Snart ett nytt år...

Det nya året börjar närma sig, i morgon är det nyårsafton, jag tycker dagarna bara flyger iväg...
 
I förrgår var det lördag och jag kom på i sista sekund att jag och Jonna kunde ta med oss några av barnen och åka till Böle för att delta i Julfesten som anordnas varje år.
Jag hade precis tuttat en väldigt trött Noah som somnade som en stock och under tiden som jag gjorde det så gjorde Jonna klart Minnah för att sova ute i vagnen. jag ställde ut Minnah under carporten och gick en promanad med Tyra och det var då jag kom att tänka på att Julfesten snart började. Pratade Med Jonna och sen blev det en väldig fart på Ninni, Theo, Lilly och Louie med att få på sig kläder så vi kunde åka, Noah fick stanna hemma då han sov så gott och vi inte skulle åka så långt.
Det var ganska mycket folk ändå och så gott som alla var med och sjöng och dansade runt granen, stora som små.
Efter första omgången med dans så serverades fika och så delades vinster ut efter lottdragningen innan vi dansade igen och sist så kom det två tomtar som bjöd alla barn på en godispåse och efter det åkte vi hem, vi var där mellan 13.00-14.20 ca.
Till middag senare blev det spenatsoppa med kokt ägg.
 
Igår, söndag, så var det plusgrader och regn vilket betyder ishalka och alla blev ombedda att hålla sig från att åka bil på vägarna i Jämtland, även här ute på gården blev det glashalt vilket gjorde det ganska naturligt att vi höll oss inne... lite synd då det var fint väder i övrigt, ingen blåst och lagom temperatur.
Jag klev upp med barnen före 08.00 på morgonen både lördag och söndag, såg på film med dem och fixade så småningom frukost och väckte alla andra som fortfarande sov. Trots att det blir långa dagar när man kliver upp relativt tidigt så var igår en sån dag då jag inte gjorde så mycket... hann egentligen inte göra så mycket. 
Först virkade jag klart en elefant som jag påbörjade för rätt länge sen, fick mönstret och garn av mamma som försökt sig på att virka den men gav upp, så jag virkade den till henne. Jag hade lagt bort projektet när allt var klart utom betarna, de var verkligen svåra att få till eftersom de skulle vara så smala, men jag lyckades!
 
 
Minnah var vaken hela dagen då hon kommit i lite fel rytm och somnar så sent och det har säkert att göra med att hon numera kan klättra ur sängen också.
Jag satt och mös med Noah ganska länge på eftermiddagen efter att han sovit, ammade och myste, försökte hålla honom vaken men han somnade oavsett tills han en stund senare vaknade och var pigg och glad.
Vi åt fiskbullar med mos till middag.
 
Idag är det måndag och vi kunde sova lite längre innan någon av oss behövde kliva upp, Hilma sov inne med Louie så jag vet inte men kanske berodde det på att Hilma kanske höll ställningarna och de små höll sig lugna... men jag frågade i alla fall Göran om han kunde tänka sig att kliva upp och gå ut med Tyra och då var klockan uppskattningsvis runt 09.30 och jag låg kvar till strax innan 11.00...
Jag sov riktigt dåligt i natt, Noah vaknade ganska tidigt och blev kvar hos oss efter att jag tuttat honom, Minnah vaknade, klättrade ur sängen och lade sig hos oss någon gång under natten och sen kom även Louie som hade svårt att komma till ro och låg och fräste med näsan då han kände sig täppt... dessutom blir han arg och sur när man säger åt honom att sluta även om man ber snällt... 
 
När jag klivit upp så struntade jag i att laga frukost utan gick direkt på lunch denna dag, kikade vad vi hade i kylen och rörde ihop en typ av wok bestående av, julskinka, skuren i tärningar, kokt ris, lök, vitlök, röd curry, kokta grönsaker, buljongtärning och kokosmjölk.
Var inte på toppenhumör så när jag hade röjt i köket, tuttat och klätt på Noah, fixat med tvätten, bortat tänderna och Jonna lagt Minnah så klädde jag på mig och gjorde mig redo för en lååång promenad med Noah i vagnen och hörlurarna på. Jag var borta ca 2,5 timmar och hann då gå till Ljungabron och tillbaka vilket är nästan 8km och sen gick jag ca 4 km till åt andra hållet, på vägen tillbaka stannade jag till på Tempo och köpte mjölk, fil och kvarg.
 
Här var klockan ca 14.40
 
 
Här är en dryg timma senare, pärlemormoln eller något liknande. Kunde inte fånga färgerna på bild men det såg verkligen ut som pärlemorgärger. Jättefint!
 
När jag kom hem så lagade Göran mat och Hilma bakade chokladbollar, jag satte mig ganska direkt med Noah i soffan så han fick äta, han vaknade på vägen från affären och meddelade att han nog var hungrig. När han ätit så sket han rejält och efter en ny blöja så fick han sitta i babysittern en stund under tiden som vi åt men han var nog bara vaken i ca 1 timma innan han återigen ville sova och gjorde så i ca 3 timmar.
Nu sover äntligen de mindre barnen, Göran nattar Minnah, Meja, Hilma och Towe spelar "Just Dance", Melvinhar sin telefon och Jonna sin dator... vi bara chillar och tar det lugnt med andra ord. Noah har nyss ätit och ligger här brevid och kikar på de som dansar, Jonna har serverat mig lite te som jag ska komma ihåg att dricka innan det blir kallt och jag har snart skrivit klart här... tänker att jag ska skriva varje dag men det blir som det blir, jag skriver ju i alla fall, oftast från telefonen men ikväll blev det från datorn. Nu ska även Melvin dansa med tjejerna.
 
Publicerar nu men kommer att uppdatera med bilder, de måste uppdateras i datorn först bara
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus