Senare delen av veckan...

Onsdagen kom, Jonna cyklade till skolan då de skulle ha en utflykt till en av lärarnas sommarstuga, detta görs varje år om vädret tillåter, de fikar, paddlar och fiskar.
 
Här hemma gjorde vi inte så mycket vad jag minns, vi var mest inne och bara slappade, hämtade barnen på förskolan vid 14.00 och då kom en rejäl hagelskur följt av lite regn.
 
Casper fick laga middagen när han kom hem, han var inte alls glad för detta och surade mest hela tiden men resultatet blev bra, han blev på dåligt humör för en annan sak redan när han kom hem. 
Det är lite besvärligt nu med alla hormoner har vi märkt, humöret och attityden svajar rejält och han kan pga rösten låta sur och arg fastän han kanske inte är det.
 
Det blev torsdag och vi skulle ha varit på BVC med både Lilly och Ninni för läkarkontroll men detta upptäckte jag inte förrän på fredag morgon att vi missat... konstigt att ingen ringde och sökte oss, det brukar de göra.
Vi var ute på förmiddagen och plockade lite i lagårn, försöka att få ordning på alla lådor med kläder och sortera ut allt bråte som ska slängas. Efter vi ätit gått in och ätit lunch så tog vi det lugnt en stund medan Theo sov och sen gick vi ut en stund på eftermiddagen igen när barnen kommit hem från skola och dagis och plockade lite mer.
 
Fredag, Jonna och Casper fick kliva upp och äta frukost själva denna dag, annars brukar vi försöka att äta allihopa även om inte alla ska iväg. Så småningom åt vi också frukost och sen åkte vi till Åsarna och skickade ett paket och sen vidare till Svensta för att handla lite av varje på dollar.
Vi bestämde i torsdags kväll att Tina & co. skulle komma och hälsa på dagen efter men att de skulle passa på att åka vid 12.00 tiden på Astrid ändå skulle sova och då hann vi hem i tid innan de kom.
Meja följde med farmor till stan  för att välja ett par tights till en av tröjorna hon köpte när de var i Sundsvall, hon kom hem strax efter middagstid igen.
 
Det blev ganska livat när Tona och de andra kom, mycket spring i benen och glada barn som vill busa och leka, även lite ilska och sura miner men i det stora hela så blev det en mysig dag med en stor lasagne som tog helt slut, en silviakaka med grön glasyr och trötta barn som somnade utan större problem på kvällen.
Ninni var den som somnade sist då hon behövde bajsa och denna gång fick vi ta hjälp av microlax, annars har hon skött magen helt själv de senaste veckorna, var 3:e - var 4:e dag ca men nu hade det gått 6 dagar.
 
Idag Lördag klev barnen upp vid 06.00 tiden, mycket tidigt för att vara helg men det är inte ovanligt här. Jag gick upp med Meja vid 08.30 (vi låg och drog oss och eftersom vi har sängen i rummet innanför vardagsrummet så har vi rätt bra koll ändå), hjälpte henne att duscha, välja kläder och äta frukost lite före oss andra, hon skulle nämligen följa en kompis och hennes syskon och mamma till stan.
Hon fick med sig lite pengar till mat och att ev köpa någonting, hon hörde att kompisen skulle leta efter skor och då berättade hon att hon sett ett par fina skor när hon var med farmor i stan, vi skickade med henne en extra slant som endast fick användas till skor och så skrev vi en liten lista på vilka pengar som skulle räcka till vad ca.
Meja är fortfarande inte hemma, hon blev bjuden på middag och filmkväll och sen ringde hon och frågade ifall hon fick sova över.
 
Vi åt middag lite tidigare, kokt potatis, stekt korv och stuvad vitkål och gröna ärtor, så gott! Sen efteråt mös jag ner mig i soffan med barnen och kikade på film och barnen fick mumsa på sitt godis.
 
Tony ringde och frågade ifall någon av barnen ville sova över hos dem och det var Hilmas tur denna gång, hon blev väldigt glad och sedan vi började med listan med turordning så är det sällan något gnäll från någon.
 
De andra barnen sover, inte Jonna och Casper, vi ska snart kika på en film vi också, får hoppas att jag kan hålla mig vaken!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus