Rakat katten!!!

Ja ni läser rätt, ikväll har vi rakat vår ena katt...
Någon gång strax innan jul så kände vi att hon hade börjat få ganska många små tovor i pälsen, katterna brukar ju kunna få det lite då och då och speciellt våra som är långhåriga.
 
Jag som är allergisk mot bland annat katter brukar inte kela med dem speciellt ofta så men vi sa i alla fall att vi skulle ta en dag och kamma/klippa bort tovorna men så bara på några dagar, kanske en vecka så blev det jätte mycket! Vet inte om det har med vädret som varit att göra, varmt och kallt omvartannat...
Nu i sommar har ju varit första sommaren på flera år också som hon inte har fått några ungar då vi kastrerat dem och då har hon kanske inte tappat päls på samma vis heller som när hon varit dräktig och diat?
 
I alla fall så blev tovorna snabbt större och då krävs det mer tid då hon är lite motsträvig och den tiden fanns inte just då och det brukar inte bli värre...
Men som sagt i detta fall så blev det snabbt värre och snart var hela katten tovig och vi insåg att vi måste ta maskinen och raka bort tovorna men eftersom det sen blev så kallt och vädret ändrades hela tiden så kändes det isom att vi var tvugna att vänta tills det blev lite mildare än -20 och -30 grader kallt...
 
Nu har det varit varmt och töat i några dagar och i största allmänhet varit milare väder så då tog vi tag i saken då barnen somnat. Göran och Casper hjälptes åt att hålla i Sötnos och jag skalade sakta och försiktigt av den päls som var tovig, det var som en hel tovad matta över ryggen...
I början försökte hon streta emot lite men slappnade av mer och mer, hon förstod nog att vi bara ville befria henne, för övrigt har hon inte visat några tecken på att hon haft ont av tovorna då vi klappat och kelat med henne, därav också vårt beslut att vänta på bättre väder.
 
Nu har hon knappt någon päls alls på ryggen och hon ser hemsk ut men hon tycker säkert att det är skönt, hon ligget här på sängen och sover som hon brukar göra på kvällarna, efter att vi rakat henne har hon tvättat och putsat sin päls och verkar nöjd.
 
Så om ni som läser detta och bor här i byn, ser en skalad katt så är det vår och nej vi har inte misshandlat henne och hon har inte råkat ut för något hemskt, hon mår bra och pälsen växer snart ut igen och hon blir lika fin som vanligt.
Vi brukar som sagt hålla efter deras päls (dock inte kamma den ofta men kolla igenom den med jämna mellanrum) men denna gång gick det så otroligt fort.
 
Vår andra katt "Kissen" kollade vi på samma gång och hon hade någon början till tov på några ställen så vi tog bort dem på samma gång. 
Hon har fått jätte tjock päls efter de väldigt kalla små perioder som varit hittills i vinter, pälsen är verkligen jätte tät och hon ser ut som en riktig lurvboll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus