En extra tur i onödan!?

Pjuh... nu har jag suttit och skrivit tråkiga papper, skönt att ha det klart...
 
Idag har det blivit två turer tillSvsnstavik, den ena helt i onödan kan jag tycka...
Efter att jag lämnat barnen på dagis så kom en fin kvinna hit och ville klippa sina toppar och efter det så klädde vi på oss och åkte den första turen till Svenstavik, vi hälsade på Robert en sväng och sen till apoteket för att köpa lite salva.
 
Theo var en dag lite röd vid snoppen och det blev värre när vi smorde och insåg att det var svamp han fått, precis på undersidan som ligger mot pungen, ett utsatt ställe som är svårt att lufta då han fortfarande har blöja, ska ta tag i det i sommar.
I alla fall så tänkte jag på morgonen försöka få tag på bvc för att dubbelkolla att man fortfarande behandlar med pevaryl som när Casper var liten... inget svar och till sist visade det sig att ingen jobbade på bvc denna dag... ingen hade någon koll.
När jag väl stod inne på apoteket och de inte kunde hjälpa mig så ringde jag 1177 som ringde Hc i Svenstavik som sa att vi måste komma och visa upp så de kan bedömma och skriva ut recept på det som behövs... för pevaryl ska man enligt fass inte använda på barn under 10 år (utan läkares ordination) det ska i vanliga fall hjälpa med inotyol men det hjälpte inte för oss...
Detta innebar att vi fick åka till Rätan, hämta Theo och åka tillbaka till Svenstavik för att visa för en sköterska som genast sa att det såg ut som svamp. Hon frågade en läkare som sedan sa att jo ni kan smörja med pevaryl! Så varför gick jag inte bara på min magkänsla och varför kunde de inte lita på vad jag sa?
Jaja nu är det gjort och vi kommer nog få bukt med svampen, lufta snorren ska han få göra i morgon både före och efter dagis.
 
Middagen blev sen, lagade ugnspannkaka, en med bacon och en utan och sen var klockan redan mycket och det var läggdags för barnen.
Oftast nuförtiden är det ganska rörigt vid läggning, eller innan läggning när det ska kläs av, kissas och borstas tänder... det har inte alltid varit så utan bara sista tiden och det pratade vi om nu när jag hängde tvätt inne i barnens rum när de lagt sig. Hilma påpekade att det inte alltid varit så, för ett tag sen var det lugnare och alla höll med. Bara förra veckan var en sån kväll då allt var lugnt och stilla, ingen bråkade och ingen blev osams och det var jätta skönt för alla.
Mycket nu är det att Lilly är orolig och stökig vid matbordet, Theo har lugnat sig och även Ninni som sista tiden har stökat på och testat alla gränser som går, har lugnat sig... alla blir trötta i huvudet och stöket följer med in i badrummet, men nog ska vi kunna fixa det här, snart blir det lugn och ro igen, bara alla hjälps åt <3.
 
I morgon är det sista kyrkis innan sommaruppehållet och jag tänkte att vi skulle försöka gå då Lilly inte är speciellt snorig längre, har missat de senaste gångerna pga det.
Har hamnat efter lite med tvätten de här två dagarna men tar nog igen det i morgon, 2-3 maskiner så är vi ifatt :). Har vikt och lagt undan ren tvätt nu ikväll och tumlaren går med ett gäng handdukar och lite underkläder.
Har räknat ut att ca 1 maskin om dagen, kanske 2 så håller sig tvättkorgarana näst intill tomma!
 
Casper var snäll och fixade avdukning och delar av disken i köket efter middagen, bara plätarna och det sista kvar som väntar innan maskinen ska köras igång och sen ska det eldas. 
Brukar oftast se till att allt sånt görs innan eller direkt efter att barnen lagt sig men ikväll prioriterade jag de där papperena och sen att sitta här en liten stund och skriva.
 
Igår eftermiddag var vi förresten ut en sväng, vi gick ut efter att jag hämtat barnen på dagis. De är så glada nu att de fått ta fram sina cyklar, dock lite tråkigt tycker de eftersom de mest bara får cykla på gården än så länge, svårt att hålla Ninni och Theo kvar på gården om de andra får cykla runt kvarteret men det kommer längre fram.
 
 
Idag däremot blev det ingen tid för att vara ute och det var inte väder för det heller... snöade inget natten som var men så klart nu på eftermiddagen istället...
 
Nu disken, eldning och sen sova tror jag.
puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus