extra många som ska äta.

Första morgonen var det invigning 😊

Har stikcat en "Pixielue" till Leia,Angelica köpte garn och jag stickar, dock tog garnet slut så jag köpte mer direkt för att kunna fortsätta, vill ju bli klar med det man börjar med så att jag kan börja på något nytt sen.

 
Klippt mig har jag också äntligen gjort! Det var över 2 år sen sist så det var verkligen dags! Hittade en tjej i närheten som hjälpte mig.

 
Magen växer den också, är idag i vecka 36 (35+1), senaste bilden tog jag när jag klippt mig och då var jag i vecka 34 (33+5). Det är faktiskt inte så länge kvar nu ju <3

 
En dag när Susanne (barnens farmor) var ledig bjöd hon dit 4 av barnen för att baka lite kakor, inte alls för att bunkra för julen utan bara ändå. Hon satte igång ugnen och hjälpte till lite med gräddningen men alt det andra fick de sköta själva. Jonna, Melvin och Hilma var det som bakade, Meja som egentligen också skulle vara med hade redan innan bestämt lek med en kompis.


Towe och Ninni kräktes den morgonen så de fick snällt vara hemma. Som tur var blev det inget mer, har ingen aning vad för magvirus det var som vi hade på besök!?
 
Har även hunnit sticka en "Pixielue" till Liam, så nu ska jag bara göra en till Theo också men sen vill jag nog inte sticka fler såna på ett tag...



Halt som bara den var det för precis en vecka sen, det regnade och frös på så det var rena isgatan på vägarna och inne i stan... Vi var dock tvugna och hade sen innan planerat att handla denna dag, mamma hade även varit snäll och erbjudit barnvakt. Vi kom iväg och handlade men dagen blev inte alls som tänkt...
Vi åkte på förmiddagen så vi kunde handla klart tidigt men först halkade vi ner i diket när vi stannat (bromsat och stannat försiktigt!) bakom en lastbil, vi blev stående i 2 timmar innan äldste sonen till Kårwik snällt drog upp oss. han skulle egentligen dit för lastbilen men där behövdes förstärkning så han hjälpte oss först, tack så mycket!

 
Vi blev som sagt sena och var inte hemma förrän på kvällen men handlat blev det och vi åkte inte av vägen fler ggr. Barnen skulle vi egentligen hämta hos mamma innan middag men hon räknade ganska snabbt ut att de behövde äta middag där och hon fick hjälp och sällskap av Tina och kusinerna som åkte dit efter Tina slutat jobbet.
 
Virkade ett par tofflor till mamma i julklapp, så svårt att komma på någonting till henne, så fick hon en almanacka också, en sån som vi gjort de senaste åren med bilder på barnen.

 
Babynest var lovat att jag skulle sy till Kajsa som ska ha bebis i mars, hade tänkt ta det efter jul och nyår men så en dag så tänkte jag att jag i alla fall kunde börja lite smått. Vi skulle få besök av fam Nilsson så jag tänkte att jag donar väl på tills de dyker upp och jag hann klart! Så skönt att ha det gjort. Det blev faktiskt riktigt bra och Kajsa blev nöjd.

 
Bilstol, ja vi har kommit på att vi behöver en till bakåtvänd bilstol så vi passade på att beställa en när de ändå var extrapris nu innan jul... dock blev det strul på Jollyrooms hemsida så efter två försök gav vi upp, vi försökte även ringa men det gick inte att komma fram och trots att de lovade att ringa upp så hörde vi inget... detta slutade med att vi beställde på Annas babyshop istället.
Men så en dag fick vi ett mail, av Jollyroom... att två stolar var beställda och påväg... så nu har vi snart 3 stolar!!! Som tur är så ska Herr och Fru Nilsson ändå ha en till stol nu när Leia börjar bli för stor för babyskyddet så de ville gärna köpa en av dem. Nu är bara frågan om vi ska ha två, sätta en till i bussen men även en i andra bilen? Är ju en kostnadsfråga också såklart... har försökt nå Jollyrrom ytterligare både via telefon och mail men inte kommit fram...
 
Julstök blir det ju automatiskt såhär innan jul, inga kakor är bakade men lite julgodos och bröd blev det i alla fall. Det var en kväll som jag egentligen var supertrött men kände att någon av sakerna på listan måste bockas av så jag gick till köket... Inte alls motiverad egentligen så började jag med knäck, sen tänkte jag att jag kör lakritskola när jag ändå är i farten och sen blev det även bountybollar, snickers, rischoklad och filbröd också. Full kontroll och det gick relativt snabt och flöt på hur bra som helst, Lylly vaknade några ggr men det var älsklingen snäll och fixade <3.
 
Uppesittarkväll hör ju till julen, dagen före julafton och detta år blev det framför Bingolotto för vår del och för många många andra. Minns när jag hvar liten att vi brukade sitta uppe och kika på något också, det lästes och gjordes rim till paket, det bakades och massa annat, kanske var det Bingolotto det också!? Mysigt i alla fall...


 
Eller ja detta år blev det inte så jätte mysigt då Lillys kindtänder bestämde sig för att dyka upp och göra henne sömnlös pga smärtan... Hon fick komma upp och sitta med oss, var jätte trött men kunde inte somna, hon fick alvedon första gången hon vaknade och drygt 4 timmar senare, någon gång efter midnatt när jag även fixade en flaska välling och lade mig med henne i vår säng. Det var mysigt och vi somnade som klubbade sälar båda två <3
 
Julafton blev lita annorlunda i år, vi bestämde att vi skulle öppna julklapparna redan efter frukosten istället för att vänta tills sent på kvällen och det blev faktiskt jätte bra! Alltid lite stressigt och smått hysteriskt bland de förväntansfulla barnen blir det och det hör väl kanske till även om alla faktiskt tycker att det blir jobbigt. Ingen tycker att det är skoj att stressa när paketen ska öppnas.


Julmiddagen åt vi hos Svärmor, vi hade tänkt äta hemma men dagen innan kom hon på att fråga om vi skulle äta med dem så vi tackade ja. 
När vi kom hem mätta och nöjda var det lägligt att stoppa barnen i säng och sen sätta sig ner en stund.

Kikar på Kalle Anka



Senare var jag med Casper och Tony på midnattsmässan här i Rätans kyrka, de ska i och med konfirmationen gå en gång under julen och en gång under påsken specifikt så de är de största högtiderna inom kristendomen. Den började 23.00 och höll på ca 45 min och det är ju faktiskt ganska mysigt.
 
Annandagen, ja den var idag och vi bjöd hit min syster med fam och min mamma på "lilla julafton". Vi har fikat, öppnat paket, barnen har lekt och tillslut åt vi julmat (IGEN!). Meja hade bestält potatisgratäng till julbordet då hon inte gillar Janssons men hon fick själv vara med och göra den idag efter frukost.
Gästerna åkte ganska direkt efter middagen då det skulle börja blåsa ordentligt när "Stormen Staffan" tar över landet en stund. Det har blåst på rätt bra de senaste timmarna men nu känns det ev som att det lugnat sig... 
Stormen kommer från Norge och har där krävt två liv, en kvinna som träffades av en flaggstång och så något annat som jag inte uppfattade när Magnus berättade...
 
Detta och mycket mer har hänt de senaste 2 veckorna men jag kan ju inte ta varandra detalj här tyvärr, älskar att skriva och mycket för att kunna se tillbaka men då ska man nog föra en mer privat dagbok tyvärr... 
Men i vilket fall önskar jag er alla en riktigt god fortsättning på julen och ett kommande Gott Nytt År!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus