Kroppen måste man vara rädd om och ta hand om!

För den ska hålla lääänge!
Jag har själv inte varit jätte bra på att ta hand om min kropp, jag är ganska förvånad själv om jag tänker efter att den ändå hållt så bra och ändå genomgått 11 graviditeter!

(Jag skrev nyss ett jättelångt och spontant inlägg om detta men jag glömde spara när jag skulle leta bild så det försvann 😭 så detta kommer inte all bli lika bra oxh jag minns knappt vad jag skrev men det kändes så bra!)

Jo men till saken, att ta hand om sin kropp är viktigt och speciellt efter en graviditet ( eller flera) för kroppen blir svagare, man tappar hållning och styrka, båda dessa är väldigt viktiga. 

Jag har en bra hållning i grunden men den har ju blivit sämre, jag försöker att lyfta rätt och inte felbelasta kroppen, jag har bra böcker till hjälp och jag vet vart jag hittar styrkan i bålen men den är svag och behöver byggas upp. 

Mellan några av graviditeterna har jag försökt komma igång med någon form av träning men eftersom jag blivit gravid ganska snart igen så har inte motivationen varit på topp. 
Nu efter denna graviditet känner jag mig mer peppad, för nu blir det troligtvis inga fler bebisar och jag måste få tillbaka styrkan för att min kropp ska orka jobba. 

Många går "all in" direkt och satsar stenhårt och oftast orkar man inte så, det är okej att ta en sak i taget och jo lite planering och prioritering behövs. 
En bra rutin som funkar med resten av familjen och livet, det behöver inte ta så lång tid och vara så avancerat utan det svåraste är att ta sig i kragen och inte ge upp, det är ok att missa någon dag eller att allt inte blir enligt planen. Promenader och några styrkeövningar är en bra början. 

Yoga skulle jag också vilja testa, det är bra för rörligheten i kroppen, jag är redan nu ganska rörlig men jag vill ha smidig och stark rörlighet. Vet att det finns flera i närheten som kan sånt och kanske, om det inte redan finns kanske det kan ordnas en kurs eller liknande?

Knipövningar är också väldigt viktigt och dessa är ett bra exempel på att man bara måste bestämma sig och få in en rutin, för man kan göra dem i stort sett vart son helst och när som helst. 

En personlig tränare, det vore ju optimalt, någon som säger till mig precis hur jag ska göra, hur mycket och hur ofta, finns där, visar, stöttar och berömmer! Det vore en dröm. 

Det jag vill säga är, det är bra att röra på sig och ta hand om sig själv och sin kropp, både fysiskt och psykiskt. Både hjärna och hjärta ska hålla länge och rygg och höfter med. 
Man ska ta hand om sig själv för sin egen skull och utan en massa konstiga ideal, alla ser vi olika ut och så måste det få vara, det är så det ska vara. 

Jag är och har alltid egentligen och innerst inne varit ganska nöjd med min kropp, bara magen jag inte vill ska se gravid ut och jag känner efter alla dessa graviditeter att musklerna inte riktigt sitter där se ska och är så starka som de bör för att inte ryggen ska göra ont tex. 

Min tanke nu är att jag ska försöka börja i någon ändå, jag gillar promenader och jag har några små övningar som stärker rumpa och bål, dessa två är viktiga och hör ihop.  

(Se det här blev ju bara luddigt och inte lika bra och tydligt som i den första inlägget jag skrev och sen sumpade 😢)

Här är jag, några dagar innan Minnah föddes, jag tycker om dem, jag tycker min kropp är vacker, vacker för att man "får ha" kurvor när man är gravid. Nu ska jag bara lära mig (fastän jag vet) att kurvor är lika fint och tillåtet även som icke gravid! Hur kroppen ser ut och hur mycket det väger spelar egentligen inte så stor roll, det är styrkan i kroppen som är viktig. 
Bristningar, uttöjd hud och andra "skavanker" kommer alltid att finnas där men det är okej, det är fint, det påminner mig om att jag faktiskt burit på 11 barn, mina barn, mina underbara ungar, som jag älskar över allt annat även om de driver mig till vansinne då och då ❤️

(null)

(null)




Kommentarer
Postat av: sabinaelvstal.blogg.se

Jag kan verkligen rekommendera MammaMage appen, den är sjukt tråkig men den är verkligen grym när man vill ”hitta” magmusklerna 😊.

Svar: Tack! Jag har Olga Rönnbergs böcker men jag ska kika på appen 😊. Jag hittar magmusklerna redan nu men jag måste träna dem på plats 😜
Kim Meyer

2018-01-23 @ 21:12:38
URL: http://sabinaelvstal.blogg.se/
Postat av: Gunilla Nilsson

Tycker du är jätteduktig som orkar ta tag i din kropp. Du har ett förnuftigt tänk. Strongt!!

Svar: Tack! Jag ska i alla fall försöka 😊
Kim Meyer

2018-01-24 @ 10:39:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus