Älghälga...

Älghelga firar 25 år i år och vi åkte dit en sväng idag. De hade fixat ett minitivoli men dit gick vi inte ens då det regnade, Lilly var grinig och några av resten verkade ha glömt öronen hemma...

Men det som jag tycker är så synd är att de annonserar så stort, skriver 30-40 knallar och så när man kommer dit så är det max 10 st... Det blir bara sämre för varje år tyvärr.
Dessutom så var det mest knallar som sålde mat denna gång tyckte jag.
Vi har pratat om att vi kanske ska åka på någon av de större marknaderna något år, typ i Huddik eller Rättvik, det vore roligt, länge den sist.

I alla fall blev det en tur på Dollar dit jag fick skjuts av Casper i epan, följde med honom på Ica för att handla inför veckan då han har fått ett fint uppdrag.
Under tiden sommar handlade så tog Göran barnen och gick till bilen som vi ställt hos fan Nilsson som vi gjorde sällskap med både ner på byn och sen hem.
De två roligaste sakerna av det vi gjorde i Svenstavik idag var väl att träffa och umgås med dem samt att vi fick smaka mjölk och bullar från "Kossans" i Hoverberg där de har ett eget litet mejeri där man kan åka och tanka mjölk i fina glasflaskor.

Till middag blev det makaroner, grillkorv och grönsaker. Älsklingen lagade maten och jag putsade fönstren.
Efter middagen röjde jag i köket innan jag satte igång att stryka gardinerna som jag nu hängt upp, dammsög och skurade golvet där inne också på en gång, resten tar vi i morgon.

Meja åkte til kompis igår och skulle komma hem idag men de hade så roligt så mamman skrev och frågade ifall de fick låna henne en natt till. De hade också varit på älghälga och fått åka karuseller, när de kom hem därifrån var det trötta, nöjda, blöta och lite frusna så de skulle bädda ber sig under lite filtar och tända en brasa för lite extra värme. Låter hur lyckligt som helst!!!

Nu sover strax barnen här inne (tar extra lång tid ikväll då alla sov i bilen på vägen hem från Svenstavik) men jag tror bestämt att Jag hörde att Louie, som jag nattade för en stund sedan, är vaken nu igen... Lilla plutten som är förkyld och har lite feber, igår vaknade han 2 gånger innan han somnade ordentligt för natten, andra gången somnade han om mot min axel direkt men vi satt och mös en stund extra ändå (men det kanske jag skrev i förra inlägget!?)

Jonna, Melvin och Hilma har filmkväll uppe i nya soffhörnan (inne hos Hilma och Melvin) ikväll, får se vad jag och älsklingen ska hitta på, antingen något tillsammans eller var och för sig, fast ändå i sällskap av varandra, det är ju mysigt det också ❤️

Dagens bild blir avslutningsvis från middagen, skulle bara kolla ett meddelande på telefonen och så ploppade kameran fram och fångade allt så fint, vår vardag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus