Alltså... jag vet... skäms på mig!

Nu har det gått flera veckor sen jag skrev här och det är ju precis det här som jag inte vill ska hända!!! Men det har inte riktigt känts aom att jag har orkat prioritera att skriva, vill absolut men enda tiden på dygnet som jag har tidem är ju när alla barnen somnat! och då vill jag mest slappa... sorry!
 
Livet har i alla fall rullat på ungefär som vanligt, lite kalas här i februari, Märta fyllde ju år och sen var det Astrids tur i början på mars men det kanske jag skrivit om redan?
 
Sen så har ju även jag blivit ett år äldre och lika så Ninni, vi firade med ett litet kalas i söndags.
 
Under sportlovet var fakstiskt alla friska och vi tog oss iväg på djungelhuset, och just denna dag så delade de ut lotter till de 50 första beslkarna och det fanns kanske kvar 2/3 av lotterna när vi kom, då hade ännu ingen fått någon vinst och när barnen dragit en var så hade vi vunnit 2 st presentkort på 200kr vardera! Jätteskoj!
 
Angående det där meddelandet så kan jag i dagsläget inte säga så mycket mer om det nu då inte allt har löst sig ännu... men det arbetas på det och förhoppningsvis så kan saker och ting ske.
 
Jag ska ju även börja jobba igen, inte alls speciellt lång tid kvar och det känns både roligt och gruvensamt, jobbigats tycker jag nog ändå att resorna är men det är ju bättre att ha ett jobb än att vara utan...
Dock ringde jag och pratade med a-kassan igår och blev gansks så snopen! Jag har ju fortsatt att betala avgift för både facket och a-kassan under alla år som jag varit hemma för att jag har velat ha framtiden "säkrad"... MEN jag har varit ledig för länge för att fortfarande uppfylla arbetskraven för att vara berättigad till ersättning via a-kassan över huvud taget!!! Jag har alltså inte rätt att varken få aktivitetsstöd vid en ev praktik eller rätt till att stämpla om jag skulle bli arbetslös utan måste då jobba dessa 6 månader i följd med minst 80 tim/månad IGEN... Jag ska ju börja jobba och kommer ju kunna uppfylla kraven men jag trodde ju att jag skulle fortsätta vara berättigad till detta så länge som jag betalade för mig... alltså ganska snopet!!!
 
Idag onsdag har skolbarnen haft alpindag, Jonna som varit snuvig stannade hemma för att det inte ska ta om efter en hel dag ute mer mer eller mindre blåst och Melvin fick faktiskt välja att vara hemma om han ville... Det var nämligen så att i år så fick inte alla åka utför utan klass F-2 skulle istället åka längd och delvis tolka efter en vässla på fjället... Melvin som inte alls har någon sån koordination som passar längdskidor, skridskor eller cykling har nära till tårar varje gång det är längdskidor på skolan och nästan lika illa när det är skridskor, men han är med och då kände vi att vi inte ville tvinga iväg honom mot sin vilja på en hel dag med längd! Rätt eller fel, ja det är väl både och men så fick det bli. Han hade ganska svårt för att lära sig cykla också, det tog mycket längre för honom än det tagit för någon av de andra barnen, finns många andra tekniska saker som han är mycket bättre på men att kontrollera kroppen och göra flera olika saker likt en koordination går inte alls specielt bra.
 
Vi var till Svensta en sväng med Ninni som skulle på 5-års kontroll och så fick Theo visa upp sina näsa. 
Igår när vi var till stan och storhandlade så ringde de från dagis och berättade att Theo fått en smäll på näsan så att blodet sprutade rakt ut, det hade hänt i lekstugan så ingen hade riktigt sett vad som hände men enligt Thoe så hade en annan pojke slagit till honom med en skål på näsan. Den är lite svullen och lätt blå men rak i alla fall.
Ninnis kontroll såg också bra ut, planat lite på viktkurvan men så var hon lite småknubbig förut också, hon klarade alla "tester" och det ända som vi ska kolla upp lite mer var synen på vänster öga (tror det var vänter).
 
Jo igår ja, Tina (min syster) var ju också in till stan och besiktade bilen samt storhandlade lite och på vägen hem så fick hon sladd och hanmade på taket i diket... Två av barnen var med i bilen och blev så klart rädda och skrämda över att bilen först studsade runt och sen att de hängde uppochner. Två killar hade stannat och hjälpt dem så det gick trots allt bra och ingen skadades förutom bilen som mest troligt bara är skrot... ironiskt att den just klarat besiktningen med blankt pappaer...
Huvudsaken att det gick bra i alla fall <3
 
Barnen sover och det är äntligen lugnt, ska se om jag kan stoppa in lite bilder här med innan det får vara bra för denna gång ;P
 
Prinsessklänning på Louie, sånt är livet med många systerar <3
 
Tröttsamt att kika på Mello ;P
 
SNÄLLA mamma, får vi göra en sminkchallenge!?
Okej då... men inte för mycket!
Nej då vi lovar!!! typ...
 
Sminka varandra genom att sita bakom och inte ha någon spegel... de måste ha trott att ansiktet var en enda stor mun!!!!
 
Towe stackarn skämdes för att de gjort tvärt emot vad jag sa... men nu har de testat och det varförsta och sista gången på ett bra tag i alla fall!
 
Virkade ett ullskal, lite väl stickigt men ska köpa mjukare garn :)
 
Melomys igen!
 
Lite blöjor <3
 
Hade jag låtot henne vara i 10 min till så hade Lilly garanterat somnat...
 
Theo och Nini smulade sönder det som blev kvar av en limpa och lete cafe... dålig ide för sen låg allt på golvet!!!
 
Astrid blev glag för presenterna
 
Massor av gott fika, Astrid har valt sin favvo färg som tema...
 
Louie geggade ner sig och mamman hade glömt att packa ombyte till honom, fanns bara till Lilly men att låna gick ju också bra :)
 
Äntligen satt in de nysate korten i ramar! Ser ni vad som fattas i mönstret?
 
Chokladbollstjuven!
 
 
Göran köpte ett gång cheeseburgare som vi åt i bilen innan vi gick in!
 
 
DJUNGELHUSET!!!
 
Hoppla!
 
 
Brum brum...
 
Vart är Louie!? 
 
Full fart!
 
 
 
 
 Skoj i det lilla bollhavet vi gjorde genom att spärra av flyktvägen (för bollarna) 
 
 
Tänkte fota de snygga kläderna men det var Louie inte med på, tröttast..
 
Mössa klar!
 
Ute en sväng...
 
<3<3<3
 
Casper tänkte ta en glass när han eldade, glömde den framme tills nästa dag, jag frös in den igen och frågade om han inte skulle äta den ;P
 
snapchat selfie på trött mamma...
 
Lite får man leka ibland trots att man är "vuxen"
 
Ninnis tårta!
 
 
 
Hipp hurra för Ninni 5 år!!! <3
 
Härom kvällen så duckade Jonna detta gäng under tiden som mamman och pappan fixade disk och matlistor, hon är så duktig! <3
 
Dessa två skulle man kunna tro att de är tvillingar, bandet är starkt <3
 
Snapchat med Hilma...
 
Stickar lite igen... ska bli en mössa...
 
Meja ramlade på alpindagen, fick häls på läkaren men allt såg fint ut!
 
Fick ett litet troll för att hon var duktig!
 
Dagens middag blev lasagne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus