Söndag, snö och vinter...

Theo som 9 gånger av 10 är vaken först sov ju borta idag, vilket innebar att vi inte blev väckta förrän 07.22 i morse! Göran klev upp och lät mig ligga kvar. Egentligen skulle han ha jobbat idag men när han kom hem igår så lät han hemsk! Snorig som attan och fortfarande hostig. 

Jag och Noah låg som sagt kvar i sängen och 09.30 ca klev jag upp för då började Tyra stöka omkring, ner på golvet och upp i sängen så jag chansade på att hon behövde gå ut och jag behövde verkligen inte ligga i sängen längre än jag gjort. 
Tog på mig morgonrocken, kissade, på med jacka och skor och sen ut, men jag fick vända på bron och Göran hämtade stövlarna till mig istället för de låga skor jag hade tagit på mig. Det hade snöat, minst 10 cm! 
Måste ha sett roligt ut när jag gick i djupsnö med Caspers megastora stövlar, morgonrock, jacka och mössa  och så en liten hund som fick skutta sig fram genom snön. 

När jag kom in igen så lagade Göran frunch, fanns inte riktigt någonting hemma för att äta frukost, inget bröd och inget mjöl så vi kunde inte baka scones som var första tanken. Visst hade vi kunnat koka gröt men det kändes inte så  spännande en söndag... så vi åt köttbullar, pastaskruvar och kokta grönsaker istället. 

Göran gick ut direkt efter frukosten för att skotta, barnen fick vänta en stund då han ville hinna en del innan de kom ut och började trampa ner snön. Theo kom hem från farmor när jag precis var klar med disken, han hade fått lov av pappan att klä på sig och stanna ute. Lilly var snabbt på och ville också gå ut och snart var alla ute, det skulle bäras bortvisa ställas undan utemöbler och leksaker till sandlådan så det fanns en del små saker som skulle ordnas med. 

Jag stannade inne, inte helt frivilligt men Noah sov, Minnah skulle ut och sova. Precis när jag lagt Minnah i vagnen vaknade Noah och ville ha ny blöja och sen var det bara att sätta sig och amma. 
Jag lekte frisör en sväng också och sen var det dags för alla mina snömonster att komma in igen. 
Göran åkte och tankade bilen, barnen åt frukt, innan Meja, Melvin, Hilma och Towe fick äta lite fil då de skulle iväg och spela lite fotboll i Klövsjö. När de åkt strax efter 15.00 började jag att förbereda lasagnen som vi skulle ha till middag. 

Lasagnen stod i ugnen, Noah vaknade, ville ha ny blöja och tutte, Jonna skalade morötter och sen gick jag ner i källaren för att elda under tiden som Göran dukade och började servera mat till barnen som fortfarande svar hemma. 

Fotbollsbarnen kom hem precis när jag stökat undan i köket, Göran tog barnen och tandborstningen, Ninni skulle duscha och sen lyssnade de på musik och dansade. 
Towe och Melvin gick och duschade först under tiden som Meja och Hilma åt och sen byttes de av. 
Jag trimmade till Ninnis sidecut också innan hon skulle sova. 

Jonna satt och nattade de små så att jag fick hinna klippa pappan i huset, verkligen på tiden! Towe och Melvin underhöll Minnah i vårt rum under tiden. 
När pappan även tagit sig en dusch efter att barnen typ gjort slut på varmvattnet så var det även dag för Minnah att sova och då passade Noah på att vakna, passande för att byta blöja och då på sig pyjamas och sen äta lite. 
Det låter som att Noah nästan aldrig är vaken och det stämmer nästan men inte helt, han är så gott som alltid vaken en liten stund efter han ätit och sen äter han igen och somnar därefter. På kvällen är han oftast vaken lite längre innan han somnar för natten. 2 kvällar i rad nu har jag lagt honom i vagnen efter att hon sovit på soffan och han har fortsatt sova där någon timma innan han vaknat för att äta igen. Nästa steg blir att lägga honom i vagnen direkt när han somnar på kvällen, men det lär ta någon vecka till kan jag tro. 

Men nu är det hög tid att lägga sig, har fått sova lite bättre nu de 2 senaste nätterna men hostar fortfarande en del. Är dock lite osäker på om pulmicorten som jag fick fungerar, alltså själva inhalatorn... när jag tar bricanylen så känner jag ganska tydligt att något kommer ur den när jag inhalerar men inte av pulmicorten, känns bara som luft 🤔. 

(null)
Snusande Noah i skenet av tv:n...

(null)
Kort kvällspromenad med Tyra och var bara tvungen att ta lite bilder av vintern som kommit till oss de senaste dagarna 😍
(null)

(null)
Så vackert ❤️
 
Denna söndag har för övrigt varit en av de bättre, som ni vet så brukar söndagar inte alls innebära bra dagar för mig men ibland så händer det 🤗







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus