1 januari 2016!

Ja nu är det ett nytt år, inte för att jag direkt kan säga att år 2015 har varit ett dåligt år så hoppas jag på att 2016 blir ett riktigt fantastiskt år, förra året slutade ju bra så då borde det ju kunna fortsätta nu in i det nya året tycker jag.
 
Vi firade i alla fall in det nya året med familjen Nilsson, de kom hit igår, även om de kom flera timmar senare än tänkt så kom de lagom till att middagen skulle in i ugnen och det var ju bra.
När vi åt så fick 5 av barnen sitta inne i det större lekrummet/sovrummet, de 5 som "bor" där inne och vi andra fick gott om plats i köket, är ganska glad (men det har jag nog skrivit tidigare) att jag kom på idén med att sätta in ett bord där också.
 
När vi ätit så plockades det undan i köket och sen bytte vi julklappar. Nu ska vi se om jag minns vad alla fick, jag börjar med den yngsta.
Lilly - en Pippidocka
Theo - en motorsåg (leksak givetvis)
Ninni - en väska med snoddar, hårspännen och diadem med temat Frost
Towe - fick lika som Ninni
Hilma - massor av stora, fina pärlor i trä som hon kan göra fina halsband och armband av
Melvin - en metalldetektor
Meja - fick en låda/skrin med massor av fina, lite mindre pärlor
Jonna - fick ett presentkort på SF-bio, laddat med biljetter och snacks för 4 personer.
Casper - fick ett headset som matchar hans tangentbord och mus till datan.
 
Jag och Göran fick också paket, hela 3 st, ett varsitt och ett tillsammans. Jag fick ett presentkort på Tyg & Garn i Svenstavik och Göran fick en burk med en minst sagt stark krydda! Tillsammans fick vi ett väggfäste till tv:n i vardagsrummet, vi har pratat ett tag om att vi ska skaffa ett...
Vi tackar såklart väldigt mycket för de superfina julklapparna!!! <3
 
Av oss fick de;
Leia - kläder
Liam - en "Mimions fartgun", pruttpistol som Theo såklart gärna ville låna HELA TIDEN....
Herr & Fru fick två stora mysiga plädar till sina soffa då deras nuvarande filtar har blivit attakerad av deras underbara katt "Mini" ;P
Sen fick de även en almanacka med bilder på barnen, 3:e året i rad som vi gjort såna nu, lite roligt att ge bort och även uppskattat (som jag förstått det ).
 
Efter öppning av klapparna så gick barnen och pysslade med sitt och så småningom (vid 22.00 tiden) dukade jag fram ost och kex, dukade i köket åt barnen då jag kände att det kanske var smisigast. Jag och Angelica hjälptes åt att servera och göra i ordning barnens beställningar, vi vuxna slulle äta lite senare... var det i ala fall tänkt men vid 23.30 så satt vi stora också där och mumsade.
Jo just ja, Lilly och Theo nattde jag före 21.00 och strax innan 22.00 nattades även Liam och Leia så de 4 fick inte vara med och fika kex men det gjorde nog inte så mycket då de var väldigt trötta.
 
Vid 12-slaget skålade vi i Pommac och sen klädde vi på oss för att gå ut och kika på raketer vilket barnen tyckte var väldigt spännande och roligt, när vi sen kom in igen var det läggdags.
 
Vi bar in resten av ost och kex brickorna till vardagsrummet och fortsatte ätandet där samtidigt som vi pratade och diskuterade vilken film vi skulle kika på. Scary Movie.
 
Vid 02.00 tiden satt jag mest och nickade till hela tiden så då dukade jag av och gick in i köket och fixade undan lite och när jag nästan var klar så gav även Angelica och Robert upp för kvällen/natten och skick och lade sig, Göran hade lyckats slumra till på soffan men han fick så lov att kliva upp så att jag kunde bädda fram sängen.
 
Lilly och Theo sov bra hela kvällen, vaknade inte av raketer och smällare heller. Däremot vaknade Lilly vid 06.00 och var gansa snorig så jag tog upp henne, fixade nässpray och pillade ut någon kuse innan jag bäddade ner oss igen i vår säng där hon somnade om.
 
Alla tog sovmorgon idag, Theo kom någon gång vid 08.00 (skulle jag tippa på at klockan var) och sen låg vi kvar och halvsov till 10.30 då jag klav upp ocg fixade gröt till Lilly.
Sen åt vi en stor frukost tillsammans.
 
Senare lade jag Lilly i vagnen för att sova och sen åkte jag och angelica till Åsarna för att hämta paket, Theo och Liam fick fälja med så att de kunde sova en sväng i bilen.
 
Till middag igår åt vi potatisgratänkg och smördegsinbakad fläskfile och det fanns över så det blev dagens middag också, men sen tog energin slut för de små och det blev dags för Nilssons att åka hem och för oss att natta barnen, de åkte vid 20.00 och de tog med sig Casper.
Casper har för övrigt fått ont i sin ena framtand, för inte alltför länge sen så fick de göra en rotfyllning på hans vänstar så det lär kanske bli samma på den högra, får se om han lyckas hålla smärtan i schack med alvedon tills på måndag eller om det blir en jourtid under helgen...?
 
I morgon ska Göran jobba mellan 07.30-12-30, antar att vi andra mest kommer att ta det lugnt, ingen stress nu när vi är lediga.
 
Göran nattar Lilly och Theo nu när jag sitter här, ska snart gå ner och kika till pannan, de andra barnen kikar på film, vad jag och älkslingen ska hitta på sen vet jag inte, ska han spela så kanske jag stickar lite, blev klar med en socka igår och ska nu göra den andra så att det bildar ett par.
Fast egentligen känner jag mig rätt trött så det kanske skulle vara bättre att bädda fram sängen och lägga sig och bara kika på tv/film en stund och sen sova!? Vi får som sagt se...
 
Men i vilket fall så vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!!! Ta hand om varandra och glöm inte er själva, allt behöver en balans för att det ska fungera <3
 
                      
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus