Söndagar... kallt och ingen promenad...

Kokade ägg till frukosten i morse, längtade efter en smörgås med ägg och kaviar, det är både gott och extra mättande. Förberedde med att lägga äggen i kastrullen och fylla på vatten redan igår kväll, de blir mer lättskalad då har jag läst, om de är rumstempererade innan man kokar dem. 

Frukosten blev senare än jag önskat men det gjorde inget, barnen hade lekt affär i vardagsrummet större delen av morgonen/förmiddagen. Vi hade tänkt gå ut och leka idag men det hade varit köldrekord i natt, kanske inte just här men -25 grader var det i alla fall vid 07.00 tiden. Sen steg det till -20...

Towe åkte på kalas hos en klasskompis vid 14.00, Casper och Göran skjutsade dit henne, Casper körde och Jonna följde också med. 

Redan vid 15.00 så började jag förbereda middagen, ugnspannkaka, det går ju egentligen snabbt men det sägs att smeten blir bättre om den får stå en stund först. 
Jag stängde in mig i köket, gjorde smet, stekte fläsk och virkade en stund, barnen bäddade ner sig i soffor och sängar med sina plattor, telefoner eller en film. 

16.30 var det dags att hämta Towe och då var pannkakorna redan i ugnen, ugnspannkaka går ju lite snabbare än att steka massa tunna och barnen gillar den i ugnen också. 
Förra gången blev den så bra sa de att kag var tvungen att skriva upp "receptet" och det var bra för så kunde jag gå efter samma idag 😀. 

19.30 åkte Casper mot stan för ännu en veckas praktik, han och Tony ska få sova hos Kajsas syster, skönt att slippa kliva upp 04.00 om morgnarna tänkte jag och de fick göra precis som de ville, ingen hindrar dem från att sova hemma, men de valde att åka. 

Sitter och nattar Louie för andra gången ikväll, Jonna nattade barnen även ikväll men sen har han vaknat 2 ggr... är som sagt inte lätt att vara liten och sjuk. 

Vi eldar, och eldar, det är nu -28 grader ute, blir spännande att se hur många grader det kommer att vara i morgon bitti🤔. 

Nu ska jag bädda ner mig med älsklingen i soffan snart, när Louie väl somnat lite djupare, för nu vaknade han igen 😢. 
Lilly ligger i vår säng, jag kommer nog göra henne sällskap senare men vi måste ändå vara vakna en stund till gör att fortsätta elda så då kan vi ju lika gärna mysa ner oss tätt intill och kika på tv. 

Det blev ju ingen promenad idag eftersom det var så kallt, hade tänkt ta en kortis ändå mitt på dagen men det blir ju inte alltid som man tänkt, nästan aldrig egentligen. Jag får ta en extra sväng sen istället när vädret är varmare 😊. 

(null)

(null)
Somnade när mamma gjorde disken efter middagen. 
(null)
En bläckfisk, den är egentligen marsipangrön men ljuset gjorde den mer turkos. 

(null)
Stolt storasyster Meja med trött Minnahs. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus