Sista april till Kristihimelsfärd...

Jag blir lite grinig på mig själv när jag faktiskt skriver gång på gång att jag ska bli bättre på att uppdatera här på bloggen men lik förbaskat så blir det lika sällan!

En av de största anledningarna till detta är faktiskt att Göran och Casper spelar data på kvällarna, det är ju liksom då det finns tid och även då det finns tid för mig att blogga, kanske låter oproblematiskt men i detta fall är det så att när jag mixtrar med bilder och också använder internet så laggar det tokmycket på spelet som de spelar online med varandra och andra, så då blir det inget i stället…

Men förhoppningsvis så kommer det att bli bättre nu snart när de spolar fibern som vi ska få (har köpt). Just nu har jag stängt av wi-fi och skriver ett dokument på datorn som jag kan kopiera och publicera senare. Klockan är snart 21.30 och alla barn har lagt sig utom Jonna som ska sova hos kompis och Casper som spelar dator med pappan. Jag sitter uppe i sovrummet och lyssnar på hur Lilly somnar gott i sin säng.

I alla fall så har det ju hänt massor sen sist och det händer ju mycket bara på en dag så det är ju egentligen inte konstigt. Jag ska se om jag kommer ihåg det mesta, annars är det bra att kika på bilder i mobilen för att friska upp minnet, den ligger dock nere på laddning men jag funderar på att gå ner och hämta den och ladda den här uppe i stället… ja så får det bli.

Nu så kan jag börja.

26 april var sista gången jag skrev och då var vi ute i det fina vädret, dagen efter så tror jag att Göran jobbade och jag bakade en hög med bullar, denna dag så satt även Lilly för första gången i Theos matstol, det var farmor som satte henne där och det gick ju kanon även om jag brukar vänta tills jag ser att behovet finns men det tänkte hon säkerligen inte på och jag klandrar henne inte.

De sista dagarna i april så tog vi tag i problemet med de vildvuxna buskarna vid vägen, vi tänkte först gallra ur dem men de har vuxit kors och tvärs så länge nu samtidigt som det varje vinter har lagts massor av snö på dem (av den som skottat) så de blivit så fula och nertyngda så vi tog helt enkelt och kapade ner allihopa! Shit vilken insyn det blir men det bjuder vi på, samtidigt så blir det bra sikt för oss att se barnen när de ibland cyklar där utanför.

När vi stod där och kapade som mest (27 april) så kom grannen förbi och pratade en stund och han erbjöd sig eller mer befallde oss att lägga allt i en hög så skulle han köra bort allt till majbrasan när vi var klara så slapp vi jobba ihjäl oss med att lasta 20 lass på lilla släpvagnen som vi för övrigt lånat av han son. Det tackade vi hjärtligt för och genast kändes det inte så jobbigt längre!

Senare på eftermiddagen så skulle vi få bli bjudna på middag av svärmor om jag inte minns fel men först skulle Göran möta upp Casper hos tandläkaren. När de kom tillbaka åt vi och sen skyndade de sig hem för att ta ner de buskarna som var kvar.

Dagen efter (28 april) jobbade Göran men efter att ha lämnat barnen på dagis så gick jag in och hämtade vagnen och lade ner en trött Lilly som somnade ganska direkt och sen började tittade jag och Theo på grannen som körde några vändor med sin fyrhjuling och släp och tog reda på alla grenar efter buskarna, när allt var borta så började vi och kratta i ordning lite smått.

Theo hade väldigt svårt att hålla sig på tomten och sprang gång på gång över till grannen nedanför och snart blev det dags för lunch. Göran jobbade och kom också hem på lunchen så det blev lite senare innan jag lade Theo för att sova.

Detta var en onsdag, skolbarnen går i skola och kommer inte hem förrän 15.00 och barnen på dagis ska hämtas vid 14.00. Ibland har jag fått dispans på att ha dem där till 15.00 ifall Göran jobbar så att jag slipper väcka de två som sover för att knöla in dem i bilen och åka iväg men idag gick inte det för det var bara 1 fröken kvar efter 14.00… iofs så jobbade inte Göran men han var inte hemma för han var tvungen att besikta Volvon.

I alla fall så somnade inte Theo i vagnen förrän 13.20 så det var ju bara att bädda ner Lilly i vagnen också och börja traska, för mig gör det inget att gå till dagis (2km enkel väg) men det är lite synd om barnen som får gå hela vägen hem sen så det är tur att det inte behöver bli speciellt ofta.

Barnen blev glada när jag kom, lite mindre glada när jag sa att vi skulle gå men jag mutade med att köpa glass på Tempo och då blev det bättre. När vi väl kom till Tempo och vi hade handlat glass så började det regna så det var bara att skynda oss hem och så fick vi äta glassen hemma vid bordet i köket.

När Göran var i stan och besiktigade bilen så passade han på att köpa staket som vi skulle sätta där buskarna stått, vi hade ju tagit en bit staket därifrån innan för att sätta bakom lagården när vi för något år sen rev gamla vedboden och det lilla garaget som stod där.

Han levererade även en cykel och ett xbox som vi sålde.

Vi har sålt ganska mycket saker senaste tiden, sånt som vi inte använder eller egentligen har behov av, pengarna spar vi det mesta vi kan för att sen kunna köpa något som vi vill ha :).

Efter middagen och nattning av barnen så smet jag och Lilly upp till Klövsjö och hälsade på fina Theresa i några timmar, det var jättemysigt förutom att det snöade på vägen dit men så kan det ju vara, bara att köra lite extra försiktigt.

Torsdagen den sista april var det avslutning på kyrkas inför sommaren och vi hade den äran att få komma hem till Jenny och hennes fina och nyrenoverade hem! Så fint det var och nej jag blev inte alls avis!!! (Så klart jag blev, det blev vi nog allihopa!)

Vi hade i alla fall jättemysigt och god mat och efterrätt fick vi.

Efter lunchtid började det att regna och det såg ut som att det skulle hålla på långt in på kvällen så vi bestämde ganska tidigt att inte går till majbrasan pga vädret, det både regnade och blåste kallt. Istället så fixade vi grönsaker och dipp och så satt vi och mös i soffan framför en film.

Brasan tändes vid 21.00 och då hade det faktiskt slutat regna men folk som var dit sa att det blåste rätt isiga vindar så vi är nöjda med vårt beslut.

Så var det Maj!

Ninni var trött och somnade en sväng halvsittande i soffan, vi var även ut en sväng på eftermiddagen och fick i oss lite friskluft och jag passade på att ta en bild på hur tomt det blev när vi tog bort buskarna, glömde dessvärre ta en före-bild men det finns säkert någonstans.

2 maj blev vi bjudna hem till Tina och kusinerna, det var ganska länge sen vi sågs så vi tyckte det var dags, jag hade med mig de 5 yngsta, Melvin var hos kompis och de andra var hemma med Göran, lite osäker på om Jonna var hemma, annars var hon med kompis.

Barne lekte faktiskt jätte bra, Tina gjorde chokladbolls-smet till barnen så de kunde rulla fina små lobar till fikat, men vi kom ganska snabbt på att de fick rulla och fika lite samtidigt. Tina hade redan rullar några snor och slemfria bollar till oss ;P. Under tiden som bollarna rullades so låg både Theo och Astrid ute i varsin vagn och sov.Vi fikade, jag hämtade upp mamma i Svensta och Helena som hade långtråkigt och det var ju skoj och mysigt att vi kunde träffas lite allihopa. 

Lilly lånade ett babygym och var nöjd mest hela tiden.

De har även en söt liten kattunge vars favoritsyssla är att kela!!!

Innan middagen så behövdes lite grejer från affären så jag passade på att skjutsa tillbaka Helena och mamma följde också med för hon skulle hämta lite grädde som hon hade hemma.

Det var inga problem med städningen innan vi skulle åka hem och det var skönt, så jobbigt att avsluta en bra dag med en massa tjat och gnäll. Alla höll sig vakna i bilen på vägen hem också så även där kom vi undan gnället av trötta nyvakna barn som brukar kunna bli och nattningen gick väldigt smidigt. 

Lilly har börjat ligga mer och mer på mage på ett täcke på golvet nu och är nöjd lite längre stunder när hon pillar på lite med några leksaker. Har inte velat ha henne för mycket på golvet tidigare eftersom det är så kallt efter golvet, speciellt i vardagsrummet där vi spenderar mest tid, i köket är det ju ganska trångt ändå men ibland drar jag med ett täcke dit också.

Theo klättra ju sen en tid tillbaka ut sin säng på kvällarna när det är dags att sova och då kommer han ju inte till ro som han gjorde innan, det är precis som att han MÅSTE klättra ur bara för att HAN KAN. Därför måste vi ju sitta där inne tills han somnar och även fastän vi är där inne så får vi lägga ner honom flera ggr innan han ger sig.


Men så en dag fick jag nog, jag mätte sängen och sen när Göran kom hem från jobbet så gick vi ut i garaget och mätte och sågade några träbitar och sen var det bara in och skruva/montera och vips så var kanten på hans säng 20 cm högre.


Jag har funderat på denna lösning länge men jag har liksom inte tagit tag i det… I alla fall så går nattningen superbra nu! Både Theo och Ninni kommer till ro väldigt snabbt och han har inte behovet av att stöka runt eftersom han vet att han inte kan klättra ur. Lite gnällde han förstås första kvällen och bara ytte-pytte andra kvällen men han var absolut inte ledsen. Nattningen går snabbare, smidigare och lugnare, mycket lättare om någon av oss är hemma själv, vi är nöjda och Theo är nöjd, vilket betyder ett bra resultat efter att ha gjort tanke till handling! Detta gjordes den 5 maj.

6 maj drog jag och Lilly upp till Klövsjö igen, Theresa och henne familj behövde bli lite fina i håret innan de ska åka iväg på en liten tripp neröver, de större barnens pappa ska nämligen gifta sig och barnen ska få vara tärnor!

Lilly trivdes bra på golvet bland alla Elizas leksaker, där låg hon snällt och pillade en stund tills hon blev trött och då fick hon sitta och mysa i Theresas famn tillsammans med Eliza som åkare och klättrade runt på golvet framför dem.

På vägen hem bländade jag en stackars hare som istället för att springa av vägen ner i diket började springa mot mig och jag hann varken veja eller stanna :(…

7 maj så skickade jag iväg min älskade donkey, den ska få bo hos en annan familj nu men jag gråter egentligen inte så mycket över det för tanken är att det snart ska få flytta in en ny här och då med de nya sittdelstygen som man bara får vid köp av en ny vagn tills de gamla är slut, så om man köper reservdel får man bara de gamla. Kan låta knasigt och konstigt för många men så är det och detta beslut har jag tagit.

Har även senaste veckorna sålt iväg lite tillbehör som jag inte längre behöver och så försöker vi spara ihop mer pengar.

Nu är det så att det tillstöt problem med leveransen av vagnen, den råkade få en extra lapp på sig och har varit ner till Kalmar en vända men nu ska den vara hämtad och påväg till rätt ställe, bara väldigt störande då de hade kunnat gå illa och detta fördröjer hela prisessen… men men…

I övrigt så rullar allt på, barnen går i skolan och på dagis, det går mot varmare tider och vi är ute mer och mer, blir lätt att vi är mycket mer inne under vinterhalvåret men bor i princip ute på sommarhalvåret då istället. Men jag har inte speciellt dåligt samvete för detta då det funkar för oss och både skolbarnen och dagisbarnen är mycket ute ändå.

Staketet har också hunnit bli satt, minns bara inte vilken dag, och det blev bra och grinden har vi hakat på så nu kan vi stänga till och Theo kan inte smita ut på vägen.

I sommar ska vi till Norge på dop och lite semester och senare vankas mer äventyr och tillställningar. 

Kusin Mikaela ska ha bebis i slutet av maj och även kusin Kristoffer, lite längre in på sommaren så ska även min Kusin Elin få sitt andra barn, bara jag som inte är gravid just nu känns det som ;P

I måndags var Robert och Angelica här och hälsade på, det var mysigt <3.

Dessvärre fick Theo något utbrott med blåsor i munnen som sved så han hade jätteont och fick sova med Göran på soffan, jag var tvungen att ligga uppe med Lilly annars hade jag kunnat sova på soffan med stackars Theo, saliven bara rann och han kunde inte ha nappen…

Vi har alla senaste veckan haft några små blåsor på tungan som varit obekväma och lite onda men det har gått över, jag blev rädd att Theo skulle bli samma sak som Town fick när hon  var mindre då hon fick ett herpesutbrott i hela munnen och kunde inte äta riktigt på över 1 vecka!!! Men för Theos del så var det mycket bättre redan morgonen efter och han kunde äta bra. 

Tisdag eftermiddag hade jag besök av Theres som ville ha hjälp med håret och på kvällen kom Theresa och Eliza och ville ha hjälp att sy ett överdrag till dynan som hon har i vagnen. Det var sååå mysigt med sällskap och överdraget satt som en smäck!

Jag började för någon vecka sen virka en filt, den blev större än jag tänkt och tar därmed mycket längre tid att göra klar men nu är jag mer än halvvägs så jag kan se ljuset!

Jonna fyller snart år och hon önskar sig att få ha ett kalas med sina vänner, vi har aldrig riktigt haft något barnkalas, mycket pga att vi bor ganska trångt och barnen har gemensamma rum och då blir det svårare.

Men nu funderar vi starkt på om hon faktiskt ska få ha ett riktigt kalas och vi har en plan! Vi måste bara fixa lite först så ska den nog gå att fullfölja!

Barnens kusin Stella som bor i Norge med farbror Benny och hans lilla fina familj växer så det knakar och hon är redan 6 veckor (om jag räknat rätt). Tanken var ju att de så snart som möjligt skulle komma och hälsa på men det blir inte alltid som man vill, Benny har dessutom nyss börjat på ett nytt arbete så det är ju inte bara att ta ledigt hur som helst och så måste de anpassa resan så att Storm inte är hos sin pappa den helgen de åker för han vill ju också följa.

Susanne, Patrik och Tony ska åka ner och hälsa på dem i morgon (mest troligt om förkylningen inte blir värre), de var ner för några veckor sen också så ny hoppas och tror vi att Benny, Hanne, Storm och Stella kommer och hälsa på en sväng i juni för i juli ska ju vi hälsa på dem.

Men trots att vi inte setts på länge så håller vi kontakten och får se massor av bilder och filmsnuttar på Stella, hon växer och utvecklas och vi längtar så mycket tills vi får ses allihopa!

Tina, Märta, Astrid och mamma åkte idag neröver för att hälsa på My, ingen av oss har träffat henne sen hon flyttade för 1,5 år sen ca och i morgon fyller hon år.

Dessvärre har jag fått förbud att kontakta henne (lång historia med enligt mig knasiga människor inblandade) så jag sörjer väl innerst inne men har mycket med mina egna att tänka på i vardagen och livet rullar ju på. Flera av barnen vet ju tyvärr inte vem hon är…

Hoppas i alla fall att de får det mysigt och trevligt i helgen och hoppas att både resan dit och hem går bra, de borde vara framme för flera timmar sen,

Nu har jag suttit här i snart 2 timmar och skrivit, hade tänkt duscha ikväll, dock tidigare då jag inte tycker om att göra det för sent så jag måste lägga mig med så blött hår, men jag tror att jag ska göra slag i saken ändå.

Ute blåser det rätt bra, hoppas att det lugnar sig tills i morgon så att vi kan vara ute en stund, det har varit busigt väder de senaste dagarna och denna vecka har barnen varit hemma från dagis och Melvin och Meja från skolan då de är förkylda, Meja testade att gå i tisdags men hon blev hemma igår igen. 

Idag är det ju Kristihimelfärdsdag som är en röd dag och alla har varit lediga och i morgon är en klämdag/studiedag så då är det ingen skola heller.

Vi åt middag tidigare idag och sen åkte vi till Svenstavik och handlade bl.a. mjölk som vi kom på var slut när affären redan stängt… sen stannade jag till och friserade Helena en sväng också då hon återigen befann sig i Svenstavik och behövde klippa topparna innan de åker till Turkiet om någon vecka.

Nej nu är klockan 22.19 och jag tänker avsluta för att ta en dusch, publicerar detta inlägg senare ikväll och jag vet inte om jag orkar pyssla med bilderna så annars försöker jag göra det i morgon under dagen.

Puss å god natt!

Ps. när jag först skriver i "pages" på datorn och sen kopierar allt hit så blir det en tom rad för varje radbyte som jag själv gjort i dokumentet... väldigt störande men har inte kommit på hur jag kan ändra detta än... någon som vet så tar jag VÄLDIGT GÄRNA emot tips och råd! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus