Söndag..

Det är slutet av Augusti, efter en sommar som inte haft så många varma dagar men idag har det trots ganska mycket vind och inte mycket sol ändå varit ca 22 grader. Vi har haft ytterdörren öppen hela dagen, takfläktarna på och nästan alla fönstret öppna nu på kvällen och ändå  är det varmt fortfarande, termometern ute visar på 19 grafer fortfarande och klockan är 20.00!
Vad jag vill säga med detta är att om jag får som jag önskar så blir det en lång, varm och fin höst och just idag verkar det väldigt lovande 🌸

Hur har vi förstrött oss under dagen då? 
Jo vi åt frukost vid 10.00, mannagrynsgröt och hårdbrödsmörgås. 
Ingen av barnen verkade tro att det var varmt ute, kanske pga molnigheten så de flesta sysselsatte sig inne, spelade spel, ritade och några med elektronik men så fort jag öppnade dörren för att gå ut med en soppåse till soptunnan så kom flera ut. 

När Minnah skulle sova vid 12.30 så delade jag upp det sista av godiset som fanns kvar efter helgen, blev max 10 godisar var men de var nöjda. 
Louie gick ut direkt när hans skål var tom och jag som var lite rädd för att Louie skulle få för sig att gå och störa Minnah när hon sov ute i vagnen så tog jag med mig stickningen ut och höll honom sällskap ute när han först körde traktor, hoppade studsmatta, åt bär och sen lekte i sandlådan. 

(null)

(null)

Allt eftersom de andra barnens skålar också blev tomma kom de ut och Göran lekte först med dem i sandlådan och spelade sen lite boll. Bäst att ta vara på de här fina dagarna även om man bara har en lugn och slapp dag hemma. 

(null)

Jag var ner en sväng i källaren också och startade frysskåpet efter 3:e avfrostningen på en och samma månad... jo lite väl ofta men så blir det när någon/några, kanske olika personer varje gång, råkar vara lite slarvig och inge stänger dörren ordentligt... tur att vi har den stora frysboxen också så det "bara" är att slänga ner allt från skåpet i den när det händer. 
Kackade bort och gjorde rent hela boxen också i tisdags innan jag lade ner allt nytt vi köpt när vi storhandlat tidigare på dagen. 

Tvättade en maskin med handdukar som jag och Meja hängde ute för att ca 30 min senare behöva ta ner pga en störtskur... tvätten slängde vi in i tumlaren istället. 

Casper tog bilen och åkte till stab ganska tidigt idag, strax efter 12.00, han tog med sig en väska med kläder, pizzabitar sen gårdagens middag att ha till middag i veckan och så sin dator som gan haft hemma och formaterat och fixat. Fler matlådor tar jag med till honom i morgon när jag ändå ska jobba. 

Göran lagade renskavsgryta med potatis och grönsaker till middag, alla åt massor, tur jag tog undan till matlådor innan för när bordet dukades av så var allt slut, till och med alla potatisar och vi kokade 3 kg. Potatis brukar alltid bli över, barnen tar ungefär en var och idag var ändå varken Casper eller Jonna hemma till middagen. 

Lite mer utelek för barnen efter middagen under tiden som jag fixade undan i köket, tänkte att de slapp hjälpa till med det idag, Towe hade plockat ur diskmaskinen redan, hon fick göra det efter att hon bakat en tigerkaka samtidigt som middagen tillagades. 
Kakan åts upp efter middagen😄

Efter tandborstningen fick barnen varva ner framför tv:n med "Lilla Jönssonligan" som jag lovade Louie redan igår att de skulle på se idag och 19.30 fick de lägga sig och jag gjorde sen klar Minnah för sängen och lade henne innan jag satte mig här inne med de andra som jag lovat att göra om de inte stökade som igår. 
Har har suttit har i 18 min och det är nog bara Lilly och Theo vakna nu, de har svårt att ligga stilla men är i alla fall tysta. 

Jag skar upp bitar av honungsmelon när jag väntade på att Minnah skulle dricka upp vällingen i sin säng, tänkta mumsa på det sen när vi ska försöka se en film, igår somnade vi innan filmen var slut 🙈. Men jag somnar aldrig dock aldrig speciellt hårt i soffan utan slumrar mest så både jag och älsklingen gick och lade oss i sängen innan 00.00 i alla fall. 

Flickorna där ute gick ut strax efter 19.00, de ville hinna se en film innan de ska sova, Melvin spelar lite dator med Göran. 

I morgon ska jag som sagt jobba, och även tisdag, får se om jag sover över i lägenheten eller om jag åker hem. 
Det är 12 arbetspass kvar för mig innan jag ska vara ledig, utspritt på 3 veckor. Kan inte bestämma mig för om det känns länge eller inte, kommer jag orka eller blir det för jobbigt? Det är ju så svårt i slutet av en graviditet hur snabbt det kan slå om från en vecks till en annan men jag tror jag klarar det 👍🏻. 

Nu vill Lilly att jag ska sitta och hålla hennes hand en stund, hon är mest arg på mig på dagarna men saknar mig bär jag är på jobbet, kan inte vara helt lätt med alla känslor i den åldern, 4 år och en massa känslor och trots som bubblar inom henne ❤️. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus