Luciafirande i Rätans kyrka 2019!

Igår var det luciafirande på förskolan, de firar inte lika som före om åren då det var tidigt på morgonen med efterföljande grötfrukost, svårt att få det att funka för alla. Så senaste åren är det fika mellan 13-14 då barnen bjuder på pepparkakor och lussebullar som de bakat. De får vara lusseklädda hela dagen om de vill och faktiskt så fick vi lite sång att lyssna på också, inte planerat utan barnens initiativ. Så klart så glömde den här mamman att ta på dem lussekläder just den morgonen 🙈. 

Idag var det först luciauppträdande för barnen som går i kören, direkt efter skolan skulle de på Östgärdet, som är äldreboendet här i byn. Jag lånade med mig 3 extra barn från Handsjöbyn som också går på kören och sen skulle vidare för skolans luciafirande på kvällen, ett 4:e barn från samma syskonskara lånade jag sen med mig från förskolan också så det blev några fler vid middagsbordet men jag tror nästan att det var lugnare vid bordet är kaoset som brukar vara. I morgon ska jag låna ut 2 barn och låna ett. 

Middagen serverades 16.00, jag lockade Mejas hår och sen klockan 17.00 skulle de befinna sig i kyrkan. Det var såklart fler barn som önskade lockigt hår men det hann jag inte och eftersom Meja skulle vara lucia så prioriterade jag hennas går denna gång. 

I tid för en gångs skull, strax innan 18.30 befann vi oss i kyrkan Jonna, jag, Lilly, Louie och Noah för att se på prelat luciatåg som man egentligen kunde kalla tomtetåg då övervägande var tomtar. 3 stjärngossar, 2 lucior, en julgran och 5 tärnor tror jag det var, resten tomtar och kanske någon pepparkaksgubbe? 🤔. 
Fins sjöng de i alla fall som alltid och det var fint att se på. 
Jag lyckades även hinna få en bild på mina barn längst fram i kyrkan innan de rusade iväg för att fika. Det är 6 av barnen som går på Rätans skola och alla bar ikväll vita linnen i rätt storlek, ibland går det extra bra 😍. 

Lilly och Louie var också lusseklädda, Lilly som  tomte och Louie som pepparkaka, de förlät mig för att jag glömde ta på dem lussekläder på förskolan igår. 

(null)
Fullt vid middagsbordet, och ändå saknas Casper, Jonna och Louie här 😍

(null)
Kort på Lillys begäran 😊

(null)
Bästisarna 😍

(null)
Hela Rätans skola 😍

(null)
❤️



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus