December 2018!

Sista månaden har verkligen flugit förbi, men vi hann ändå klart med allt före jul och nyår!
 
Göran har ju varit pappaledig hela december och jag har jobbat, inte jobbat mer än jag brukar men eftersom han har varit hemma hela tiden så känns det som att jag mest har jobbat, inte alls hunnit vila upp sig när man varit ledig för att vara hemma med alla och allt som ska flyta på är ju mer än ett heltidsjobb också.
 
Vi har ju haft en julkalender på jobbet där det varit lite olika kategorier och mål varje dag som tex: bäst totalomsättning den dagen, flerst kurer hittills i månaden, gladast, bäst fs osv och jag har nog i alla fall vinnut 5 av dem och det har varit extra peppande! Den sista och stora vinsten förlorade jag dock med 2 poäng men Sarah var verkligen en värdig vinnare!

(null)

Julbordet med kollegorna hade vi den 8 December och det var sista dagen med Anja som slutat hos oss, mysigt och trevligt och det blev inte allför sent heller, lätt hänt oftast. 
Egen hårvård hade de dagarna före jul också men jag var inte med på den, det brukar verkligen bli sent och det är inte livsnödvändigt just nu... men det hade varit skoj att få göra något med färgen på håret snart, april var sista gången och däremellan har jag ändå lyckats bli klippt 2 ggr.
 
Önskefoto heter sidan som vi senate åren har beställt fotokalendrar ifrån som vi ger bort i julklapp till släkt och vänner, mycket uppskattat och väldigt smidigt. I år scannade jag av (med en app i telefonen) porträttbilderna som vi tog på alla barnen i samband med familjefotot och det blev riktigt bra.
 
Så gott som varje helg när jag jobbat senaste tiden så har någon/några av barnen följt med och det har funkat jättebra, de vet att de ska hålla sig i bakgrunden och inte störa. Jonna har varit med och "jobbat" en dag så hon via skolan haft en sån dag där de samlar in pengar till ett barnhem i Indien, varje år så åker några elever från klass 8 dit och lämnar över dessa pengar.
 
Nya glasögon till Jonna fick vi äntligen fixade också samma dag som hon var med och jobbade, otippat valde hon ett par med rund form men de var skitsnygga på henne!
 
Blommorna som vi har i köket, som jag fick ta med mig hem från jobbat innan jag gick på mammaledighet med Minnah, ja de blommar för fullt! Vita och fina och jag är för trött i huvudet nu för att komma på vad de heter men de blommar väldigt sällan.

(null)

 Casper hade med sig en ljusstake hem från skolan en dag, en som de tillverkat av rör så klart och jag gillar den, häftigt tema att göra en advetsljusstake.
 
(null)
Ljusen har Hilma stöpt på skolan. 

Tidig morgon med Minnah, jo en morgon vaknade hon väldigt tidigt och vägrade soma om, gnällde bara hela tiden så jag klev upp med henne runt 04.00 tiden för att inte störa alla andra som sov och då hade hon ändå varit vaken en bra stund innan. Jag tog på mig ulltrikåsjalen och stoppade ner henne i den och sen skrotade vi på i köket så tyst som möjligt i ca 2 timar innan hon somnade och då satte jag mig i soffan och försökte få lite sömn jag med.

(null)

 Lussebullar hann jag inte baka innan lucia som det var tänkt utan det fick bli någon dag efter, men det gick ju lika bra, det blev samma morgon som Minnah varit vaken, gjorde degen innan frukost med vision om att vi skulle hinna äta innan den skulle bakas men det blev att vi fick baka först, det gick ju det med.

(null)

(null)

Julklappshandling sköt vi på väldigt länge, vi brukar inte direkt vara ute i god tid men ändå så pass att man hinner beställa det mesta på nätet men denna gång så gick darana och det började bli för sent... kändes som att vi inte skule hinna men ändå var jag inte direkt stressad över det, kände nog på mig att det skulle lösa sig.
Vi fick sålt stora bilen ganska snabbt efter att vi fått fingrarna ur att lägga ut den på blocket, var faktiskt Casper som skötte affären tills de kom hit och skulle göra upp om själva köpet. Pengarna kom väl till pass för många saker och däribland julklappar även om vi faktiskt hunnit spara ihop en slant.
 
Det var en tisdag, 6 dagar inna självaste julafton som vi tidigt en morgon gav oss iväg, Casper behövde skjuts till skolan och det passade ypperligt. Jonna som var hemma med lite feber var ändå ganska pigg och kunde vara barnvakt <3.. Det var en så härlig känsla att handla ALLA julklappar i butik, fantastiskt och underbart, det är så man ska handla julklappar. Jag fick också för mig att vi skule köpa en ny julgran... inte det smartaste med tanke på att allt skulle få plats i bilen sen, för vi avslutade det hela med att storhandla mat också och det var precis så att vi slapp att ha sista matkassen i knät.
 
Julaftton var helt ok, barnen var inte på sitt bästa humör men man får ställa in sig på att för dem gör det ingen skillnad om det är vardag eller fest, de anstränger sig liksom inte mer för att det är något speciellt utan är precis som vanligt och blir de arga så blir det bråk.
Vi hade bestämt sen innan att äta julmaten tillsammans med Susanne, Patrik och Tony eftersom Susanne inte jobbade mer än på julaftons förmiddag. De skulle också står för inhandlingen och planeringen av maten så betalade vi senare vår del i det hela, smidigast så, väldigt lätt att det annars glöms av att köpa något.
Julklappsöppningen däremot tog vi hemma sen på kvällen och alla blev nöjda och glada, speciellt Meja som verkligen fick det hon önskade sig och mer därtill men absolut aldrig trodde att hon skulle få! Hon vill ju bli frisör när hon blir stor och hon älskar att göra frisyrer och är dessutom väldigt duktig och tålmodig så hon önskade sig ett frisyrhuvud med långt hår som hon kan locka och göra uppsättningar på. Jag letade och hittade via facebook 5 huvuden varav ett med långt hår, jag fick alla om jag köpte den med långt hår inklusiva en hållare/stativ. Först skrek hon rakt ut och skrattade och sen började hon gråta massor, hon blev sååå glad!

(null)

 Eftersom Jonna går och konfirmerar sig så ska hon ju gå på visst många gudstjänster innan maj då själva konfirmationen äger rum och jag hade för mig att det ingår att man ska gå på en gudstjänst kring jul och även runt påsk. Hon hade själv dålig koll men efter lite luskande så bestämdes det att vi skulle gå på Julotta på juldagsmorgonen 07.00, det var mysigt!

(null)

 Mellandagar innebar jobb för mig men även en hel helg ledig, sista lediga helgen tillsammans hela familjen på ett bra tag framöver, dock kändes det inte som att vi tillbringade så mycket extra tid tillsammans då det var meck med skotrar blandat med åkning som drog ut på tid.
 
Ganska i sista stund kom vi på att vi skulle haft någon morgongåva till barnen på julafton och Göran som var med Casper, Isak och Jonna till Sundsvall köpte Modellera till alla utom Casper och Minnah. Vi tänkte mest att det skulle vara kul där och då och att det skulle bli att slänga efter någon gångs användande men där hade vi fel! De har suttit i timtal och skapat diverse bakverk, maträtter och annan konst, synd bra att leran inte verkar torka... nästa stek bir nog sernitlera, den kan man bränna eller koka, jag köpte mycket sån  lera när jag var yngre. 

(null)

(null)

Nyår då, jo jag började med att jobba kl 10-14 och de andra fixade med middagen hemma under tiden, den hade vi varit i Svenstavik och handlat till dagen innan. Ordningen på rätterna blev lite omvänd för när jag och Meja kom hem så gick vi till farmor och Farfar (Patrik) för att fika, marängsvsiss blev det och det innebar att efterrätten kom först.
Till middagen som vi åt vid 20.00 tiden så åt vi potatisgratänk, kött och sallad och sist men inte minst dukade vi upp julgodiset som vi inte hunnit äta av. De små nattades, de mellersta barnen kikade på film och vi större satt nere i soffan och bara tog det lugnt, blev inte det minsta firande av själva tolvslaget egentligen, mer ett konstaterande men det blev ju ett nytt år ändå!
 
Nu har första dagen på nya året gått och vi är enligt klockan inne på dag nr 2. Göran har börjat jobba igen och dagen har vi tagit som den kom, berättar om det en annan dag, förhoppningsvis i morgon. Nu är det hög tid att krypa till kojs, Göran har nog redan lagt sig, ovanligt att jag är uppe längre än honom.
 
Puss och Hej!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus