Tomtegröt i mängder, lekland, lucia x2 mm...

I söndags kväll förberedde jag 20 portioner tomtegröt som fick svälla över natten och sen överraska barnen på morgonen, brukar servera denna varje adventssöndag men det blev inte så denna dag så att ta igen det en måndag var ju perfekt!
 
 
Ganska tidigt fick jag meddelande av Tina, en bild som visade att det hela veckan skulle vara gratis på "minimulti" som är ett lite mindre lekland inne på Multichallangehallen, ganska snabbt kom vi överens om att just måndag, första dagen på erbjudandet borde vara den perfekta dagen, ju längre veckan går så skulle det säkert bli allt fler besökare...
Göran hjälpte mig att göra klart barnen och sen ut i bilen och åka, vädret var kanske inte det bästa med ca -20 grader men bilen startade i alla fall och vi skule ju ändå inte vara inne.
Göran tog med sig Theo och åkte till fam Nilsson så han fick leka med Liam, de har saknat varandra massor!
 
Jag stannade till i Brånan och lastade in 4 rumpor till och sen blev det raka vägen till stan.
Det var knappt några där när vi kom och det var ju skönt, under dagen så kom och gick det lite barn och föräldrar såklart men det blev aldrig i närheten av mycket folk, kanske max 10 barn åt gången.
Vi hade tänkt åka och äta korv som senare lunch men de hade tacobuffe kombinerat med pannkakor som också ingick i buffen så det kändes ganska värt det i alla fall, värst är ju när man betalar och barnen inte äter...
 
Full fart direkt!
 
Jätteroligt!
 
Louie tänker nog "Kan jag lite på storasyster!?"
 
Siri satt så nöjd hela tiden <3
 
Hungriga mammor och barn inter buffen!
 
Vi fick göra ett akut avbrott och jag älskar att de hade en barnvänlig toalett, ett stort lass hamnade på rätt ställe och blojan förblev endast kissig!
 
Utforskar lite...
 
Denna figur dök upp och Lilly blev livrädd! Minns inte vad han hette..
Ninni villa göra "Hi five" och ge en kram.
 
Denna fina dagstripp kunde vi göra pga en väldigt snäll och fin människa, du vet vem du är, tusen tack ännu en gång! <3
 
Barnen skötte sig fint när vi åt, stressade inte och åt bra, slängde inte bara i sig maten för att skynda sig att leka mer och det blev ju kanonbra. Efter att vi ätot fick de leka någon timma till innan vi klämde in oss i bilen för att åka hem igen.
 
Tack för en fin dag med dig och dina trol älskade syster <3 kusinerna lekta bra i hop!
 
 Tisdagen kom och det var dags för dagis igen, jag hade helt missat att det var luciauppträdande, det brukar så gott som aldrig vara på självaste lucia! Uppträdandet var inte förrän på eftermiddagen men kläderna ska de ju ha innan så det var bara att åka hem, leta reda på lådan uppe på lagårn och plocka fram lite tomte och pepparkakskläder.
Pasade på att ta bilder i Caspers rum när jag ändå var ute, ni får försöka se förbi kabeln i taken, den ska fästas med clips är det tänkt :)
 
 
 
Stort, fint och mysigt!
 
 Jag passade på att åka på affären och köpa lite nödvändigt och sen hem igen för att hänga lite tvätt och göra lunch, Lilly hjälpte mig att skala de kokta potatistarna som stått i kylen.
 
 
Det snöade stora flingor ute
 
Vi åt och sen var det ganska snart tid för att klä på oss, Lilly och Louie fick också ha tomtekläder på sig och jag hade en luva, åka till dagis för att titta på deras luciatåg och Göran åkte till skolan för att ha utvecklingssamtal med Jonna.
Innan luciatåget var det fika som barnen bakat under förra veckan.
 
Lite skeptisk för den fluffiga snön <3
 
Tomteluvor på!
 
 
Någon tog min pepparkaka!
 
Brukar kunna få alla barnen på bild vid granen men det gick inte denna dag, det var så ruchigt och stressigt och alla flängde hit och dit...
 
Men man kan ju i alla fall försöka...
 
Hilma, Melvin och Lilly hade annat för sig tydligen...
 
När vi kom hem var barnan rastlösa, de fick inte sitta vid sina datorer eller telefoner och då kom Meja på att hon ville baka och jag kände mig tvungen att skura ur ugnen först då den osat illa sista gångerna vi använt den. Gnuggade med stålull på alla galler och sen var mina fingrar alldeles fnasiga men ugnen var ren!
 
 
Meja villa baka utan recept så jag sa att hon måste ju i alla fall skriva ner vilka ingredienser hon vill anända och ungefär hur mycket så att hon har något att gå efter och till grunden blev det kladdkaka fast med oboypulver istället för kakao. Kladdigt men gott blev det.
 
 
Nissen sitter på bordet <3
 
På kvällen hann jag klart med mössan som jag stickat, efter mönstret till "Selmamössan" som Selma i årets julkalender har, alla stickar den nu helt plötsligt så originalgarnet är slut!
Jag stickade min med dubbelt garn och på stickor nr 5 istället för stickor nr 12 som original!
 
Inte snygg men skön var Caspers betyg.
Onsdag var en sån där dag då Theo inte alls gjorde som jag sa och det slutade med att han vickade och ramlade ner från skokyllan och när vi kom till dagis så ramlade han och slog näsan rakt i stengolvet... näsan blev lite svullen men annars gick det bra.
 
 
Så mycket mer av den dagen minns jag inte...
 
Men jag hade visst ätit ett rejält och sliskigt kvällsfika ;P
 
torsdagen så var det dags för skolans luciatåg, det var i kyrkan och började kl 18.00 och efteråt var det tomtegröt och skinkstut efteråt i församlingshemmet, jag hade ätit tomtegröt till lunch innan denna dag också, det som blev kvar sen i måndags.
Jag hade egentligen tänkt lämna de 3 minsta hemma men svärmor tyckte jag kunde ta med mig i alla fall Theo och Lilly eftersom hon ocksås kulle dit och kunde hjälpa mig att se efter dem, så så fick det bli.
De hade lite svårt att sitta helt stilla i kyrkan då de ser ganska dåligt när de sitter i bänkarna så de fick sitta i mittgången om de ville, Lilly gick och halvsprang fram och tillbaka men hon störde ändå inte speciellt mycket.
Barnen sjöng jättefint som vanligt <3.
 
Mycket fint!
 
När vi väl kom hem så var det bara att stoppa barnen i säng direkt, Louie som nyss hade lagt sig blev störd av olivet och blev ledsen så han fick sitta med mig i soffan tills han somnade sen.
 
Sen blev det fredag och vi tog en tur till Svenstavik för att handla på apoteket (de hade 30% på ett helt köp så vi passade på att handla sånt som man behöver ha hemma och sparade drygt 600kr som jag fick i rabatt.
Sen lämnade vi inte papper och så postade vi och hämtade paket innan vi åkte hem.
Vi var även in på Dollarstore då vi köpte lite lördagsgodis till barnen, köpte för ca 10kr/barn, blandade påsar och det blir väldigt lagom mängd uppdelat på alla. De kikade på film och sen var de trötta och inga större problem att natta.
 
Lördag fick Göran sova ända tills han vaknade, vi blev uppe till efter kl 05.00 innan vi kom isäng, vi satt uppe och  klurade på och slog in lite julklappar.
 
Göran klev upp 14.45!!! Lagom i tid för att hjälpa mig att göra klar barnen inför kyrkisavslutningen på församlingshemmet, det blöds på tacobuffe och sen marängswiss.
Det märktes att barnen var trötta, till en början satt de jättesnällt och stilla och åt sina mat men sen den lilla stunden innan glassen så blev det spring i benen och efter glassen ja då sprang nog alla barn (som kunde gå) fram och tillbaka där inne i gången mellan borden. Jag hade ju önskat att de kunde leka utan att springa men det smittar ju så klart av sig när andra inte heller kan sitta stilla och barn är ju barn! Inte blir det mindre frestande heller i stora lokaler med långa stäckor att springa på och så lägger vi på att det var snart kväll och läggdags.
Kajsas syster Maja och hennes kille frågade om det var lediga platser vid vårt bord och det var bara väldigt trevligt att de satt där och gjorde oss sällskap.
 
Efter maten var det konsert i kyrkan som började 18.00... vi gick dit också i hopp om att barnen kunde hålla sig lugna, det var jag och tjejerna (6st) som var iväg förretsen, pojkarna var hemma med pappan. Casper lagade mat till dem och Göran gjorde ett storkok med mat till Louie <3
I alla fall så hade jag fel, de satt inte alls stilla och var inte heller lugna... egentligen skulle jag ha tagit med dem och gått men i kören som uppträdde så befanns ig min gamla svenskalärare Randi som jag gärna ville hälsa på innan vi åkte, har inte träffat hemma på 16 år!!!
 
Efter middagen så bestämdes halvt att Maja och hennes kille Daniel skulle komma hem till oss när vi nattat barnen, han ville bjuda Göran på en öl och så kunde vi umgås lite.
När jag kom hem och kollade med Göran så verkade han ganska positiv till iden och jag bjöd hem dem när barnen somnat.
Vi satt i drygt 3 timmar och pratade och hade det trevligt, deras lille bebis sov gott i vagnen hela tiden, jobbig bebis det där, som de sa ;P
 
Så belv det söndag, som är idag och vi kom isäng lite tidigare igår kväll så jag var inte megatrött i morse när vi blev väckta av barnen...
Men det tråkiga i det hela var att det hördes och märktes direkt på deras morgonhumör hur dagen skulle bli... gnäll, gnabb och tjafs fram och tillbaka under HELA dagen... bara att försöka göra det bästa av den och vänta tills den är slut.
 
Vi var bjudna på middag hos svärmor idag då Tony (Görans lillebror) fyllde 15 år igår! Grattis Tony!!! och eftersom vi inte behövde tänka på tillagningen av middagen så tog jag tag montering-av-pepparkakshus-projektet, mest för att dämpa mitt samvete då barnen och speciellt Meja har tjatat i 2 veckor om när vi ska sätta ihop det. De skulle ju göras så denna dag var en bra dag till det.
Jag får aldrig till det där med att använda smält socker som lim så vi använde kristyr, behöver ju lite torktid men det funkade bra.
Alla fick dekorera ett varsit förutom Lilly och Theo som skulle göra tillsammans men ingen av dem hade riktigt tid så det blev Göran som gjorde det i stället... det står bland annat VOLVO på taket ;D
 
Idag när vi åt middag så berättade Göran för Susanne att vi haft besök igår och när de nämnde vart Daniel kom ifrån så fick jag någon flashback och därmed förstod jag varför han såg bekant ut!
Hans pappa och min pappa är vänner och vi var där och hälsade på dem när vi var mindre! Tänk var världen är liten ganska ofta!
Ska bli spännande att höra om han minns mig och mina systar!
 
Nu är det kväll och barnen sovar, vi ska se på film och i morgon är det måndag igen.
Puss och hej!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus