Härlig sommarvärme i början på maj!

Senaste veckan så har tjälen släppt ordentligt i backen, allt vatten har runnit undan och till och med den stora vattenpölen vid utfarten har torkat upp! För verje dag som gått har det bara blivit varmare och i onsdags när jag hämtade barnen på dagis så hade de inga ytterkläder på sig alls... vilket egentligen är emot mina principer när isen fortfarande ligger på sjön men just där är det stekande sol och vinstilla.
 
Vi har varit ute lite varje dag efter skola och dagis.
I onsdags hade vi tid för Louie på bvc, väga, mäta och vaccinering (men vi tog inte den nu eftersom vi inte vill ha den med hepatitB och den utan finns inte + att han är hostig och rosslig, finns en annan variant som innebär 3 stick, då får han den som 5 åringar får, den inkuderas 4 olika men saknar en av de 5 som han ska ha och då tas den separat), kom på när vi gick in där att Lilly blir 18 månader om någon vecka och påpekade detta så då gjortes en kontroll på henne ockcå + vaccin.
Lilly vägde 11680g och var 81,5 cm lång, Louie minns jag inte riktigt... ska kika snart... Jo 7195g vägde han och var 64 cm lång. Han har planat en aning men ligger fortfarande på +1 över normalkurvan.
 
Efter bvc besöket mötte jag upp Tina på byn, hade vagnen med mig så jag traskade iväg och Göran åkte till Robert en sväng.
Jag och Tina tänkte först ta en fika men kom på kvällen innan då vi pratade att vi kanske skulle köpa med oss fika och bjuda mamma om hon hade det lugnt på jobbet vid lunch och det hade hon så vi gick in på "Bröbua" och köpte en smörgåstårta och sen på ica för att köpa lite banan och risifrutti till Lilly, fast hon åt bara bananen.
Mamma satt ute när vi kom, jag frågade om hon hunnit äta lunch men svaret blev nej, min nästa fråga var "Vill du ha smörgåstårta!?" och hon sken upp som en sol med ett glatt och förväntansfullt "JAAA!" Hon blev med andra ord mycket positivt överraskad och vi avnjöt en mysig fika ute i solen.
  
 
När vi kom hem så gick vi inte in utan stannade ute och lekte, eller ja barnen lekte... 
Till middag stekte vi hamburgare, hade köpt med mig bröd innan vi åkte från Svenstavik och middagen serverades ute.
 
I torsdags morse åkte Casper iväg på konfaläger till Rättvik, har inte hört något från honom ännu och han komme rhem i morgon, han lämnade telefonen hemma så därav har vi inte hörts, skönt och bra att vara fri från den i några dagar.
Efter frunch denna dag åkte vi till Svenstavik med barnen som skulle köpa lördagsgodis och när vi kom hem var vi ute även resten av denna dag. Byggde ihop den större studsmattan så de slipper slåss om den mindre, fast det gör de nästan jämt ändå då den är favoriten av någon anledning...
 
Igår Var det fredag och Göran jobbade hela dagen... var en ganska tuff dag med full fart på alla och Jonna var hos kompis, annars kanske hon hade kunnat hjälpa mig lite... barnen var lite på krigsstigen med varandra och det blev en och annan liten och onödig konflikt, mycket om studsmattorna...
Vi hann med en tur till affären, jag och 8 barn... köpte glassbåtar och frukt... sen blev det som sagt en hel del lek, kryddat med lite bråk, en promenad runt kvarteret, en sväng i lekparken och sen hem för att laga middag, äta och sen natta små trötta och rosiga barn.
Isen var fortfarande kvar på sjön men det var vindstilla och strålande sol så mössa och fleecejacka fick de ta av om de ville... trots mina principer ;P... Nästan så det var riktig sommarvärme, otroligt härligt! Tvättade sängkläder och hängde ut.
 
Idag gick vi raka vägen ut efter frukost, lite blåst idag men från söder och därför inte speciellt kalla och isen har nu öppnat sig under dagen...
Lite mindre tjafs som studsmattorna och vi har hunnit städa och tvätta båda bilarna, Göran gjorde det mesta och jag var lite överallt och hjälpte till, höll koll på barnen, hängde tvätt, städade och rengjorde grillen osv...


 
 
Barnen lekte syskongotografering och jag tog tillfället i akt. Casper och Louie är inte med dock. 
 
Efter en lång dag, solbrända kinder och hungriga magar gick vi in, jag smet upp och tuttade Louie som sovit 5 timmar, kände att det behövdes lite lugn och ro och Göran fixade med middagen här nere men lite assistans från barnen. Det blev köttbullar och makaroner, mumsigt när man är hungrig.
Efter middagen duschade vi barnen, ja några hann vi med innan varmvattnet var slut, beredaren hade stängt av sig... sen blev det lördagsgodis i soffa framför en film och nu sover alla de små trollen, inte Jonna som kilade iväg till kompis.
 
 
Jo just ja, har ju dragit ut på det här med att göra hand och fotavtryck på Louie och detta har stressat mig för det har inte varit läge att göra det kvällstid så i morse innan frukosten slängde jag ihop en liten playdoo och gjorde slag i saken. Snabbt och smidigt, blev bra tryck direkt! Hällde på gipset senare när vi ätit frukost och alla gått ut så nu är det äntligen gjort! Pjuh...
 
I morgon får vi fråmmande av familjen Nilsson och då är det tänkt att vi ska grilla så jag hoppas på minst lika fint väder då.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus