Sommaren 2019!!!

Jag avskyr hur jag alltid lovar att bli bättre på att vara aktiv och att det sen håller i sig bara några veckor (om ens det) och sen blir jag lika oaktiv igen! Fy på mig!
 
Sommaren 2019 är nu så gott som slut, hösten börjar komma och barnen har hunnit gå 2 dagar i skolan, Casper börjar på måndag.
 
Sju glada barn till skolan i Torsdags, Theo som börjar förskoleklass är nu yngst i skaran med skolbarn
 
KLARA, FÄRDIGA, GÅ!!!
Vad har vi då gjort i sommar!?
Jag har jobbat på så gott som vanligt och Göran har varit och är fortfarande ledig, som jag kanske skrivit tidigare så har han kombinerat pappaedighet och semester och därför kunnat vara ledig hela Juni, Juli och Augusti!
 
Men sommaren började med skolavslutning för barnen, sen har jag och Maria haft möhippa för Agneta som sen gifte sig med sin Sebaztian på midsommar, jag hade äran att få göra bruduppsättningen.
 
Nu Herr och Fru!
 
Vi har varit och badat både här i sjön, nedanför Campingen men också i Nästeln och på Rätansbadet. Dock blev det inte alls lika mycket bad som förra sommaren då denna sommar varit betydligt svalare, men många har tyckt det varit skönt utan hettan också.
 
Cykeltur med hela familjen till sjön nedanför Campingen
 
 
 
 
Vid Nästeln, härligt bad och sen gott fika som vi hade med oss.
 
Ännu en badtur nedanför Campingen, men denna gång åkandes i 3 st Volvo 240 med diesel (D24) motorer som ryker lite extra, själva grejen tydligen ;P
 
 
 
 
Ännu en tur till sjön nedanför Campingen men denna dag bara Jag, Casper, Melvin, Ninni, Lilly. Minnah och Tyra, resten var på folkrace i Hede.
 
 
Vi har sålt den 7-sitsiga S-maxen som vi hade och köpt oss en 9-sitsig bil igen och denna gång av märket Ford.
 
Tack för tiden med dig men tyvärr var du för liten...
 
Välkommen hem till oss!
Meja och Melvin har fyllt år, Melvin fick en pilbåge i present och Meja ville ha en dag med mig på stan, hon handlade lite och vi sov över i lägenheten med Casper.
 
Middag på Vezzo
 
Jag har bakat både bröd och bullar, vi har hittat löss och därefter kammat och kammat och lyckats råda bot på problemet endast med den fantastiska kammen "Nit Free", köpte sen hem lusmedel ändå så att det ska finnas om vi får fler invationet och inte får ordning på det.
 
 
 
 
Ninni har bytt frisyr, Louie har kikat närmare på en stor traktor, vi har kikat på en insäkt som jag aldrig sett förut och det har lekts massor på gården. Det har grävts i sandlådan, hoppats studsmatta, cyklats, trampats traktor och bogserats. Gungorna har också fått sin beskärda uppmärksamhet och repen behöver nu bytas ut.
 
Theo och Louie har smitit in i garaget så fort det blivit tillfälle, hissa traktor med donkraften har varit en favorit.
 
Bogsera varandra har som sagt också varit skoj
 
Lek i sandlådan för både barn och djur...
 
Stackars Minnah var förkyld några veckor också med rinnande näsa men annars pigg, feber fick hon först för någon vecka sen och då bara hög (40 grader) feber, inga andra symptom.
 
Casper har också fyllt år och fick bidrag till ljudet han köpt till son älskade bil och han har äntligen tagit sitt körkort, bara 1 vecka efter att han fyllde år.
 
Alltid något som kan fixas till det bättre så ett evigt skrivande och fixande
 
Han är så otroligt driftig vår stora lilla son <3
 Theo har också fyllt år och fick hänga med till stan för att inhandla en ny cykelhjälm och en ryggsäck till skolstarten, alla barn har fått köpa en ny ryggsäck när de ska börja skolan.
 
  
Hemma från stan så hade Jonna svängt ihop tårtor som Theo såklart fick garnera.
 
och strösslet måste ju smakas på..
 
Blått blev temat!
 
Vi har varit i lekparken och lekt, bara en sväng dit blev det, en varm dag då Göran var med de större barnen på Folkrace i Hede, de var där 2 dagar och andra dagen fick både Theo och Louie också följa med. Men den första dagen var de hemma och därmed med till lekparken.
 
 
Casper har fått en stålflisa i ögat som vi fick åka till HC och plocka bort, tack och lov så behövdes inget större ingrepp trots att den satt ganska ordentligt.
 
Jag har handlat lite tyg och sytt en sovorm till bebis samt ett matchande set med sängkläder! Ett sånt tjockt och brett spjälskydd som man slipper knyta har jag också lyckats få tag i för en rätt billig peng så nu är bebis säng klar.
 
 
 
Det har regnat en del och Louie har i brist på annat badat i den stora vattenpölen som blir vid infarten, vi måste absolut lägga igen den tills nästa år, eller året efter det... någon gång i alla fall.
 
 
Vi har ätit många middagar utomhus och då ofta sallad av olika slag, den med mathavre eller matvete i har varit en favorit oavsett vi haft lycking, skinka, kebab eller annat i, samt en basav sallad och grönsaker så klart.
 
Vi har åter möblerat om, varit i Hudiksvall och köpt en sänggavel och i Sundsvall på Ikea för att handla lite nödvändigt och äntligen har jag köpt mig en fåtölj med fotpall som lämpligt fanns på annons på blocket samma dag som vi var i Sundsvall.
 
Vi har besökt Teknikland med barnen, ätit en del snabbmat när vi varit ute och åkt, varit till badhuset i Sveg samt hittat på lite extra med de större barnen.
Med Jonna och Meja var vi på Pinchos och åt mat, Casper och Melvin fick följa på bio i sändags och Hilma och Towe följde med när vi storhandlade i tisdags, då åt vi en lyxig lunch på BBQ Garden innan själva handlingen.
 
Vi har kört några vändor med skräp till Brånan och äntligen rensat och städat ur skrubben där uppe som belamrats med en massa saker som vi bara stuvat dit. 
Jag upptäckte att pälsänglar börjat äta på min filt som jag vävde som specialarbete i gymnasiet, den har aldrig blivit använd och det var inte så många larver där och den är på sanering i frysen nu innan tvätt. Jag ska låda den tina 1 vecka innan jag fryser den igen och sen får en tvätt avgöra om de små hålen går i hop nog mycket för att filten inte ska börja repas upp, tror det kommer att gå bra då det är ull.
Så skönt också att jag inte hittat dessa "änglar" någon annan stans än på filten och att den stått ganska isolerat i mörkret, filten räckte bra som gämställe med gratis "mat".
 
Minnah har jag klippt luggen på och Casper bestämde sig äntligen för att klippa av det långa håret som han sparat och sparat.
 
 
 
 
Första klippet satt hon stilla och sen fick jag försöka ta kanterna på luggen så gott det gick men nu ser hon ju i alla fall <3
 
Hur har vi upplevta sommaren då!? Jo det bar bråkats och gnabbats barnen emellan, alltid i något hörn och nattningarna har känts ganska hopplösa vissa dagar men det är ju sånt som är ganska normalt i en familj med barn och syskon och allt går ju både upp och ner. Jag tycker att vi faktiskt i det stora hela haft en bra sommar men jag tror att vi alla är ganska glada nu när hösten, rutinerna och vardagen kommer tillbaka och så längtar ju alla efter att bebis ska komma så klart!
 
Jag har nu försökt ladda upp lite bilder från allt jag i korthet beskrivit men det vill sig inte riktigt så jag får försöka lite senare, alternativt att jag gör det från mobilen när jag har tid en annan dag... men ni som saknat mina inlägg har nu i alla fal lite att läsa om vad vi som sagt i korthet hunnit med i sommar och nu är vardagen åter tillbaka och om en knapp månad går jag på semester följt av mammalediget! Då hoppas jag få tillbaka både tid, lust och ork att skriva mer.
 
Nu finns här lite bilder...
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus