Lucia 2017...

Igår var det den 13 december och därmed lucia. Dagen började med att lämna Theo och Lilly på dagis för att sen åka till Svenstavik med Ninni som hade tid hos tandläkaren. Allt såg superfint ut och vi pratade lite flourhalter i olika tandkrämer. 

På vägen hem stannade vi i Åsarna för att hämta och lämna paket, precis då ringer Jonna från skolan och är ledsen. Vi åker tillbaka till Svensta och hämtar henne då vi ändå var i krokarna. 

Väl tillbaka i Rätan så lämnade vi av Ninni på dagis innan vi åkte hem och lagade lunch. 

Efter lunchen så lade sig Göran på soffan och sov, han satt uppe hela natten, egentligen utan anledning. Ibland glömmer han tiden och när han väl ser hur mycket klockan är så känns det inte som någon idé att lägga sig. 

Under tiden på strök jag lunciakläsee och gjorde klart allt till dagisbarnens luciatåg som skulle börja 13.00 samma dag. Han byta på Minnah och amma henne också inna det var dags att åka. Louie sov fortfarande och var hemma med Göran som jag väckte innan vi åkte. 

Luciatåget var jättefint men jag fick tyvärr inte så bra bilder då Minnah tydligen var matsugen, hade tänkt filma också men det blev för bökigt. 
En av mammorna hade sett helt fel på klockan, den hon hade på armen gick en timma fel, så vi körde fikat före luciatåget för att invänta henne så hon kunde få se sina barn och de blev så klart jätteglada att vi väntade på deras mamma ❤️

När vi kom hem sov fortfarande Göran och Louie vaknade ganska snabbt av att vi slamrade i hallen. 
De stora barnen kom hem från skolan och fick direkt välja ut sina kläder till sitt luciatåg som de hade nu ikväll. Jag strök och gjorde klart allt direkt under tiden som jag väntade på att det skulle bli tid för att laga mat. 

Fiskpinnar och pommes blev det, Göran stekte fiskpinnar och jag åkte på affären för att handla lite fil och mjölk så det skulle finnas någonting att äta till frukost idag. 

Vi åt och sen var det dags att natta barnen som var övertrötta. 
Klockan tickade på, jag nattade Minnah men fick ingen ro i kroppen att göra något vettigt efter det. Hilma och Towe fick vara vakna lite längre och set skulle så klart bli diskussioner när de skulle lägga sig vid 20.00 så tiden drog ut även där. Sen skulle jag få Meja och Melvin i säng men det gick rätt smidigt. 

Jonna var vaken ännu lite längre och blev sur över att få gå och lägga sig vid 22.00 men jag tycker att det nästan ör för sent också, de behöver sömn för att kunna orka med skolan och vara på bra humör. 
När det blir tjat och tjafs så tappar jag motivation och känner inte att jag kan slappna av och göra något vettigt innan barnen är i säng och eftersom det blir ganska sent så blir jag bara rastlös. 
Sen brukar det vara då att bär alla äntligen är i säng så vaknar tex Lilly eller Ninni och så ska man börja om på nytt.., 

Casper undrade om vi skulle fika och jag tänkte vi kunde göra det strax efter 22.00 för jag ville inte vara vaken så jätte länge. Jag hade till och med köpt glass, har varit sugen på det i flera dagar. 
Men Caspe hade lovat att snagga Isak så tiden sprang iväg ännu mer, han och Tony blev kvar en bra stund. 

Det slutade med att vi trogen snabb fika, Caspe lade sig innan för han var trött och Minnah hade vaknat så jag bytte på henne och ammade. 
Precis när jag skulle lägga mig vakande Ninni och ville att jag skulle sitta inne på rummet med henne...
Klocka var 02.04 när jag äntligen kunde lägga huvudet på kudden 😨. 
Sov så hårt sen att jag inte ens märkte när Lilly kom och lade sig brevid mig, annars vaknar jag alltid till. 

I morse blev det lite som det mest alltid blir, lite stress, missförstånd och tjafs... men alla kom iväg till skolan och Göran fick först skjutsa Casper och Tony till bussen på andra sidan och sen Melvin för att han och Hilmas lucialinnen inte skulle riskera att blir smutsiga och skrynkliga på bussen.

När frukosten var undanvikas och köket klart så tog jag tag i lite tvätt innan jag tog Minnah och bäddade ner oss i sängen, Louie kikade på Pippi med Göran. 

Vid 11.00 klev jag upp, vi gick alla till köket, fixade lunch och gjorde klart lasagnen som vi skulle ha till middag. Skolbarnen skulle ju träffas redan 17.00 i kyrkan så ville inte behöva stressa. 

När lasagnen var klar och Louie sov så tänkte jag försöka virka lite men Minnah hade andra planer, äta och sova nära och mysa så den lilla tiden gick fort och snart skulle dagisbarnen hämtas. 

Vi pt middag vid 16.00 tiden och barnen hann i tid till kyrkan, jag Minnah, Jonna och hennes kompis kom också i tid, eller mer i sista minuten men vi hann. 
Barnen var så klart superduktiga och det mycket pga deras fantastiska musiklärare 👏🏻. 
Efteråt var det fika i församlingshemmet oj sen hem för att tjata ungar i säng..,

Vi kom även på att vi skulle beställa kalendrar, koden för rabatten gick ut igår men funkade tack och lov idag 😅. Pjuh..,
Sen fikade vi äntligen lite innan Lilly kom upp, hon fick lägga sig i vår säng, burit tillbaka henne nu. 
Sen när jag orecis skulle gå och borsta tänderna så vaknade Louie och Ninni och när de precis somnat och jag skulle gå till sängen så vaknade Theo och ni sitter jag återigen på denna hårda stol och väntar på att han ska somna och klocka är "endast" 02.38 😨. 

Nu låtet det som att han somnat så jag ska smyga mig till mig egen säng och skynda mig att sova innan klockan ringer 05.00... då ska jag väcka Göran  som ska väcka Caspe och skjutsa honom och Tony till bussen i Åsarna... 
Hörde någon som sa att tidiga bussen skulle börja gå från Rätan igen för att ansluta med den i Åsarna, måste kolla upp det i morgo.  

Ja så här kan våra dagar se ut... önskar mig fler timmar på dygnet och mer sömn. 

Hoppas alla ni andra haft en fin lucia. 

(null)
Dagiståget 😍 

(null)
Och så skolans ❤️

Kommentarer
Postat av: Gunilla Nilsson

Vilka fina lussetåg,passa på att njuta👍🎄🎅

2017-12-15 @ 10:40:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus