Sammanfattning av veckorna som gått, Jonna 12 år mm...

Jaha, då blev det såhär igen... länge sen jag skrev, tänker att jag bara skippar skriva någon dag men 2 dagar blir fler och fler ju längre jag väntar bara för att jag vet att det blir mer och mer att skriva...
 
Familjen Nilsson kom ju och hälsade på dagen efter jag skrev senast och vi hade kanonväder och slog på stort och åt grillat med hemgjorda marinader, potatissallad och grönsallad.
Flera av barnen blev röda av solen trotsa att jag hade smort dem, men ingen brände sig rejält som tur var, men de var till och med ömma på ovansidan av händerna, i vanliga fall brukar det ju bli siccesivt och inte så mycket sol på en och samma gång, direkt liksom.
 
Servering av mat har börjat...

Hungriga och lite smått trötta barn... otroligt vilket fint väder när det bara var den 8 maj!

Mums!

Theo hann i stort sett bara lägga huvudet på kudden innan han sov den kvällen <3

Det blev ny vecka och vi skulle på ett möte, Louie testade sina nya kläder som han fick av farfar och Liza några veckor tidigare.
 
Skjorta och allt <3

Veckan gick och det blev fredag, en sån där slapp dag när barnen fick ha sina lattor och bara ta det lugnt, alla behöver det ibland och Ninni tog den bästa platsen...
 
Babynest kan man tydligen använda ganska länge <3

Som ni vet så har vi ju offrat vårt sovrum och säng för att sova på en bäddsoffa i vardagsrummet... men det är inget vidare bekvämt i längren... jag började kika lite smått på blocket när det blev prat om att Casper ska flytta ut i lagårn och hittade ett par 80 cm sängar som är precis som de vi har i vår gamla säng som Casper har nu, bara det att de är 80 cm breda istället för 90 cm. Det var en hård och en medel och med komfortzoner + en 8 cm tjock bäddmadrass med memoryfoam. Priset på den var från början 4500kr, prutade ner den till 3000kr och då skulle de komma hit med dem om vi lade till 300kr för bensin men då pajade växelvajern på bilen så vi fick lämna återbud på den...
Jag kikade igen på fredag eftermiddag och de var kvar och sänkta till 2900kr, hörde av mig till dem ovh fick ner priset till 2500kr, priset som stod var också bra egentligen men inte för vår plånbok så därav försökte jag få så bra pris som möjligt.
 
På lördagen plockade Göran ur båda sofforna ur bilen och sen tog jag med mig Jonna och Louie och åkte mot stan...
Sängarna var lite smutsiga, smuts som mest troligt inte går bort så jag fick ner priset lite till, 2300kr betalade jag och sen åkte vi hem igen.
 
Louie sov hela vägre från kl 13.00 när vi åkte tills någon gång efter 17.00 när vi kom hem <3
Lugnt och skönt tydligen.
 
Göran och Casper bar in sängarna direkt, ingen mening att bära ut dem först och ha dem i lagårn tills Caspers rum är klart utan jag möblerade om lite och leksakerna fick flytta ut i vardagsrummet. Lilly har tyckt att det varit toppen för hon leker ännu mer nu än tidigare och vi har sovit väldigt bra den senaste vekcan! Vi tog och lade vår 10 cm tjocka bäddmadrass som vi köpte till soffan på sängarna och madrassen som följde med lade vi i förvaringen i soffan, helt perfekt!
 
På söndagen gick vi ut för att plocka ur och bära upp de möbler som inte Casper ska ha i rummet där ute i lagårn, grejerna skulle bäras upp i rummet ovanför garaget där vi har alla lådor med kläder. När de burit upp en madrass så står Casper och tittar sig ommkring en liten stund och sen säger han att han vill ha rummet där uppe i stället... vilket resulterade i att vi bar ner alla lådor i stället.
Det enda som behövs göras där uppe är att fixa dit lite el, men det finns i utrymmet utanför så det är ganska lätt ordnat.
 
Bara mattorna som hänger kvar...

Gnska stort är det, och varmbonat, golvet är väl inget att hurra för men skurar vi rent det och lägger på några mattor så blir det nog bra.

Det blev som ganska fullt i rummet nere i lagårn, vi räknade lite snabbt att vi har ca 50 flyttlådor med kläder, hälften är ytterkläder...
 
Sa jag att det blev fullt!?...

Natten mot tisdag ver ingen bra natt, Lilly vaknade till och från sent på kvällen och till slut var jag tvungen att lägga henne i sängen med mig, Göran skulle precis också lägga sig men avvaktade en stund då hon låg där... Hon somnade men sov väldigt oroligt och till slut så lade hon sig över mig och låg på mig stora delar av natten... hon vaknade och ville att jag skulle hålla i hennes fötter och massera dem så antagligen hade hon växtvärk eller liknande...
 
Nog för att hon brukar bli ruffsig i håret efter att hon sovit men inte som efter denna natt... <3

Det blev torsdag, och Jonna fyllde år, hon fick äntligen en ny telefon som hon önskat sig länge, egentligen behövde hon ingen ny då hon hade en Iphone 5 men eftersom Meja ändå kommer att behöva en telefon och bindningstiden för mitt abonemang gick ut nu så fick hon en "Iphone 6s Rose Gold" och så beställde i ett billigt abonemang till Meja utöver det.
 
Jag väntade besök den dagen, fina Kajsa och lille Malte och jag hade verkligen inget att bjuda på så jag bakade lite mandelkubb, så himla enkelt att göra men man gör det ändå inte så ofta för det är inte alla som gillar dem.
 
Lite bleka kanske men goda blev de.

Satte upp håret på Towe och tofsen bildade direkt en fin liten korkskruv <3

När Jonna kom hem från skolan så glömde hon helt bort att hon skulle gå på affären och handla så hon kunde baka en tårta, jag fick påminna henne och direkt knatade hon och kompisen E iväg, jag bad henne köpa lite mjölk och någon fil också och det var inga problem.
 
Det var tänkt att vi skulle fira henne mer ordenligt i helgen men Tina hade andra planer så då tänkte jag att jag hör med henne om de kunde komma redan samma dag efter att hon hämtat barnen på dagis och det var inge problem, de kom under tiden som Jonna var på affären.
 
När de kom hem från affären så gick de raka vägen in i köket och fixade, resultatet blev mycket bra resultat och jag klarade av att inte ens gå dit för att se hur det gick för dem, Göran var iofs i köket hela tiden men tro inte att han hjälpde dem speciellt mycket... klart de klarar av att baka en tårta, bara mamman som har lite svårt med det där kontrollbehovet...
 
Jätte fin <3

Och här är självaste födelsedagsbarnet när hon blåser ut sina 12 ljus som nästan var det viktigaste på tårtan <3

Älskade, underbara unge <3<3<3

Torsdagen blev ganska sen, vi åt kallskuret kött som vi hade i frysen sen länge, till det kokade jag potatis och gjorde en brunsås och så hade vi äppelmos till, hur gott som helst! Tur vi har en till låda med lika kött i frysen till senare.
 
Det blev fredag och jag ahde tid hos tandläkaren kl 09.20, jag var där fredagen innan också, åkte pga att min inflammation vid en tand längst bak i nederkäken inte ville ge med sig... de spolade och så fick jag penicillin eftersom det börjat göra ont ner mot halsen och nu skulle de kolla så det gick åt rätt håll. Jag var fortfarande lite öm men det såg helt bra ut men eftersom jag har problem med det där lite då och då så skickade hon en remiss till tandkirurgen som ska få kika på det och mest troligt ta bort tanden, ska även försöka få dem att ta bort den på andra sidan också på samma gång då den också krånglar ibland.
 
Vi passade även på att åka vidare till stan och göra månadens storhandling dena dag, Tina var snäll och passade 3 av barnen så tog vi med oss 4, de 3 äldsta var ju på skolan.
 
Igår Lördag var vi också till stan, Casper har funderat hit och dit på vilket rum han egentligen vill ha och vi har funderat på vilket som blir bäst och nu bestämdes det att han ska ha det ovanför garaget och då behövs el så vi åkte till stan även denna dag för att fixa kabel, uttag, element, lampa och annat.
 
Idag söndag så sov alla ganska länge, Lilly vaknade inte förrän vid 07.00 och då sov fortfarande Louie, jag tog henne till vår säng och hon somnade snabbt om.
När Louie äntligen vaknade så hade mina brst börjat läcka, det var på tiden att han behövde sin frukost.
 
Melvin ich Ninni var de som vaknade före de andra bortset från Lilly, de kom upp innan Louie och satte sig för att kika på bompa.
Morgonen var faktiskt ganska lugn och jag hämade mössan som jag börjat sticka på och hann faktiskt göra klart den.
 
Susanne som var och shoppade med Meja igår kom och knackade på strax innan 10.00, då skulle Meja visa upp vad hon köpt och det var som vanligt fina kläder som hon var mycket nöjd med. Meja har ju inte fyllt år än men hade önskemål om att shoppa innan skolavslutningen. Jonna som redan har fyllt år ska också iväg nårong dag men i helgen gick inte eftersom hon var på klassresa ed klassen. Multihallen i Östersund och sen 5-kamp, grillning, badtunna och en massa mys i stugorna här i Rätan på campingen.
 
Efter en senare frukost gick Casper och Göran ut för att börja dra elen i rummet, de var där ute ganska många timmar och vi andra satt inne och slappade, det var en väldigt mörk och grå himel så jag funderade aldrig på att vi skulle gå ut då jag trodde att det skulle börja regna när som helst men regnet kom aldrig förrän flera timmar senare... det var ändå +13 grader och sydliga vindag och ganska behagligt märkte jag när jag skulle sova ner Lilly i vagnen. I vilket fall så behövde vi alla en lugn dag då det blev sent i säng även igår.
 
Till middag åt vi en väldigt fruktig smörgåstårta, en enkel och klassisk med skink och leverpastejsfyllning men garnerad med endaste en massa frukt, barne älskade den och hela gick åt, bara en liten bit kvar som Göran åt till kvällsfika.
 
Varför gör man inte smörgåstårta oftare!?

Efter middag gick Göran ut och hjälpte Casper i garaget en stund men kom in när det var dags att duscha barnen, jag började själv men kände att både Ninni och Theo var mer vilda än tama så det var kanske lugnast om vi var två, svårt att hålla koll både i duschen och i resten av huset på samma gång och alla får tinte plats i badkaret samtidigt...
 
Louie somnade snabbt och smidigt ikväll och jag trodde att jag hade det perfekta tillfället att göra det här inlägget... hade dock fel, han vaknade och var väldigt missnöjd i över en timma, nästan två så nu sitter jag här och gör klart det jag påbörjade trots att klockan är över midnatt.
 
När Louie ändå inte ville sova så passade vi på att dela upp barnens godis som de inte hann äta i helgen, får ta det i morgon eller nåt istället... sen satte vi oss och kikade på en film och en bit in i filmen så somnade han äntligen... kanske ville han bara ha lite extra närhet eller så hade han lite ont i magen för det kom några rapar så småningom...
 
Nu plocka av bordet och borsta tänderna innan jag ska krypa ner i sängen, i morgon jobbar Göran och 4 barn ska till skolan.
 
God natt och sov så gott, hoppas att denna natt blir lika lugn som den till idag, kände mig riktigt utvilad när jag vaknade vid 07.00 och inte ha behövt kliva ur sängen på hela natten, vakande till en gång av att Lilly gnällde till men lade sig ner och sov direkt igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus