9:ornas Nobellmiddag mm...

I tisdags, den 17 November så hade 9:orna den traditionella Nobelmiddagen på skolan samtidigt som det var öppet hus. Själva middagen åt de på dagen, det är 3 klasser och de turas om att laga mat och servera varandras klasser. 
Så i tisdags hade Jonna middagen på dagen och sen kl 18.00 började öppet hus där de klassvis höll tal och sen fixa vi se dem göra olika experiment innan de 20.00 tågade till musik genom skolan två och två, upp till gymnastiksalen där de sen dansade vals. 

(null)
Vi klev upp vid 05.00 tiden den morgonen för att fixa frisyren 😅

(null)
Så fin ❤️

(null)
😍❤️😍

(null)
Rätanstjejerna 😍

Onsdagen var en ganska lugn dag hemma, Lilly och Louie var på förskolan och Minnah var hemma. Även Jonna var hemma som fick jullov en dag tidigare pga öppet hus kvällen innan 

Minnah hjälpte mig att laga lunch, man kan säga att hon åt sen kall på stående fot. 

(null)

(null)
Blodpudding och potatisbullar 🤗

Senare på kvällen när hon skulle sova så knäckte hon "klättra ur sängen koden"!!! Har ju väntat på att den dagen ska komma och där kom den...

(null)
Satt uppe och mös med Casper en stund soffan innan jag tog dusten med att natta henne... satt jag där inne på vår säng så somnade hon tillslut 😅. 

Torsdag så hade barnen 2 kompisar här från morgonen till fram på eftermiddagen och Göran skjutsade Hilma till kompis i Klövsjö. 

Vi åt löstes och klyftpotatis till middag och efter det skjutsade jag Jonna till Hoverberg för att hon skulle äta julmiddag med "unga ledare gänget". De skulle träffas vid 18.00 och vi var i tid 😅. 
Förutom Noah så hade jag med mig Meja och Towe och vi åkte till mamma och hälsade på under tiden som Jonna var på middagen. 
Tina, Magnus och barnen var också där så det blev lite extra mysigt att träffa allihopa  ❤️

När vi kom hem så var klockan 21.30 ca och Minnah var fortfarande vaken, trött men när
Man lärt sig att klättra ur sängen så tar den instinkten över och hon kunde verkligen inte slappna av och ha ro nog i kroppen för att sova, men till slut så somnade hon. Jag bytte av Göran när vi kom hem, satt till slut bredvid sängen och spelade lugn musik för henne. 
Vi har ju en ram ute på vinden som vi byggt till en annan spjälsäng som vi sålt, den har behövt användas till flera av de andra barnen när även de lärt sig att klättra över. Vi hade bara inte haft tid att ta in den och så visste vi ju inte om den skull passa sängen som Minnah har. 

I fredags (igår) var det dags för storhandling och julhandling, en heldag i stan helt enkelt. 
Jonna och en kompis till henne tillsammans med Meja och Towe passade de mindre barnen och Melvin fick ansvar för Tyra. 
Vi åkte in tidigt och kom hem senare än vi tänkt men det blir ju lätt så + att det var rätt mycket folk. 

Först ner på stan och lämna in Jonnas telefon på skärmbyte, sen upp på Lillänge för att handla lite klappar och annat, efter det ner på stan igen för att hämta telefonen, ett snabbt besök på jobbet och ett annat ärende innan vi åkte vidare. 
Vi åt lunch/middag på sibylla innan vi tog tag i den stora handlingen på Ica Maxi. 

(null)
Först blöjbyte och på med tröja och sockar, behöver inte dem i bilstolen där vi har en varm liten åkpåse. 

(null)
Noah satt inte så jättebra i "babyinsatserna" på kundvagnen men det gick. 

Han åt 2 ggr under handlingen och sov till slut en sväng, tog lite längre tid än vanligt men med tanke på lite gnällig Noah och massor med folk så gick det ändå ganska smidigt. 

Vi kom hem vid 20.00 tiden och då hjälptes Göran och Casper åt att bära in alla matkassar, resten fick vara kvar så länge, så att ingen skulle få syn på eventuella julklappar. 
Göran följde sen med Casper för att kika på en bil och jag fick hjälp av Meja och Towe att packa upp. 
Vi hann precis packa upp och få undan allt och lägga Minnah så fick jag ett samtal, jag behövde komma med större däck till bilen som Casper bytt mot en av sina. Jag tog med mig Noah och åkte. 
Kom hem någon gång mellan 00.30-01.00 tror jag och då gick både de större barnen, jag och Noah och lade oss. 
Göran, Casper och Tony åkte iväg en sväng till då däcken jag tog med också var lite för små 😅🙈 de som satt på Görans bil skulle passa så de tog med dem och herrarna var hemma strax efter 03.00...

Idag, lördag, klev jag upp strax innan 08.00. Jag kände för att äta av tomtegröten som var kvar sen i söndags, delade upp i små skålar till de 5 små barnen som var vakna också så fick de äta lite i soffan. 

(null)


Efter den "riktiga" frukosten fick slla barn gå ut på tjejernas rum i "lagården" och kika på film under tiden som vi slog in slla julklappar. 

Senare blev vi bjudna på middag hos Susanne och Patrik, tunnbrödsrulle och efter maten fick barnen en varsin godispåse. 
Ninni, Theo och Lilly blev kvar och ska sova hos farmor inatt, vi andra kom hem vid 20.00 och innan jag gick in så gick jag upp på lagården och hämtade ramen till Minnah säng och den passade!
Nattningen gick lika smidig som vanligt och det var skönt för både henne och oss, när hon vet att hon inte tar sig ut så får hon ro i kroppen och lägger sig och sover skönt på en gång 🥰. 

Louie skulle först sova hos Jonna, de kikade på film men sen slutade det med att han skulle sova i din säng. Jag startade en Pettson och Findus saga och innan jag hade tändt upp i pannan så sov han. 

Noah sover också i sin säng sen en stund tillbaka och nu när jag skrivit klart det här inlägget så ska vi fixa lite fika och se en stund på tv innan det är dags att sova. 
I morgon är det bara 2 dagar kvar till julafton och barnen längtar verkligen, det gör vi nog allihopa med blandade känslor ❤️













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus