Krykis start och surdegsbröd...

Brödet som jag satte degen till igår skulle egentligen bakas ut i morse men jag ansåg att tiden skulle bli knapp så den fick jäsa tills på eftermiddagen, kändes som att den jäst på jättebra men var ändå orolig för att det skulle bli platt så jag rundrev den lite extra precis innan gräddning och resultatet blev väldigt bra för att vara första gången. Har väl testat med rågsurdeg förut men jag minns knappt om det ens blev något resultat alls...



 
Vid 09.30 satt Theo och Lilly påklädda i vagnen och jag hade dragit på mig Görans jacka (bekvämare än mina som sitter lite tejt just nu ;P), Göran hade nyligen lämnat Towe och Ninni på dagis och pussade och vinkade av oss innan vi gick ut i det blåsiga men ändå ljumma höstvädret och knatade iväg till säsongens första kyrkis.
Theo var på jättedåligt humör innan vi gick men det vände när vi kom fram och han fick leka, Lilly sov ganska länge i vagnen och vaknade glatt en liten stund innan det var dags att äta lunch.
Till lunch fick vi en sortskorvgryta som mer är som en kryddigare och godare korvstroganoff, Karin kan det där med att laga mat! Till maten fick vi sallad, och til efterrätt marängswiss utan grädde, men vad gör väl det?... inte ett dugg.
 
Vi hade så småningom ätit klart och städat upp de stora byggkuddarna som obligatoriskt alltid rivs ut direkt av första barnet som anländer, såna kuddar skulle man ha hemma men även ett speciellt tillhörande kuddrum.
Bytte blöja på barnen och klädde på innan de bäddades ner i vagnen och sen knatade vi hemöver igen, klockan var strax efter 13.00 när jag kom innanför dörren, Theo somnade efter halva vägen hem och Lilly under tiden jag gickin och packade ur skötväskan.
 
Svärmor var här när vi kom hem, hon hade köpt med sig bullar och chokladbollar som vi mumsade i oss lite senare, tack snälla <3.
 
Jag fick skämmas lite när Jonnas lärare ringde och sa att jag precis missat utvecklingssamtalet som var bokat idag... visste så säkert att jag skrivit upp det i telefonen men troligtvis så kanske någon kollade min telefon under gårdagen och själva notisen försvann.
Jaja, det var inte så mycket att göra åt och jag fick en ny tid på tisdag.
 
Sen blev klockan 14.00 och det var dags att hämta på dagis och efter det vaknade Lilly och sen og jag fram degen ur kylen och satte igång ugnen och förberedde för gräddning samtidigt som jag började lite smått med middagen.
 
Ulrik kom förbi en stund, Göran hade lovat honom att byta lampor på/i bilen och han hade med sig en stor låda godis + två lite mindre askar remmar till barnen. De blev jätteglada och längtar genast lite extra till lördag!
Vi har haft en "godisfri" månad nu vilket har inneburit att vi inte köp och heller inte har ätit något godis utan istället bakat något på helgen istälet, någon enstaka godis har fått komma emellan om barnen blivit bjudna men det var inte varit många alls, om knappt någon. 
Det roliga har varit att nästan ingen av dem har varken frågat eller tjatat om godis, Casper som fuskade en kväll med oss sa till och med att det var skönt att vara utan för man mår inge bra när man ätit och det är nästan inte ens gott förutom ibland om man bara äter lite och jag måste ju hålla med.
 
Göran och Casper åkte iväg och spelade bandy vid 19.00, vi hade hjälpts åt att göra barnen klara för sängen innan så strax efter 19.00 bad de om att få lägga sig och kolla på film, de minre barnen som sover här nere har ju varken skola eller dagis i morgon så då brukar de få kika på film vissa torsdagar. 
Theo kan nästan aldrig ligga lugnt och kika på film när han ska sova så jag visste att det inte skulle fungera för hans del och Lilly varför pigg för att nattas så efter vällingen fick de två sitta med mig i soffan och mysa, under tiden kikade vi på "halv 8 hos mig" samt "Arga snickaren VIP". Lilly sonade efter en timma och Theo var vaken ända tills närmare 21.30 men då hade jag tagit med honom in till hans säng så han fick bädda ner sig och lyssna på godnattvisor.
Jag ska beställa en bok någon dag, finns både som vanlig bok och som cd-skiva, en berättelse om en kanin som så gärna ville sova och den ska tydligen vara väldigt avslappnande och effektiv vid nattnning så det är nog värt att testa.
 
Jag hann inte sticka så mycket på mössan igår innan ögonen gick i kors så jag kom faktiskt i säng innan 00.00!!! Vilket kan vara ganska ovanligt numera och jag ände mig rätt så utvilad i morse när det var dags att lämna sängen och värmen för att starta dagen med att koka gröt och väcka barn.
Får se hur mycket jag hinner sticka ikväll innan ögonen säger ifrån ;P
 
Vi fick förresten fakturan för nya soffan idag, vilket inte kändes riktigt rätt så de inte ska komma förrän om flera veckor så jag ringde för att få skjuta på den men då kollade tjejen i andra sidan av luren med lagret och den hade blivit skickad antingen igår eller idag så den är redan på väg och vi ska ha den i början av nästa vecka!!! Wiii, jag längtar ännu mer för varje dag.
 
I morgon ellr på lördag förmiddag ska vi ta några timmar till att städa huset, eller ska man säga alla golven i huset!? Brukar sällan dammtorka utan tar golven ordentligt och sen så klart badrummet vilket såklart innebär mer än bara golvet.
Hilma hjälpte mig att plocka undan alla sommarskor idag och Meja bar ut dem i lagårn tillsammans med sin kompis så nu finns bara stövlar och "gympaskor" inne och stövlarna flyttade jag till hyllan som vi satt i lilla hallen på vägen till källaren, de används så sällan så de behöver inte stå och ta upp all plats på skohyllan i onödan.
Att jag gillar ordning och reda är ingen nyhet för den som känner mig, det är sååå skönt när var sak är på sin plats, när ytor är rena och fria och med en doft av nystädat blir det fulländat, dock är det nästan alltid något litet projekt på gång så det är sällan som ALLA saker är på sin plats samtidigt men det är ju så det är när vi är många och mycket ska hinnas med.
 
Jo just ja, jag höll nästan på att glömma skriva om det som hände när vi var pågäg hem från dagis. Ninni hade hittat en snäcka/snigelskal när de var ute och lekte idag, det låg på hennes hylla och hon ville ta med den hem.
Hon envisades med att stoppa den i munnen hela tiden och jag sa att hon måste ta ut den, det finns massa baciller på den och det har faktiskt bott en snigel där inne! Jag berättade i bilen om hur de kan byta skal när de blir för små (vet inte exakt om det fungerar så) och plötsligt säger Towe att det ÄR en snigel där i! Jag seglar över axeln och ser att lite av den kommit ut, Ninni vill se och Towe ger den till henne och Ninni blir helt till sig och börjar skratta. Nästan hemma hör jag hur skrattet går över till något som låter mer som panik/gråt och jag frågar om hon är ledsen? Hon sa jaaa, snigeln kommer ut och jag sträckte bak handen för att ta den. Hon tykcte alltså att det blev lite väl läskigt när den kom längre och längre ut med huvudet och visste inte om hon skulle skratta eller gråta, så gulligt kände jag som satt och log för mig själv.


 
Det får vara allt för idag, vad som händer och sker i morgon får vi se, lär ju vara full fart då alla utom 3 barn kommer vara hemma hela dagen.
 
Puss puss

Kommentarer
Postat av: Jennie Östman

Gott med surdegsbröd! Många år sedan jag gjorde det sist. Jag tyckte det var lite jobbigt att hålla surdegen vid liv.

Svar: Ja det där med att komma ihåg att mata den... jag ska mata min i morgon och då kanske jag sätter en deg till ;)
Kimsan

2015-10-04 @ 22:32:10
URL: http://jenniebenni.blogg.se/
Postat av: Anonym

Boken fungerade för oss!😃👍🏻hoppas den gör det med Theo! /Annika

Svar: Då ska jag bara få tummen ur och beställa den. Just nu fungerar det ganska bra ändå då Theo och Lilly fått ett eget rum där de får lyssna på sömniga godnattvisor :)
Kimsan

2015-10-06 @ 17:10:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus