Bullar!!! Städa! Gittan! Tågresa för Hilma och Towe!!!

Fredag (16/1)... Casper sov över hos Tony och det var bara Jonna som skulle upp och iväg till skolan, jag hade precis tuttat Lilly innan jag klev upp så hon somnade om och kunde ligga kvar bredvid pappan ❤️.
 
Jag gav Jonna frukost och sen satte jag ingång och bakade lite bröd till oss andra, det fanns varken flingor eller bröd för oss att äta och vi brukar skippa gröt på fredagar så då fick jag tillfälle att baka 👍
Jag passade även på att sätta en vetedeg, gjorde på en hel liter när jag ändå var i farten och jag gjorde av samma princip som saffransdegen i julas (satte en fördeg och efter jäsning tillsatte resterande mjöl, salt och smör). Jag har nog aldrig fått till en så smidig och elastisk deg och bullarna blev underbara!!! luftiga och saftiga på samma gång, det är så härligt när man känner att man lyckas.

 
När vi ätit frukost, bullarna var gräddade och vi även ätit lunch så klädde vi på oss och gick ut. Theo skulle sova och mer ved behövdes tas in, Lilly var också jätte trött så även hon fick sova ute i vagnen.
 
Vi var ute rätt länge och gick in vid 16.30 tiden och det fick bli spaghetti och korv till middag.
 
Melvin fick så småningom kila över till farmor och sova över där, övriga barn kikade på fångarna på fortet innan det var dags för dem att sova.
 
Senare på kvällen så bestämde sig Lilly för att bajsa, två dagar tidigare än beräknat då hon bajsat bara på söndagar de sista veckorna. Det kom i alla fall ett rejält lass som slutade med ett bad i handfatet, det blev egentligen det första riktiga badet för henne... har ju så klart tvättat av henne innan också + att det blivit 1-2 snabba bad tidigare men nu hade vi tid att göra det riktigt.



Jätte lockigt hår när det är blött 💕

Sen var det bara lite mys framför tv:n innan det var dags att sova.
 
Lördagen började med sovmorgon (för mig och Lilly) följt av varma mackor och sen tog Göran med sig barnen och gick ut, jag och Lilly stannade inne och städade.
 
Denna dag gick också rätt fort, Ninni var trött och lyckades somna till i soffan innan middagen och  kom inte till ro på kvällen, trots att hon fick ligga med Meja i hennes säng och kika på film med dem... Jag hade ingen lust att bara sitta stilla och göra ingenting så Ninni fick vara ,med mig i köket och titta/hjälpa mig att baka lite... Såg ett recept på en "Mirakelkaka" för någon vecka sen som jag ville testa och så blev det en halv sats vit kladdkaka med vit choklad också.
"Mirakelkakan" delar sig själv till tre lager under tiden den gräddas, en kompakt botten, ett mellanlager med vaniljkräm och så en fluffig sockerkaka som topp. Vi testade dem på söndagen och den gräddades nog lite för länge för vaniljkrämen blev lite som äggstanning...

 
I söndags (igår) fick vi också sovmorgon och Göran hade kvällen innan lovat att han skulle göra scones till frukost och klockan 10.14 kom jag ner till ett dukat bord ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
 
Vid 14.00 skulle jag hämta Gittan (min moster) vid bussen, jag åkte ca 30 minuter tidigare och passade på att handla till middagen innan.
 
Hon hade fullt upp med barnen från det att hon kom tills dess att de hade lagt sig för kvällen så jag hann stöka på med middag och lite annat under tiden men det blir lite jobbigt då ljudnivån blir lite högre och en aning tjattrig. Alla vill ha Gittans uppmärksamhet samtidigt och de är så glada att hon kom.
När barnen somnat så fikade vi lite och sen satt vi uppe i soffan någon timma och pratade innan det var hög tid att sova för idag skulle vi upp tidigt igen...


Gittan hade stickat en tröja till Lilly som hon fick pröva 💕

Idag måndag har varit en ganska hektisk dag!
Upp och fixa iväg skolbarnen till skolan, sen åt vi andra frukost, Lilly skulle tuttas och somnade sen om, barnen skulle duschas och det skulle packas till Hilma och Towe. Matlista och handlingslista skulle skrivas (kom på sent igår kväll att vi skulle storhandla redan idag), Theo skulle ut och sova och sen skulle vi hinna äta tidig middag innan vi vid 15.00 skulle packa in oss i bilen och åka mot stan.
 
När jag fixade lunch så fixade Gittan fika, Ninni fick skära morot med en typ smörkniv, en "lilleman" och hon lyckades så klart skära sig, ett ganska stort jack vid knogen på vänster pekfinger... Ringde Hc och det var bara att komma förbi senare.
Vid 15.45 kom vi till Svensta, vi hade lämnat Melvin hos Tina och då fanns en plats kvar i bilen så vi ringde Casper och frågade ifall han ville med till stan eller åka hem, han ville med så vi hämtade honom på skolan.
15.50 gick vi in på HC, klockan 16.06 kom vi ut därifrån, då var fingret tejpat och bandagerat, vi hämtade Gittan vid ICA och sen åkte vi mot stan.
Klockan 17.05 kom vi till tågstationen och 17.20 skulle tåget gå... följde med in och sa hejdå till spända och förväntansfulla flickor som hade lite tårar i ögonen samtidigt som de var fyllda av lycka och spänning ❤️. 


❤️❤️❤️

Jag vinkade hej då och sen åkte vi för att handla och vid 21.00 var vi hemma igen, pjuh, då var det bara att natta barn och packa upp.
 
Nu vid 22.45 ikväll kom de fram med tåget och för en liten stund sen fick jag sms att de var hemma på plats hos Gittan. Flickorna ringde när de var i Uppsala och vi ska höras mer i morgon.
Nu ska jag mysa lite med Lilly och sen sova.
 
Puss och god natt!


Kommentarer
Postat av: Lina sjubarnsmamma

Nu vart jag riktigt sugen på att baka bullar ska absolut testa det nästa gång att först göra en fördeg har du recept får du gärna dela med dig av det;) mirakelkalan måste oxå testas har aldrig hört talas om att en smet delar sig så. Kul för tjejerna att resa själva med tåg,så snäll Gittan är som tar sig an tjejerna så och tar med sig dom hem till sig. Jättesöt tröja hon har stickat oxå till Lilly.

Svar: Jag ska försöka lägga upp receptet på mirakelkakan och bulldegen.
Gittan är underbar med barnen, tar emot dem alla med öppna armar och har världens tålamod och gör inte skillnad på någon av dem. Hon har ett sommarhus här på samma kvarter som oss och försöker träffa barnen så mycket som möjligt när hon är här på sin semester. Hittar på saker med dem, gör små utflykter och låter dem sova över.
Är så glad att hon finns för oss ❤️
Hon älskar att sticka och barnen behöver aldrig frysa om fötterna 😜
Kimsan

2015-01-20 @ 17:07:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus